Értékes pont idegenből

2017-10-24 15:10:44

Harmadik idegenbeli mérkőzésén megszerezte első pontját vendégként a DEAC férfi kézilabda csapata az NB1/B-s férfi kézilabda bajnokság 6. fordulójában! Pedig az előjelek nem voltak pozitívak az összecsapás előtt, hiszen nem tarthatott társaival Törökszentmiklósra a betegséggel küzdő Pál Tomi, illetve a térdsérülése miatt az egész szezont kihagyni kényszerülő Sugár Bence sem. Ezen kívül Leiter Imi is bokasérüléssel bajlódott, és bár a padra leűlt, pályára lépni nem tudott.

Az első félidő 11. percéig fej-fej mellett haladtak a felek, bár érezhető volt, hogy az agresszív miklósi védelem nem ízlik a DEAC támadójátékának. A hazaiak könyebben szerezték góljaikat, átlövéseik is jobban „űltek”. Ennek és a kihagyott DEAC helyzeteknek köszönhetően el is lépett a Törökszentmiklós, 14-11-re vezetett 30 perc játék után. Valamit ki kelett találni ahhoz a szünetben, hogy megállíthassuk a miklósi rohamot és közelebb kerüljünk a vendéglátóhoz.

A második harminc perc is egy Székács találattal kezdődött, így már 15-11-re vezetett a hazai együttes. Ezután azonban gyökeres változás állt be a játék képében, sorozatban 4 gólt szerzett a DEAC és visszajött a meccsbe. Juhos Ricsi magabiztosan értékesítette helyzeteit a jobb szélről és gyors lerohanásból is, csapatunk védelme és a Mándi Norbi feljavuló kapusteljesítménye pedig elbizonytalanította a hazaiak támadóit. Rapszodikusan alakult az eredmény: hol a DEAC vette át a vezetést, hol a Székács húzott el két egységgel, rendkívül kiélezett végjátékra lehetett számítani. Az 55. és az 56. minutumban is egy góllal vezettünk, a Székácsnak azonban mindig volt válasza, és fordítani is tudott, így mi támadtunk az egyenlítésért az utolsó percben. Mucza Norbinak – aki az utolsó 3 gólunkat szerezte - azonban nem remegett meg a keze, átlövésből ismét egálra hozta a meccset. Bár a Törökszentmiklósnak volt még 10 másodperce megnyerni a mérkőzést, gólt szerezni nem tudtak, így maradt a 26-26-os döntetlen.

Összességében igazságos döntetlen született, rendkívül értékes pontot szereztünk és jelenleg a 6. helyen állunk a tabellán. Nagy kár a végjátékban elkövetett néhány technikai hibáért és elhibázott helyzetért, hiszen egy kicsit pontosabb játékkal és hidegebb fejjel akár mindkét „egység” megszerezhető lett volna. Pozitívum, hogy minden DEAC játékos hozzá tudott tenni ehhez az eredményhez, a kispad is együtt élt a játékkal, olyan egységes csapat benyomását keltette együttesünk, melynek még a legkiélezettebb helyzetekben is van tartása.

Ezen a hétvégén, október 28-án az utolsó fordulóból előrehozott mérkőzésen lép pályára csapatunk szintén idegenben, Lajosmizsén. A mizseiek 5 ponttal a tablázat 10. helyén állnak, ismét kiélezett összecsapásra lehet tehát számítani, remélhetőleg DEAC ponttal vagy pontokkal.  Ezt követően november 4-én, szombaton végre újra a DESOK csarnokban várjuk szurkolóinkat, amikor az eddig még hibátlan, bajnokesélyes Békés-Drén KC-t fogadjuk. (Kezdés: 18:00)

Törökszentmiklósi Székács – DEAC 26-26 (14-11)

Vezette: Kiu Gábor, Kiu Tamás

Törökszentmiklós: Nagy (kapus) Holló 4, Kovács 2, Takács 8, Szöllősi, Bor 2, Csanádi 2

Csere: Duró (kapus) Erdélyi, Szöllősi, Kuli, Tóth 1, Mészáros, Nagy 5, Soós 2,

DEAC: Mándi (kapus) – JUHOS 9, Bíró 4, Erdős 4, Hornyák, MUCZA 6, Illés 1

Csere: Veress (kapus) Mándi 1, Dobos 1, Borbély, Mezei, Fülöp, Leiter, Minegász, Mórucz

 

Hornyák Zoltán


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2017-10-24 15:10:44

további cikkek a témában
Responsive image
Debütálás Debrecenben

DEAC * 2019-09-20 12:55:00

Responsive image
Minden jó, ha a vége jó

DEAC * 2018-05-13 10:30:00

Responsive image
Közel a bravúrhoz

DEAC * 2018-04-15 11:00:00