„Innen jobban fest a tabella”

2019-10-17 09:10:00

Az elmúlt hétvégén kiütötte aktuális ellenfelét a DEAC férfi kézilabdacsapata. A „szenvedő alany” az egyik megyei rivális, a Nádudvar volt, amelyet 36-11-re „terítettek le” Pethőék. A Debreceni Egyetem legénysége továbbra is veretlen, s már az újabb kihívásra, a Tiszavasvári elleni hazai derbire hangol.

Jó manapság az NB II. Észak-keleti csoportjának tabellájára nézni. Igaz, még csak öt meccsen vagyunk túl - vagyis nagyjából az őszi szezon felénél járunk – a DEAC pontelőnnyel, vesztes találkozó nélkül vezeti a csoport táblázatát. Ez jelen pillanatban feljutást ér – amit ugye célként határozott meg az évad előtt játékos, edző és klubvezetés egyaránt - de hát, messze még a vége. Mindenesetre jó jel, hogy a csapat játéka egyre meggyőzőbb, így mára utcahosszal a legkevesebb gólt (100) kapta Bíró Imre legénysége és a gólkülönbség is a képzeletbeli dobogó tetejére repíti a legénységet (56). A lőtt gólok (156) tekintetében – még- nem a legjobb a DEAC, de bízunk benne, hogy arra sem kell már sokat várni.  Az első öt meccs tapasztalatairól kérdeztük Bíró Imre vezetőedzőt.

- Mára elmondhatjuk, hogy a védekezésben látott kezdeti nehézségek után összeállt a csapat játéka. Masszívabb lett az 5-1-es védekezésünk, sok ütközéssel, sok oldalazással, besegítéssel. Hogy a tabellán ki milyen helyezést foglal el, abból egyelőre nem vonhatunk le messzemenő következtetéseket, mivel még odébb van a bajnokság vége. Az első hely egyelőre hitet és önbecsülést adhat, de minden mérkőzésen meg kell újulni. Persze innen jobban fest a tabella, mint alulról – mondta a deac.hu kérdésére Bíró Imre.

A fent említett számadatokon egyébként „sokat dobott” a DEAC legutóbbi, nádudvari meccse, amelyen az idei legnagyobb különbséggel, 36-11-re tudtak nyerni a fekete-fehérek úgy, hogy egy híján minden mezőnyjátékos bevette a hazaiak kapuját. Ennél azért keményebb dió lehet a hétvégi ellenfél - a nyáron edzőmeccsen legyőzött- Tiszavasvári, és nem csak azért, mert mindössze három pontra és három helyre van a DEAC-tól. 
- Harcos, jó csatát, jó küzdelmet várunk mindannyian. Nem alapozhatunk a nyári edzőmeccsre, mert mint azt a neve is mondja, csak egy edzőmeccs volt. Mindkét csapat szerepeltetett mindenkit, különböző védekezési rendszereket próbáltunk váltakozó eredménnyel – emlékezett vissza a közös felkészülési találkozóra a vezetőedző. Szombaton 18 órától a DESOK-ban már élesben is megmérkőznek a felek.

Legutóbb:
Férfi kézilabda NB II. Észak-keleti csoport (2019. 10. 13.)
NAGISZ-Nádudvari ASK – DEAC 11-36
A DEAC gólszerzői: Vécsei Vencel (6), Illés Tamás (5), István Péter, Leiter Imre (4-4), Mucza Norbert, Földi István (3-3), Hornyák Bence, Péter Gábor, Pethő Ákos, Minegász Csaba (2-2), Bíró Ádám, Mándi Krisztián, Szilágyi Gergő (1-1)

Következik:
Férfi kézilabda NB II. Észak-keleti csoport – 6. forduló
DEAC – Tiszavasvári SE
2019. 10. 19. (szombat) 18:00 – DESOK

PKZs.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2019-10-17 09:10:00

további cikkek a témában
Responsive image
Közel a bravúrhoz

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-04-15 11:00:00

Responsive image
Ez nehezebb dió lesz

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-03-14 12:22:00

Responsive image
Újabb két pont a tarsolyban

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-02-19 07:47:34