Bravúros győzelem a listavezető ellen

2017-11-06 09:00:00

Az NB1/B-s férfi kézilabda bajnokság 7. fordulójában az eddig minden mérkőzését megnyerő, listavezető Békés-Drén KC látogatott a DESOK csarnokba. Bár csapatunk az előző három körben nem talált legyőzőre - két idegenbeli döntetlen mellett egyszer nyertek a fiúk -, a több volt NB1-es játékost is felvonultató, rutinosabb békésiek még Debrecenben is esélyesnek számítottak.

Legutóbb október közepén lépett pályára hazai környezetben együttesünk, ennek és a neves ellenfélnek köszönhetően is alig maradt üres űlőhely a DESOK csarnokban, szép számú nézősereg előtt kezdődött az összecsapás egy gyors békési átlövés találattal. Az első percekben nagyon "kinyílt a gólcsap" mindkét oldalon, a 3. perc végén már 3-3-at mutatott az eredményjelző. Itt kicsit megtorpant a Békés, így a 7. minutumban már 5-3-ra vezetett a DEAC. Támadásban a vártnál könnyebben szereztük góljainkat, Juhos Ricsi magabiztos volt a jobb szélről és gyors lerohanásokból, Mucza Norbi átlövésből és betörésből is eredményes volt, Bíró Ádám pedig az előző meccsekhez hasonlóan magabiztosan értékesítette a heteseket. A vendégek továbbra sem találtak a jól záró hazai hatos fal ellenszerét, a békési átlövéseket pedig sokszor Mándi Norbinak sikerült hatástalanítania. A félidő közepén 10-7-es DEAC előnyt könyvelhetett el a debreceni szurkolótábor, és a játékrész végére még tovább nőtt a különbség a csapatok között, 16-11-re vezetett együttesünk a szünetben.

Érett a meglepetés, azonban tudták a fiúk, hogy a Békés nem adja fel, hiszen tapasztalt és rutinos együttes, valamint a 2. fordulóban 6 gólos hátrányból már megfordított egy meccset Szegeden. Megszerzett előnyünk birtokában is igen nehéz percekre számíthattunk a mérkőzés további részében.

Kihagyott lehetőségekkel indult a második 30 perc mindkét oldalon, azonban ebből is mi jöttünk ki jobban, a 35. percben megtörtük a gólcsendet, már 6 góllal vezettünk. Hiába kapaszkodott a Békés, felzárkózni nem tudott, mindig volt válasza a DEAC-nak. A fiúk elhitték, hogy megnyerhetik a mérkőzést és boríthatják a papírformát, eksztázisban játszottak mind védekezésben, mind támadásban. Ennek következtében a vendégek teljesen elbizonytalanodtak, az 52. percben 26-17-es hazai előnynél zúgott a taps és a "Debrecen, Debrecen" a nézőtérről. Utolsó gólunkat az 59. percben szerezte a második félidőben 5 találatot jegyző Erdős Zoli egy hatalmas átlövésből. A Békés hétméteresből még szépített, beállítva ezzel a 30-23-as végeredményt.

Együttesünk a szezon eddigi legjobb teljesítményét nyújtva meglepetésre rendkívül magabiztosan győzött a gyenge napot kifogó békésiek ellen. Minden pályára lépő játékosunk hozzá tudott tenni a győzelemhez, olyan mérkőzés volt ez, ahol az ismét nagyot küzdő DEAC-nak minden, ellenfelünknek viszont semmi sem sikerült. A realitás talaján maradva fontos azonban megjegyezni, hogy a Békés továbbra is a bajnokság egyik esélyesének számít. Ezzel  a bravúros sikerrel 8 lejátszott meccsen szerzett 9 ponttal a DEAC a tabella 4. helyén áll.

A következő hétvégén nem lép pályára csapatunk, majd november 18-án ismét nehéz "kirándulás" előtt állunk, a még veretlen Mezőkövesdhez látogatunk. Debrecenben az ősz folyamán még kétszer láthatják drukkereink együttesünket: először november 25-én, a Nyíregyháza (kezdés: 18:00), majd december 9-én az Ózd ellen. Várjuk szurkolóinkat, köszönjük az eddigi biztatást, találkozzunk a hónap utolsó hétvégéjén is a DESOK csarnokban! Hajrá DEAC!

DEAC - Békés-Drén KC 30:23 (16:11)

Vezette: Medve Róbert, Tarnavölgyi Gergely

Kiállítások:  8 perc illetve 8 perc

Hétméteresek:  8/7 illetve 4/4

DEAC: MÁNDI N. (kapus) - JUHOS 4, Mórucz, BÍRÓ 8, Hornyák 1, MUCZA 5, Mezei 2

Csere: Veres (kapus), Dobos, ERDŐS 7, Fülöp, Borbély, Pál 1, Illés 1, Leiter 1, Mándi K.

Békés: Pajkó (kapus) - Fedor 2, Oláh 8, Sebestyén 2, Gazsó, Cifra 8, Hercegh 2

Csere: Domokos (kapus) Hajdú, Kiss, Kovács, Gál 1, Varsandán, Szilágyi, Kánya, Kopcsák

Írta: Hornyák Zoltán

 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2017-11-06 09:00:00

további cikkek a témában
Responsive image
Értékes döntetlen a megyein

DEAC * 2018-11-10 10:00:00

Responsive image
Meglepetésrajt Nyíregyházán

DEAC * 2018-09-15 09:17:00