Menni, amíg a remény él

Frissítés: 2019-05-10 18:20:16

Utolsó hazai mérkőzésére készül a 2018/2019-es szezonban a DEAC férfi kézilabdacsapata. Az ellenfél a szintén kiesőhelyen álló, közvetlenül a Debreceni Egyetem együttese előtt tanyázó Balassagyarmat lesz szombaton 18 órától a DESOK-ban. A vendégeknek matematikailag még van esélyük kiharcolni a bennmaradást, a DEAC viszont már az utolsó utáni szalmaszálba kapaszkodik.

A sötét felhők már hónapok óta köröznek körülöttünk, ám mára ide is értek. Az már biztos, hogy kiesőhelyen fog végezni a kézilabdacsapat a szezon végeztével. Ám egyáltalán nem mindegy, hogy az utolsó három – kiesést jelentő- pozíció melyike lesz végül a Hornyákéké. Az utolsó két fordulóra tényleg már csak a matek maradt, ám a példa igen egyszerű. A DEAC az eredmények kedvező alakulásával még odaérhet a legjobb kiesőhelyre, vagyis lentről a harmadikra. Ehhez „nem kell más”, mint legyőzni a hétvégi vendég Balassagyarmatot, aztán a záró meccsen a Törökszentmiklóst is, idegenben. Emellett a nógrádiaknak ki kellene kapniuk az utolsó körben az Ózdtól is. Szóval, két siker kell itt, két bukta ott.

Azért lenne fontos az a bizonyos „legjobb kiesőhely”, mert így még maradna esély arra, hogy a következő szezont is az NB I/B-ben töltse az egyetemi legénység. Ez majd a feljutó csapatoktól fog függeni, ha ugyanis valamelyik feljutó mégsem szeretne ősztől „szintet lépni”, akkor lehet tovább reménykedni. Az előző évvel ellentétben biztos, hogy lesz, vagy lesznek feljutók.

Ami a két együttes „közös múltját” illeti, decemberben viszonylag sima, 27-20-as gyarmati győzelemmel végződött a hórihorgas Sutka Norberttel felálló Balassagyarmat elleni találkozó, és akkor volt még Erdős Zolink... Reméljük, hogy az ő akkori öt gólja nem fog most nagyon hiányozni, és győzni tud a DEAC. Az együttes tagjai nehéz mérkőzésre számítanak, az előző közös meccshez képest az ellenfélnek itt is ismét csak hosszabbodott a kispadja, míg a debrecenieké rövidült. A mérkőzés további pikantériája – a két együttes versenyfutása mellett-, hogy a Balassagyarmat edzője az a Gúnya Péter, aki korábban éveket töltött játékosként Debrecenben. Szabó Csaba edző és még jó páran csapattársai voltak cívis évei alatt.

A keretbe visszatér Bíró Ádám, viszont Juhos Richárdra még nem tud számítani Szabó mester, illetve Borbély Endre sem tudott a héten teljes értékű munkát végezni.

Ahogy a DEAC futsalosainak vezetőedzője, Elek Gergő utalt rá saját együttese rangadója kapcsán a napokban, itt már „nincs spórolás, fel kell szántani a pályát”. Ők felszántották. Most a kéziseken a sor.

Férfi kézilabda NB I/B. keleti csoport, 21. forduló                                                                                                                          DEAC – Balassagyarmati Kábel SE                                                                                                                                        2019. 05. 11. (szombat) 18:00, DESOK

A férfi kézilabda NB I/B. keleti csoportjának állása két fodulóval a vége előtt:

PKZs., fotó: DI.

 

 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2019-05-09 11:40:00

további cikkek a témában
Responsive image
Közel a bravúrhoz

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-04-15 11:00:00

Responsive image
Teher nélkül

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-05-11 10:10:00

Responsive image
Fantasztikus siker kezdésnek

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-02-04 08:03:00