Megszakadt a jó sorozat

2017-11-20 09:00:00

Két héttel a Békés elleni bravúrgyőzelem után a második helyezett Mezőkövesdhez utazott a DEAC férfi kézilabda csapata. Nem tartott társaival a nemzetközi játékvezetői kötelezettségeinek eleget tevő Bíró Ádám, a Kisvárda együttesével pályára lépő Illés Tamás és a sikeres térdműtéten túleső Sugár Bence sem. A hazaiak játékerejét jól jelezte, hogy eddig csupán egyetlen vereséget szenvedtek: az elmúlt héten Békésen kaptak ki egyetlen góllal, nem várt tehát könnyű kirándulás a fiúkra.

Közel telt ház előtt kezdődött a mérkőzés, debreceni szempontból igen jól: az 5. percben 3-1-re vezettünk. Azonban megrázta magát a Kövesd, egy 5-0-ás rohammal a 10. percre 3 gólos előnyt alakított ki. Bár a félidő felénél sikerült 6-5-re felzárkóznunk, ezután sajnos folyamatosan futnunk kellett az eredmény után, a hazaiak pedig fokozatosan növelték előnyüket, a 21. minutumban 12-6-ot mutatott az eredményjelző. Támadásban nehezen tudtunk lövőhelyzeteket kialakítani, ezzel szemben a gyors kövesdi szélsők könnyedén szerezték a lerohanás gólokat. Mucza Norbi átlövésekkel tartotta bennünk a lelket, a szünetre sikerült is kicsit kozmetikázni az eredményen, 15-12-es hazai előnynek örülhetett a félidőben a lelkes hazai publikum.

A szünetben sem tudtuk sajnos rendezni a sorokat, folytatódott a mezőkövesdi dominancia a második játékrészben is. A hazaiak ellentmondást nem tűrően játszottak, az 50. percre 10 gólosra "hízott" a különbség a csapatok között, az ellenfél szélsői átrohantak rajtunk. Az összecsapás végére sem sikerült közelebb kapaszkodnunk, így 36-21-es, súlyos vereséget szenvedett együttesünk. Teljesen megérdemelten, jobban játszva nyert a Mezőkövesd, bár a végeredmény kicsit túlzó, és nem mutatja a felek közötti reális különbséget.

Sajnos csapatunk a játék összes elemében sokkal gyengébb teljesítményt nyújtott, mint a korábbi meccseken és főleg a Békés elleni összecsapáson. 36 gólt eddig egyszer sem kaptunk, illetve a 21 szerzett találat a legkevesebb, amit eddig lőttünk a szezon kezdete óta. Pontosan az ellentéte történt Mezőkövesden, mint ami a Békés ellen: akkor  minden, most semmi sem sikerült. Október 7-e óta először szenvedett vereséget a DEAC, így 9 ponttal a tabella 6. helyén áll csapatunk 3 körrel az őszi szezon vége előtt.

Sokáig keseregni nincs idő, és rögtön lehet is javítani, hiszen a következő fordulóban, november 25-én a szomszédvár Nyíregyháza látogat a DESOK csarnokba. (kezdés: 18:00) A mérkőzés pikantériája, hogy Erdős Zoli, Pál Tomi és Illés Tomi személyében több nyíregyházi kötődésű játékosa is van együttesünknek. A szabolcsiak egyébként a közvetlen élmezőnyhöz tartoznak, azonban a hazai pályán eddig veretlen DEAC mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a mezőkövesdi kisiklást feledtetni tudja. Várjuk szurkolóinkat, szükség lesz a buzdításra, hajrá DEAC!

Mezőkövesdi KC - DEAC 36:21 (15:12)

Vezette: Halász András, Földesi Csaba

Kiállítások:  10 perc illetve 8 perc

Hétméteresek:  5/5 illetve 6/4

Mezőkövesd: Tóth K. (kapus) - Jancsó 8, Padla 3, Sándor 4, Jóga 1, Zelei 2, Menyhárt 7

Csere: Bartók (kapus), Kovács B. 2, Fábián 2, Vojinovic 5, Rozmán 1, Horváth, Hangyel 1

DEAC: Mándi N. (kapus) - Juhos 4, Mórucz, Erdős 6, Leiter, MUCZA 6, Minegász 1

Csere: Veres (kapus), Dobos, Hornyák 1, Fülöp, Borbély, Pál, Mándi K. 2, Mezei 1

Írta: Hornyák Zoltán


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2017-11-20 09:00:00

további cikkek a témában
Responsive image
Sikertelen hazai premier

DEAC * 2018-09-24 09:10:00

Responsive image
Minden jó, ha a vége jó

DEAC * 2018-05-13 10:30:00

Responsive image
Pontatlan" péntek a DESOK-ban

DEAC * 2018-04-28 12:00:00