Közte tíz – megint sima lett

2019-12-03 14:00:00

Újabb nagyarányú sikert aratott a férfi kézilabda NB II. Észak-keleti csoportjában a Debreceni Egyetem együttese, amely ezúttal a Hajdúnánással találkozott a DESOK-ban. Vécseiék 32-22-re nyertek a megyei rivális ellen szombat este, így továbbra sem tudta őket legyőzni senki ősszel.

Úgy „mentek neki” hétvégi bajnokijuknak a DEAC-os fiúk, hogy gyakorlatilag az eddigi összes rangadónak „indult” meccsük igazán sima véget ért. Előzetesen a Nánás elleni találkozót is annak kiálthattuk ki, miután a két csapat között mindössze három hely volt a különbség a tabellán.

A mérkőzést a vendégek kezdték jobban, hiszen Ötvös és Harsányi góljával 2-0-s előnyre tettek szert. Hamar ébredtek azonban Bíró Imre „fiai”, a gólgyártást Illés és Vécsei kezdte el hazai oldalon. A játékrész derekáig fej-fej mellett haladtak a csapatok (5:5), a DEAC azonban ekkor hatperces gólcsendre intette a Hajdúnánást, miközben nem kevesebb mint hét gólt rámolt be zsinórban a vendég kapuba (12:5). Mondhatni, gyakorlatilag el is dőlt ezzel a két pont sorsa, hiszen Illésék innentől tisztes távolságban, öt-hat gólon tartották az ellenfelet, a szünetben 18:13 állt a kijelzőn.

A DEAC előnyéből a második félidőben némileg apadt, hiszen a Nánás kétszer is fel tudott zárkózni három találatra. Annál közelebb viszont már nem „engedte” ellenfelét az egyetemi együttes, sőt a 17 perctől ismét hengerelt. Pethő Ákos értékesített büntetőinek is köszönhetően tíz találattal húzott el Madai Tamás csapatától (30-20). A végére maradt is ez a differencia, így a DEAC újabb fontos meccset nyert meg meggyőző különbséggel. A vége 32:22 lett.
A hazaiaknál a legeredményesebb játékos ezúttal a 19 éves Vécsei Vencel volt, a jobbszélső 9 találattal vette ki a részét a sikerből.

- Összességében elmondhatom, hogy bár 10 góllal nyertünk, nem sikerült annyira simán, és könnyedén ez a mérkőzés, ahogy azt szerettük volna. Sajnos nem tudtuk teljes mértékben betartani az edzői utasításokat, és így a Hajdúnánás a meccs egyes periódusaiban ránk tudta erőltetni a játékát, ami nagyrészt a gyors labdafelhozatalaikban mutatkozott meg – ezeket persze a támadásban elkövetett bosszantó hibáink segítették. Támadásinkban bár voltak pontatlanságok, de szerencsére időnként sikerült több könnyű gólt is szereznünk, és ellépnünk ellenfelünktől. Gondolok itt főként a második félidő közepe tájékára. Ennek is lett talán köszönhető a nagy különbség. Az külön örömmel tölt el, hogy ezúttal sikerült nagymértékben kivenni a részem a gólgyártásból, helyenként talán fontos gólokkal is – összegzett a találkozó után a balkezes szélső. 

A csapat tíz forduló alatt egyszer ikszelt - még a nyitókörben - majd zsinórban kilencszer hagyhatta el győztesen pályát. Ennek megfelelően természetesen vezeti a harmadosztály Észak-keleti csoportjának tabelláját, előnye három pont a második Szolnok előtt. A Bíró-legénység az őszi zárófordulóban az utolsó előtti helyen álló gyöngyösiek vendége lesz.

Legutóbb:
Férfi kézilabda NB II. Észak-keleti csoport – 10. forduló
DEAC - Hajdúnánás KSE 32:22 (18:13)
DEAC: Mándi Norbert, Hornyák Zoltán, Mezei Lajos, Kathi Péter (2), Bíró Ádám (3), Mórucz Ádám, Kőrizs István, István Péter (3), Leiter Imre, Hornyák Bence (2), Vécsei Vencel (9), Illés Tamás (5), Péter Gábor, Pethő Ákos (7), Földi István (1), Minegász Csaba.

Következik:
Férfi kézilabda NB II. Észak-keleti csoport – 11. forduló
BRAUN GyöngyösU23 - DEAC
12. 07. (szombat) 16:00

PKZs., fotók: Derencsényi István


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2019-12-03 14:00:00

további cikkek a témában
Responsive image
Vereség a megyei rangadón

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2017-10-09 09:30:00

Responsive image
Hornyák Zoltán: jó csapatunk lesz

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-08-27 12:00:00

Responsive image
Gyenge játék, fájó zakó

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-03-02 20:40:00