Idegölő izgalmak után

2017-12-12 13:27:34

Utolsó őszi mérkőzésén lépett pályára a DEAC férfi kézilabda csapata az elmúlt hétvégén. Az ellenfél a tabella 5. helyén álló, együttesünket egy ponttal megelőző Ózdi KC volt, melytől egy nyári felkészülési tornán, és szeptemberben a Magyar Kupában is sima vereséget szenvedtünk. A rutinos vendégek ellen ismét extra teljesítményre volt szükség játékosainktól annak érdekében, hogy a két pontot itthon tarthassuk.

A találkozó több szempontból is nagy téttel bírt: a DEAC egy esetleges győzelemmel biztosan a bajnokság első régiójában végez fél távnál, és meg is előzi borsodi riválisát a táblázaton. Ezen kívül csapatunk még nem szenvedett vereséget a DESOK csarnokban, egyetlen pontot vesztett csupán, tehát a nagyszerű hazai mérleg megőrzése is a mérkőzés előtt kitűzött célok között szerepelt.

Több száz debreceni néző előtt idegesen, visszafogottan, sok hibával kezdték az összecsapást az együttesek. A támadásokba rengeteg hiba és pontatlanság csúszott mindkét oldalon, a 14. percben még csak 2-2-es döntetlent mutatott az eredményjelző. Mándi Norbi nagyszerűen védett az első negyedórában, védéseinek köszönhetően nem tudott elhúzni ellenfelünk. A 24. percre kicsit csökkent a "gólínség", 6-6-ra állt a csata. Ezt követően 3 gólt lőttünk egymás után, Dobos Balázs beállóból és lerohanásból is eredményes volt, Mezei Lajos is gyors akcióból talált be, így a szünetben 10-7-re vezettünk.

A második játékrész két DEAC góllal kezdődött, 5 gólos előnynek örülhettek lelkes szurkolóink. Az átlövéseink jobban ültek, mint az első harminc percben, Mucza Norbi és Bíró Ádám is eredményesek voltak a távoli zónából, a védekezés is egészen jól működött, Mándi Norbi pedig továbbra is remekül védett. A mérkőzést mégsem sikerült lezárni a szívós Ózd mindig visszakapaszkodott. A hajrába 20-15-ös előnnyel mehettünk bele és még az 56. percben is 23-20-ra vezettünk, az Ózd hatalmasat küzdve zsinórban 3 gólt szerzett és 1 perccel a vége előtt egyenlített. Szabó Csaba 45 másodperccel a vége előtt időt kért, azonban biztos volt, hogy a hátralevő játékidőben nem maradhat végig nálunk a labda és a vendégeknek még lesz egy lehetőségük gólt szerezni az összecsapás utolsó pillanataiban. Az időkérés után egy keresztmozgást követően Erdős Zoli betörésből betalált. Az Ózdnak fél perce maradt döntetlenre hozni a találkozót. Mucza Norbit 10 másodperccel a vége előtt kiállították, a borsodiak levitték kapusukat és "7 az 5 ellen" indíthatták el az utolsó támadásukat. Egy pontatlan passzt követően azonban pályán kívülre került a labda, a mérkőzés véget ért, "felrobbant" a csarnok, 24-23-ra megnyertük a meccset.

Győzelmével együttesünk 13 pontot szerzett a bajnokság őszi felében, az 5. helyre jött fel a táblázaton és megőrizte kiváló hazai mérlegét. Bár a bajnokság első feléből egy forduló még hátra van (csapatunk a Lajosmizse elleni,  utolsó körben esedékes meccsét már korábban lejátszotta), biztosra vehető, hogy a 12. forduló eredményeitől függetlenül a DEAC a középmezőny elején végez, az 5., 6. vagy 7. hely valamelyikén. Nagyszerű teljesítmény ez a másodosztályban újoncként induló csapatunk részéről, melyet az NB2 tavalyi megnyerése után és az idei szezonkezdet előtt is sokan szkeptikusan fogadtak a magasabb osztályban.

További pozitívuma a DESOK-ban lejátszott meccseknek, hogy a csapat és a közönség egymásra talált, így hazai környezetben mindig szép számú nézősereg előtt léphetünk pályára. Köszönjük minden mérkőzésre kilátogatónak a biztatást és támogatást az egész ősz folyamán, folytatás februárban az Algyő ellen! Hajrá DEAC, hajrá debreceni férfi kézilabda!

DEAC - Ózdi KC 24:23 (10:7)

Vezette: Fekete Tamás, Tóth Dávid

Kiállítások:  8 perc illetve 16 perc

Hétméteresek:  3/2 illetve 2/2

DEAC: MÁNDI N. (kapus) - Fülöp 2, Mórucz, Hornyák, BÍRÓ 7, MUCZA 4, MEZEI 3

Csere: Veres (kapus), DOBOS 4, Juhos, Leiter, Darvay 1, ERDŐS 3, Borbély, Pál, Minegász

ÓZD: Losonczi (kapus) - Harkó 2, Szűcs 10, Kocsis, Szabó 1, Nyeste 2, Lestál 3

Csere: Manojlovity, Mátrai (kapusok) Stáb 4, Nyitrai, Kóródi, Kerekes 1, Sctitovszky, Koós, Csépányi

Írta: Hornyák Zoltán

 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2017-12-12 13:27:34

további cikkek a témában
Responsive image
Fontos pont Lajosmizséről

DEAC * 2017-10-30 10:20:00

Responsive image
Értékes döntetlen a megyein

DEAC * 2018-11-10 10:00:00

Responsive image
Szenzációs szombat

DEAC * 2018-10-07 10:30:00