Több volt benne

2017-12-04 09:06:53

Ismét egy hazai pályán aratott bravúros győzelem után utazhatott a DEAC férfi kézilabda csapata az elmúlt hétvégén Kecskemétre. A hazaiak 8 megszerzett egységgel a tabella 8. helyén álltak a forduló előtt, igaz eggyel kevesebb mérkőzést játszottak. Az eddig lejátszott meccsek alapján egyenlő erők küzdelmére, hasonló erősségű csapatok összecsapására volt kilátás. Az elmúlt héten új játékossal bővült alakulatunk, hiszen csatlakozott hozzánk a Balmazújvárosból érkező, de egyébként debreceni nevelésű és kötődésű Darvay Zoltán. Üdvözlünk a csapatban Duzi, és sok sikert kívánunk!

Lelkes hazai közönség előtt, kiegyenlítetten kezdődött az első félidő, egyik együttes sem tudott 2 góllal vagy annál nagyobb különbséggel ellépni a másiktól. A védekezésünk jól összeállt már a meccs elején, Mucza Norbi és Bíró Ádám átlövésből és betörésből is veszélyes volt. Fej-fej mellett haladtok a mérkőző felek egészen a 20. percig, amikor még 8-7-re vezettünk. Ezután zsinórban 4 gólt lőtt a Kecskemét, így a 23. minutumban 11-8-as előnybe kerültek a hazaiak. Az első harminc perc mégis 13-13-as döntetlennel zárult, hiszen a játékrész hajrájában sikerült még keményebbé tenni a védekezésünket és 3 gólt szereztünk sorozatban.

A döntés a második félidőre maradt, amit jobban is kezdtünk, mint a Kecskemét, a 37. percben 17-15-ös DEAC előnyt mutatott az eredményjelző. Illés Tomi több látványos lerohanás gólt is szerzett, Dobos Balázs pedig beállóból harcolt ki büntetőket. Itt azonban sajnos váratlanul megtorpant a csapatunk, a "hírös város" együttese a 42. percben egyenlített, majd védelmünk lankadását kihasználva 3 góllal ellépett. Támadásban sajnos teljesen kiesett a DEAC a ritmusból, az 53. minutumban 25-20-as hazai előnynél kezdett eldőlni a mérkőzés. Szabó Csaba még egy időkéréssel próbálta felrázni a csapatot, melynek következtében sikerült 25-23-ra felzárkózni 4 perccel a vége előtt. Az újabb csoda azonban elmaradt, a hajrában ismét a Kecskemét talált be háromszor is hétméteresből.

28-24-es vereséget szenvedett együttesünk és sajnos ismét nem sikerült pontot szereznünk idegenből. Bár rosszul nem játszott a csapat és voltak jó egyéni teljesítmények is, mégsem sikerült azt a pluszt hozzátenni a fiúknak, amivel a bravúr elérhető lett volna. Ez nemcsak erre a meccsre, hanem az összes, az ősz folyamán lejátszott idegenbeli látogatásunkra igaz. A bajnokság tavaszi felére ebben mindenképpen javulnunk kell!

Búslakodni nincs sok idő, hiszen az utolsó őszi fordulóban, december 9-én az Ózdot fogadjuk a DESOK csarnokban. (kezdés: 18:00) A jó játékerőt képviselő, rutinos vendégek szintén a középmezőnyben helyezkednek el, több NB1-es tapasztalattal rendelkező játékost is a soraikban tudhatnak. A borsodiak jó formában érkezhetnek Debrecenbe, hiszen az elmúlt hétvégén hazai pályán legyőzték a bajnokesélyes Békést. A találkozó számunkra igen nagy téttel bír, ugyanis egy esetleges győzelemmel szinte biztosan a középmezőnyben végeznénk a bajnokság első szakaszának befejeztével! Várjuk szurkolóinkat, gyertek minél többen és szurkoljatok nekünk, szükség lesz rá! Hajrá DEAC, hajrá debreceni férfi kézilabda! 

Kecskemét - DEAC 28:24 (13:13)

Vezette: Asztalos Bence, Bárkányi Gábor

Kiállítások:  10 perc illetve 6 perc

Hétméteresek:  7/6 illetve 5/4

Kecskemét: Zaklajda (kapus)-Szamos 2, Petrik Varga 3, Burik, Mazák 1, Füstös 1, Horváth 6

Csere: Balogh (kapus),Miss, Bujdosó 6, Tass 4, Berkes, Szrnka, Gyárfás 1, Talmácsi, Kátai 4

DEAC: Mándi N. (kapus) - Juhos 2, MÓRUCZ 1, Hornyák, BÍRÓ 6, MUCZA 6, Minegász 1

Csere: Veres (kapus), DOBOS 2, Fülöp, Pál, Mándi K., Illés 3, Leiter, Darvay 3, Erdős

Írta: Hornyák Zoltán

 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2017-12-04 09:06:53

további cikkek a témában
Responsive image
Bravúrpont Nyíregyházáról

DEAC * 2018-04-21 08:45:00

Responsive image
Nem a DEAC napja volt

DEAC * 2018-10-15 12:30:00

Responsive image
Pontatlan rajt

DEAC * 2019-02-16 10:10:00