Nagyon kellene a bravúr

Frissítés: 2019-03-08 13:42:22

A tavaszi szezon negyedik mérkőzésén Békésre látogat a DEAC férfi kézilabdacsapata az NB I/B. keleti csoportjában. Sokan emlékezhetnek még a két csapat őszi meccsére, amikor bravúros, egy gólos győzelmet arattak a DEAC-os kézisek. A Debreceni Egyetem sportklubjának szurkolói szerint az a derbi az ősz egyik legemlékezetesebb találkozója volt.

Azért is, mert ott aztán mindent átélhetett a publikum, amiért ezt a sportágat és csapatot annyira szeretni lehet. A végig kiegyenlített találkozót paprikás hangulat, ezer fokon égő edzők, szívvel-lélekkel, végsőkig küzdő debreceni kézisek és körömlerágós lelátói izgalmak jellemezték, s végül egy felemelő debreceni siker koronázta meg. Ez volt október elején.

A téli felkészülési időszakban aztán dupla edzőmérkőzést vívott egymással a két csapat. Az első mérkőzésen sima Békési győzelem, míg a második, hazai találkozón szoros harcban egy góllal a debreceni egyetemisták bizonyultak jobbnak. De hát, edzőmeccsekről beszélünk…  

Az mindenesetre bizonyos, hogy a harmadik helyen álló Oláhék a két pontért fognak pályára lépni saját közönségük előtt. Az utóbbi két évben kétszer is sikerült a békésiek elleni bravúr, remélhetően most hétvégén is tudnak Mucza Norbiék pontot, pontokat rabolni.

A fiúknak nagyon fontos lenne egy, az őszihez hasonló meglepetés-eredmény, hogy feljebb lépjenek a kieső helynek számító 10. helyről. Továbbá, mivel a következő két fordulóban ismét „nagy” csapattal fognak mérkőzni Szabó Csaba tanítványai - jelesül a Zubai Szabolcsot is a soraiban tudó Orosházi KC, illetve a mindig erős kerettel kiálló PLER-Budapest ellen- ezért is fontos lenne hétvégén a két bajnoki pont.

A szívre és a lélekre tehát ezúttal is nagy szükség lesz. Meg hozzá még jó pár dologra.

 

Férfi kézilabda NB I/B. – 15. forduló

Békés-Drén KC – DEAC

  1. 03. 09. 18:00, Békés – Városi Sportcsarnok

PKZs./MÁ.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2019-03-08 13:40:00

további cikkek a témában
Responsive image
Még mindig kevés

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-03-25 15:20:00

Responsive image
Közel a bravúrhoz

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-04-15 11:00:00

Responsive image
Idegölő izgalmak után

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2017-12-12 13:27:34