A nyolcadik is megvan

2019-11-27 07:05:00

Zsinórban a nyolcadik győzelmét szerezte meg a Debreceni Egyetem férfi kézilabdacsapata szombaton a Füzesabony vendégeként. Bíró Imre legénysége már a félidőben is nyolc góllal vezetett, végül 25-18-ra nyert. Szombaton újabb meccs vár a csapatra a DESOK-ban, este hattól a Hajdúnánás vendégeskedik Debrecenben.

A tabellán elfoglalt helyezések alapján a múlt szombati találkozóra is nyugodtan mondhattuk, igazi rangadó, hiszen a DEAC az első, míg a Füzesabony a második helyről várhatta az NB II. Észak-keleti csoportjának kilencedik körét, ráadásul utóbbi élvezhette a hazai pálya előnyeit.

A mérkőzésen debreceni oldalon két nagy hiányzó is volt, Bíró Ádám játékvezetői kötelezettségeinek tett eleget, míg Mucza Norbert eltiltás miatt nem öltözhetett DEAC szerelésbe.

Ennek ellenére ellentmondást nem tűrően kezdett az egyetemi legénység. A határozott, kemény védekezésnek köszönhetően sikerült rendre megállítani az abonyiak támadásait, s így már az első etap derekára nyolcgólos előnyre tettek szert Illésék. Ezt a félidő végéig meg is tartották, végül a szünetre pontosan kétszer annyi gólt szereztek, mint a Füzesabony (8-16).

A játék képe a második harminc percben sem változott, a DEAC végig uralni tudta a mérkőzést, 6-8 gólon „tartotta” a házigazdát. Amint az ellenfél gólt tudott szerezni, rögtön válaszolt rá Illés vagy éppen Pethő. A debreceniek összességében egyetlen percre sem engedték ki a kezükből az irányítást, a teljes 60 perc alatt koncentrált, pontos támadó és védekező játékot produkáltak, és megérdemelten, 25-18-ra nyertek.

A csapat kilenc őszi meccsén egyetlen pontot hullajtott, továbbra is a feljutást érő első helyen áll a harmadik vonalban. Az őszi szezonból még két meccs van hátra. Először – szombaton- az a Hajdúnánás érkezik a DESOK-ba, amelyik a Füzesabony ellen meglepő, 9 gólos vereséget szenvedett otthon, még az előző fordulóban. A fiatal, jó erőkből álló megyei rivális jelenleg a 4. helyen áll a tabellán. A Nánás ellen visszatér Bíró Ádám, illetve, amennyiben Mucza Norbert fellebbezését elfogadja a szövetség, akkor ő is harckész lehet szombaton 18 órakor a DESOK-ban.

Legutóbb:
Férfi kézilabda NB II. Észak-keleti csoport - 9. forduló
Fenstherm-Future Füzesabonyi SC – DEAC 18-25 (8-16)
DEAC: Mándi Norbert, Hornyák Zoltán, Mezei Lajos, Kathi Péter, Mórucz Ádám, Mándi Krisztián, István Péter (5), Leiter Imre, Vécsei Vencel (3), Hornyák Bence (4), Illés Tamás (8), Péter Gábor, Pethő Ákos (5), Maródi Ádám, Földi István, Kőrizs István, vezetőedző: Bíró Imre.

Legközelebb:
Férfi kézilabda NB II. Észak-keleti csoport - 10. forduló
DEAC – Hajdúnánás KSE
2019. 11. 30. (szombat) 18:00 – DESOK

PKZs.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2019-11-27 07:05:00

további cikkek a témában
Responsive image
Sikertelen hazai premier

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-09-24 09:10:00

Responsive image
20 lőtt góllal nem lehet...

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-12-01 22:00:00

Responsive image
Vereség az első meccsen

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2017-09-19 09:51:00