Újabb siker! - Fergeteges hangulatú győzelem a Nyíregyháza ellen

2017-11-28 10:34:54

A múlt heti mezőkövesdi vereség után hazai pályán mindenképpen javítani szeretett volna a DEAC férfi kézilabda csapata a szomszédvár Nyíregyháza ellen. Együttesünk bízhatott a hazai pálya előnyében, ugyanis csupán egyetlen pontot vesztett az eddigi lejátszott négy mérkőzésén a DESOK csarnokban. A vendégek önbizalommal telve érkezhettek Debrecenbe, hiszen az előző fordulóban legyőzték a bajnokaspiráns Békést, és játékosainkról is igen sok információval rendelkezhettek, hiszen több szabolcsi kötődésű kézilabdás is a hajdúsági csapatot erősíti a jelenlegi szezonban.

A már szokásosnak mondható szép számú hazai közönség előtt az első percekben kőkemény védekezéssel lepte meg a vendégeket a DEAC, az 5. minutumban már 3-0-ra vezettünk. Támadójátékunkban Bíró Ádám és Mucza Norbi könnyen találták meg a réseket a szabolcsi védelemben, Mándi Norbi pedig hozta a tőle megszokott jó teljesítményt a kapuban. Csapatunk lelkesedését jól mutatta, hogy egy támadáson belül kihagyott két hazai ziccer után harmadjára is debreceni játékos szerezte meg a kipattanót és értékesítette a helyzetet. A 16. percben 6 gólosra nőtt a DEAC előnye, a 22. percre a különbség továbbra sem változott, 12-6-ra vezettünk ekkor. Az első félidő végére kicsit megtorpantak "fiaink" támadásban, így a szünetre 13-9-re zárkózott a Nyíregyháza.

A második játékrész elején folytatta a felzárkózást a vendég együttes, a 35. minutumban 2 gólra csökkent a differencia a mérkőző felek között. Innentől azonban beindult a mi nyíregyházi "különítményünk" és az extra motiváció: Illés Tomi sorozatban szerezte a lerohanás gólokat - hat találatig jutott a második 30 percben -, Erdős Zoli betörésből többször is eredményes volt, Dobos Balázs fontos pillanatokban harcolt ki heteseket, Pál Tomi pedig védekezésben tette oda magát. A debreceni védelem és az egész pályás gólt is szerző Mándi Norbi - a Békés meccshez hasonlóan - extázisba került a második félidő közepére, ennek és az ismét beinduló ötletes támadójátéknak köszönhetően a 40. percben hat, 5 minutummal a vége előtt hét góllal vezettünk. Mucza Norbi óriási átlövés góljával zárult a hazai gólok sora, a szabolcsiak a végére kozmetikáztak még egy kicsit az eredményen: a lefújást követően végül 29-26-os hazai sikert mutatott az eredményjelző, megérdemelten zúgott ismét a "Debrecen, Debrecen"!

Egymást végig biztatva, nagy lelkesedéssel, végig vezetve és jó játékkal fektette két vállra csapatunk az előzetes nyilatkozatok alapján a DESOK csarnokba magabiztosan érkező, a dobogóra pályázó nyíregyházi együttest. Megérdemelt győzelmünkkel a táblázat 5. helyére jöttünk fel 11 megszerzett ponttal.

A következő fordulóban Kecskemétre látogatunk december 1-jén. A hazaiak 8 megszerzett egységgel a tabella 8. helyén állnak. Két hasonló játékerejű csapat összecsapására van kilátás, és a tét sem kicsi, ugyanis egy esetleges idegenbeli pontszerzéssel akár a bajnokság első felében is végezhetünk az őszi fordulókat követően. Köszönjük az eddigi szurkolást, találkozzunk ismét a DESOK-ban az utolsó meccsünkön a téli szünet előtt, december 9-én az Ózd ellen! (kezdés: 18:00) Hajrá DEAC, hajrá debreceni férfi kézilabda!

DEAC - Nyíregyháza 29:26 (13:9)

Vezette: Sándor György, Szabó Balázs

Kiállítások:  12 perc illetve 16 perc

Hétméteresek:  5/4 illetve 2/2

DEAC: MÁNDI N. 1 (kapus) - Juhos 2, ERDŐS 4, Hornyák, BÍRÓ 8, MUCZA 5, Mezei 2

Csere: Veres (kapus), DOBOS 2, Fülöp, Borbély, Pál, Mándi K., ILLÉS 6, Mórucz, Leiter

Nyíregyháza: Oláh (kapus) - Nagy 1, Tóth, Horvácki 3, Székely 1, Gubó 2, Vasas 4

Csere: Gadnai (kapus), Priczel, Gidai 1, Gyimesi, Kurbely 4, Varga 6, Takács, Dobi, Boda 4

Írta: Hornyák Zoltán

 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2017-11-28 10:34:54

további cikkek a témában
Responsive image
Fontos pont Lajosmizséről

DEAC * 2017-10-30 10:20:00

Responsive image
Ez nehezebb dió lesz

DEAC * 2018-03-14 12:22:00