Tíz perc mínusz - Orosháza-győzelem

Frissítés: 2019-03-15 20:49:57

Vállalható, 26-23-as vereséget szenvedett a DEAC férfi kézilabdacsapata az NB I/B. 16. körében, a keleti csoportot vezető Orosháza ellen. A csütörtök esti meccsen a zöld-sárgák könyörtelenül kihasználták az egyetemisták egy tízperces rövidzárlatát, és végül magabiztosan nyertek, vitték a két pontot a DESOK-ból.

Mindkét együttes zárt, hatosfalas védekezési formát választott kezdésként, és úgy tűnt, ez mindkét oldalon nagyszerűen működik. Olyannyira, hogy csak a hetedik percben zörrent meg először a háló. A DEAC kezdte a gólgyártást Mucza Norbert révén, ezután Minegász Csaba volt eredményes hétméteresből. Az első vendéggólra egészen a 10. percig várni kellett, igaz ezt a végig nagyszerűen szurkoló maroknyi Orosháza-drukkeren kívül senki sem várta a DESOK-ban. Itt rögtön aláírtuk volna a tízpercenkénti egy endéggólt. Az egyetemi együttes a félidő derekáig vezetett is. A 14. percben egyenlített először a zöld-sárga csapat, amely két minutummal később -a végén a vendégek legeredményesebjének bizonyuló- Németh találatával a vezetést is átvette. A debreceniek hálóőre, Mándi Norbert ebben a szakaszban többször próbálkozott a jobb szélen hosszú indítással, ám Szabó kapus rendre résen volt, és felségterületéről nagyszerűen kilépve több labdát is sikerrel levadászott. A félidő krónikájához tartozik még, hogy a békési derbihez hasonlóan ismét nagyon jól szállt be a meccsbe Mándi Krisztián, akinek váratlan megoldásokból eldurrantott labdái rendre utat találtak a vendégkapuba. A fürgeléptű debreceni 4 gólig jutott az első harminc percben, ennek is köszönhetően a DEAC 10-9-es előnyével vonulhattak pihenőre a csapatok. Az első harminc perc tehát szoros küzdelmet hozott, a DEAC tudta tartani a lépést az NB I-es feljutásért hajtó Zubaiékkal.

A második etap aztán ugyanúgy kezdődött, ahogyan az első véget ért, kölcsönös gólváltásokkal, egészen a 37. percig, amikor 14-13-at mutatott a kijelző. Itt jött azonban egy hazai rövidzárlat, amit a vendégek kegyetlenül kihasználtak. A nagy kapkodásból több sikeres orosházi leindítás is lett. Tíz perc alatt nyolc vendéggól született, mialatt a DEAC egyetlen egyszer sem tudott eredményes lenni, ez pedig luxus a listavezető ellen. A 47. percben már héttel ment a Bakó Botond együttese, innen pedig már pokoli nehéz lett volna visszakapaszkodni. Ebben a szakaszban legfőképpen Illés Tomi vette hátára a csapatot, a szélső szép gólokat szerzett, és dicséretes, hogy kétszer is betalált a fiatal Hornyák Bence. a Debreceni Egyetem legénysége végül hősies küzdelemben négy gólt ledolgozott az összeszedett hetes hátrányból, és végül 23-26-os, összességében vállalható vereséget szenvedett az éllovas, tavaly még NB I-es Orosháza ellen.

Hornyák Zoltán a DEAC csapatkapitánya a meccs lefújása után a jó kezdést emelte ki. - Azt hiszem, nagyon kedvezett nekünk ott az elején, hogy nulla nullánál állt az eredményt. Jól összeállít a védekezésünk, és jó volt a kapusteljesítmény is, de azért az a tényekhez hozzátartozik, hogy ez az Orosháza profi csapat, nem kizárt, hogy hetente nyolcat, tízet edzenek. Nálunk meg szinte mindenki munkából jön, és csak néhányszor tudunk együtt gyakorolni hetente. Összességében azt gondolom, hogy ez egy olyan vereség, amire lehet építeni – összegzett a csapatkapitány.

A jövő héten még jön egy PLER-meccs idegenben, ahol szintén nem a DEAC az esélyes, ám utána a mieinkkel azonos „súlycsoportú” együttesek ellen meg lehet kezdeni a felzárkózást a középmezőnyhöz.

Férfi Kézilabda NB I/B. – 16. forduló

DEAC – Orosházi FKSE-LINAMAR 23-26

A DEAC gólszerzői: Illés Tamás (6), Mándi Krisztián (5), Hornyák Bence (3), Mucza Norbert (3), Fülöp Gábor (2), Minegász Csaba (2), Juhos Richárd (1), Bíró Ádám (1)

PKZs.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2019-03-15 20:45:00

további cikkek a témában
Responsive image
Fájó vereség

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-11-19 08:00:00

Responsive image
Megnyerni a megyeit

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-02-23 14:01:00

Responsive image
Újra csodát tenni

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-03-09 12:07:23