Új bajnokság kezdődik

Frissítés: 2019-03-29 09:01:29

A Balmazújvárosi KK együttesét fogadja a DEAC a férfi kézilabda NB I/B. keleti csoportjában vasárnap este. A megyei rangadó ezúttal több mint két pont. Presztízs, új kezdet, felzárkózási lehetőség a Debreceni Egyetem kézisei számára. Jönnek ugyanis a meccsek a (tabella)szomszédokkal, illetve az „utcabeliekkel”. Ezúttal nem kell túl jó házigazdának lenni!

Mondhatni, új bajnokság kezdődik hétvégén a DEAC férfi kézisei számára. Miután túl vagyunk a sokkon, amit a tavaszi első hat meccs elvesztése okozott, ideje előre nézni, és megkezdeni a felzárkózást az középmezőnyhöz, vagy legalábbis ellépni a kiesést jelentő 10. helyről. Ennek első lépéseként a Balmazújvárost kellene legyőzni vasárnap este 18 órától a DESOK sportcsarnokban.

Mielőtt nagyon megijednénk az előbb említett hatostól, tegyük gyorsan hozzá, hogy ezt a fél tucat vereséget csupa olyan együttes ellen szenvedte el Szabó Csaba legénysége, amelyik a tabella első felében tanyázik. Jelesül „túl vagyunk” az éllovas Orosháza mellett a két dobogós, a PLER és az Algyő elleni meccsen is. Szintén nem kell már idén játszani a negyedik Békéssel, az ötödik Kecskeméttel, illetve a hetedik, a télen alaposan megerősített Nyíregyházával sem. Ezek azért jó hírek. Az első hetesből mindössze a megyei rivális Balmazújváros „hiányzik”. Erre a derbire készülnek a héten Muczáék.

A tabella hatodik helyén, vagyis a középmezőnyben álló aktuális ellenfelünk mérlege 50 százalékos tavasszal. Az eredményeket elnézve kijelenthetjük, hogy a több debreceni nevelésű, kötődésű játékost is a soraiban tudó Balmaznak nem igazán ment eddig idén idegenben. Otthon az összes meccsüket megnyerték, emellett vendégként mindet elbukták Tréki Tamás tanítványai. Utoljára tavaly november közepén, az Algyő otthonából tudták elhozni mindkét bajnoki pontot, ha utazniuk kellett. Egyébként ősszel vesztettek pontokat otthon is, egyet éppen a DEAC ellen november elején. Az a találkozó 28-28-as döntetlennel zárult.

Ami az Újváros játékát illeti, megyei ellenfelünk támadásban nagyon sok keresztjátékkal igyekszik megbontani a riválisok védelmét. A támadójáték a beállós Teleki Levente köré épül, gyakorlatilag minden ott történik, ahol a 205 centiméteres, hórihorgas beállós éppen tartózkodik. Egyben ő a védelem egyik legfontosabb láncszeme, tengelye is. A góllövőlistára pillantva azonnal kiszúrhatjuk annak legtetején a Balmazújváros 107 gólos játékosát, Kiss Rolandot. A 22 éves irányító kicsit több mint 6-os meccsenkénti átlagával az újváros legjobbja. Igaz, a 94 gólos jobbátlövő, Tóth Patrik sem marad el tőle sokkal. Ő ketten szerezték a megyei rivális góljainak több mint 43 százalékát, így aztán szigorú felügyeletet kérnénk melléjük az egyetemistáktól. Fontos lesz mindemellett a Nyíregyháza ellen nagyszerűen védő Bagi István eszén is túljárni.

Ami a DEAC keretét illeti, Borbély Endre még mindig sérült, Bíró Ádámnak viszont gyógyulóban van a karja, ő vállalja a játékot, csakúgy, mint Mezei Lajos, aki szintén a keretben van már.

Ettől kezdve bizony az „életéért” küzd a Szabó-legénység. Bízunk benne, hogy az egyre inkább játékba lendülő fiatal Hornyák Bence és a pimasz megoldásairól -is- ismert Mándi Krisztián bevetésével sikerül variációs lehetőségeket teremteni a belső posztokon, és ezúttal elmarad a DEAC vesztét már többször okozó második félidei holdpont. A csapat a lelkes DEAC-tábor támogatásával begyűjtheti végre idei első győzelmét, illetve tehet róla, hogy tovább romoljon a Balmazújváros idegenbeli statisztikája, ha már a - sportos- vendégszeretetről van szó.

Férfi kézilabda NB I/B. 18. forduló

DEAC – Balmazújvárosi KK

2019. 03. 31. (vasárnap) 18:00, DESOK

 

PKZs.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2019-03-28 11:00:00

további cikkek a témában
Responsive image
Újabb két pont a tarsolyban

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-02-19 07:47:34

Responsive image
Teher nélkül

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-05-11 10:10:00

Responsive image
Megszakadt a jó sorozat

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2017-11-20 09:00:00