Illés-parádé és kilencgólos siker

2019-10-01 15:05:00

Egyetlen pillanatig sem volt kérdéses a DEAC férfi kézilabdacsapatának sikere a Kisvárda otthonában szombat délután. A Debreceni Egyetem együttese végig vezetve, kilenc góllal, 31-22-re múlta felül ellenfelét. Ezzel az eredménnyel a következő meccsen, vasárnap a Nyírbátor ellen is kiegyeznénk.

Bíró Imre tanítványai már a meccs legelején tudatosították, ezen a napon esélyt sem szeretnének adni ellenfelüknek. Az együttes Illés Tamás vezérletével, egy 3-0-s sorozattal „köszöntette” a Kisvárdát. Aztán a folytatásban sem áll le a debreceni gépezet, a kilencedik percre már mégy gól volt az előny (2-6). És bár a hazai csapat 20 perc után fel tudott zárkózni egy találatra, a hajrá megint a DEAC-nak sikerült jobban. A fekete-fehérek az utolsó két percben négyszer terhelték meg a hazai kaput, így magabiztos, öt gólos előnnyel vonulhattak az öltözőbe (11-16).

A játék képe a második 30 percben sem változott, tovább tudta növelni előnyét a vendég egyetemista gárda. A 44. percre már nyolcgólos volt a debreceni előny (15-23). A DEAC villámléptű balszélsője, Illés a második félidőben is vezéregyéniségnek bizonyult, az első játékrészben szerzett nyolc góljához a másodikban még ötöt tett hozzá. A meccsen összesen hatszor állhatott oda a hetesvonalhoz, és mindössze egy büntetőt hibázott - összességében 13 találattal zárta a mérkőzést. A vége 31-22-es cívisvárosi siker lett. Bíró Imre fiai tehát meggyőző játékkal, végig vezetve, megérdemelten nyerték meg a meccset. - Jól működött a védekezésünk, és ebből tudtam gyors lerohanás-gólokat szerezni. Emellett sikerült szélről is betalálnom, de ez egyértelműen annak volt köszönhető, hogy a belső posztokon jól mozogtak a csapattársak, s így adódtak lehetőségek számomra – kezdte az értékelést a meccs legeredményesebb játékosa, Illés.- A kilenc gólos győzelem szerintem abszolút reális, hiszen az első perctől kezdve nagyon jól működött a védelmünk. Az első félidőben volt egy kisebb kihagyásunk, amikor fel tudott zárkózni egy gólra a Kisvárda, de az edzőnk elmondta, hogy mikre figyeljünk, és ezután ezt a részét is össze tudtuk rakni. A siker kulcsa az volt szombaton szerintem, hogy végig csapatként működtünk, egységesen mozogtunk, és a kapusok is hozzá tudtak tenni a játékhoz. Elégedettek lehetünk az eredménnyel és a mutatott játékkal is – mondta a DEAC kézicsapatának 31-ese.

A Debrecen három forduló után a második helyen áll az Észak-keleti csoport tabelláján a Tiszavasvári mögött, hétvégén pedig ismét hazai környezetben gyűjtheti a pontokat, illetve „nyújthatja” tovább idei veretlenségi sorozatát. Muczáék vasárnap 18 órától a középmezőnyben állomásozó nyírbátori NYBSC együttesét fogadják a DESOK csarnokban.

Férfi kézilabda NB II. Észak-keleti csoport – 3. forduló
Kisvárdai KC – DEAC 22-31 (11-16)
a DEAC gólszerzői: Illés Tamás (13/5), Bíró Ádám, István Péter (5-5), Mucza Norbert (4), Hornyák Bence, Péter Gábor, Minegász Csaba, Vécsei Vencel (1-1)

A következő mérkőzés:
DEAC – NYBSC
2019. 10. 06. (vasárnap) 18:00, DESOK

PKZs.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2019-10-01 15:05:00

további cikkek a témában
Responsive image
Gyenge játék, fájó zakó

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-03-02 20:40:00

Responsive image
Teher nélkül

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-05-11 10:10:00

Responsive image
Nagy bravúr kellene a kézisektől

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-03-13 14:50:00