A lényeg a két pont

2019-11-12 11:50:00

Ötgólos, 27-22-es győzelmet aratott a DEAC férfi kézilabdacsapata szombaton, Túrkevén. Bíró Imre legénysége olykor-olykor nyögvenyelős mérkőzésen tudott nyerni, ezzel zsinórban a hatodik sikerét könyvelhette el, és továbbra is két pont előnnyel vezeti az NB II. Észak-keleti csoportját.

Az előzetes várakozás és a két csapat tabellán elfoglalt helye alapján valószínűsíthető volt egy újabb nagyarányú, idegenbeli DEAC győzelem, ám a vendéglátó Túrkeve korántsem adta könnyen a bőrét szombat este.

A mérkőzés első félidejében mieink bár végig vezettek, nem tudtak eltávolodni a házigazdától, végig 1-2 gól volt a különbség. A DEAC „átvette” a Túrkeve kissé lassabb játékát. Keresztesék sokszor elaltatták az egyetemistákat, majd gyors lerohanással vagy rávezetéssel könnyű, gyors gólokat tudtak szerezni. A helyzetkihasználással is gondban voltak Móruczék, hiszen már az első félidőben nagyon sok ziccer maradt ki. Hol a hazai kapus védett, hol a kapufa, de néha még a kaput sem sikerült eltalálniuk. A szünetre így minimális, 15-14-es DEAC-vezetéssel vonultak a csapatok.

A második félidőben Bíró Imre „visszarendelte” övéit zárt hatosfalas védekezésre, miután ezúttal az 5+1 nem igazán vált be. A helyzetkihasználás és a támadójátékunk hasonlóan gyenge, volt, mint az elsőben, viszont a hatosfalnak sikerült feltartóztatni a túrkeveieket. Védekezésben főként Hornyák Zoltán és Leiter Imre faultjainak és blokkjainak köszönhetően végül sikerült „leszakítani” az ellenfelet. A feljavuló védekezésnek köszönhetően sikerült egy tízperces gólcsendre inteni az ellenfelet, s így a vége 22-27-es DEAC siker lett.

Bíró Imre vezetőedző szerint csak részben sikerült megvalósítani az előzetesen elképzelteket. - Védekezésben több esetben is elmaradt a szokásos ütközés, megállító fault, és a védő-kapus együttműködésben adódó hibákat hazai gólok követték. Támadásban ugyan rendre helyzetbe kerültünk, de a tiszta kapura lövéseket a reméltnél többször is hárította az egyetem egykori diákja, a Túrkevében védő Török Róbert. A második félidőben 6-0-s védekezésre váltottunk, ami a zártabb rendszer ellenére is több ütközést hozott, és így kevesebbszer és kevésbé hatékonyan fejezhették be akcióikat az ellenfél játékosai. A támadójátékunk a folyamatos helyzetkialakítás ellenére sem lett eredményesebb, mert az ellenfél kapusa a második harminc percben is kiemelkedően védett. Az mindenesetre örvendetes, hogy két ponttal tértünk haza – mondta a vezetőedző.

A DEAC továbbra is veretlenül vezeti az észak-keleti csoport tabelláját, előnye két pont a második Hajdúnánással szemben. A csapat legközelebb péntek este 18:30-tól lép pályára. A HTE elleni találkozót kivételesen a Debreceni Egyetem Böszörményi úti campusának sportcsarnokában rendezik.

Legutóbb:
Férfi kézilabda NB II. Észak-keleti csoport – 7. forduló
Túrkevei VSE – DEAC 22:27 (14-15)
DEAC: Mándi Norbert, Hornyák Zoltán, Mucza Norbert (1), Mezei Lajos, Kathi Péter, Mórucz Ádám (2), Mándi Krisztián (2), István Péter (6), Leiter Imre (2), Vécsei Vencel (4), Hornyák Bence (3), Illés Tamás (5), Péter Gábor, Pethő Ákos (2), Maródi Ádám, Földi István

Következik:
Férfi kézilabda NB II. Észak-keleti csoport – 8. forduló
DEAC – Hajdúböszörményi TE
2019. 11. 15. (péntek) 18:30 – Böszörményi úti campus, Kecskeméti János Sportcsarnok

Így áll most az NB II. Észak-keleti csoportja:


PKZs.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2019-11-12 11:50:00

további cikkek a témában
Responsive image
Nem a DEAC napja volt

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-10-15 12:30:00

Responsive image
Kiszenvedett két pont - sikeres évzáró

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-12-10 10:00:00