Újratervezés

Frissítés: 2019-02-14 08:46:18

A tabella hetedik helyéről folytatja az NB I/B. küzdelmeit a Debreceni Egyetem férfi kézilabdacsapata. A DEAC ősszel jókora meglepetéseket is okozott, ennek köszönhetően pedig a középmezőny stabil tagja egy a tavalyinál jóval nehezebb bajnokságban. Tavasszal öt idegenbeli meccs mellett hatszor játszik a csapat a DESOK-ban, először most pénteken.

December 9-én, vagyis szinte napra pontosan két hónapja játszott utoljára tétmérkőzést a DEAC férfi kézilabdacsapata. Akkor a Törökszentmiklósi Székácsot verték Szabó Csaba tanítványai egy izzadtságszagú találkozón (24-23), ám az őszi sorozatban találunk jóval szívderítőbb ütközeteket is. Elég csak a Békés elleni, pikáns hangulatú, parádés sikerre (25-24) vagy a nyíregyházi nyitányra (22-25) gondolni. De erről később. A bő kéthónapos pauzába belefért néhány hét pihenő, egy nagyszerű hangulatú, „gőzkieresztős” évzáró buli, majd több, ki-ki eredményt hozó edzőmeccs is.

A téli felkészülésnek január 2-án látott neki a csapat egy kis ráhangoló munkával és sok-sok beszélgetéssel. A játékosok természetesen eközben a férfi kézilabda vébé meccseit is végigkövették, Szabó Csaba edző elsősorban szakmai újdonságokat igyekezett ellesni a világverseny ideje alatt. Az egyetemi alakulat ötven százalékos mérleggel, 5 győzelemmel, 1 döntetlennel és 5 vereséggel a háta mögött és az így megszerzett 11 ponttal a „zsebében” várja a pénteki, tavaszi rajtot, amelyen az egyszer már meglepett Nyíregyháza lesz 19 órától az egyetemisták vendége. A DEAC a szeptemberi szezonnyitón idegenben 25-22-es sikert aratott, amelyből a Mucza-Erdős páros 15 góllal vette ki a részét. Ez azonban pénteken már biztosan nem ismétlődhet meg, és itt indulnak a bonyodalmak.

Az őszi meccsen 8 gólig jutó, s így a derbi legeredményesebbje ugyanis már nem a DEAC játékosa. - A záró banketten Erdős Zolinak adtam oda az ősz legjobbjának járó díjat, ő pedig pár nap múlva felhívott, hogy elhagyja a csapatot, s Nyíregyházára igazol. Ugye, onnan is jött pár éve hozzánk, mert akkor nem jól bántak vele, s most visszament, mert jó ajánlatot kapott. Zoli jó srác, sajnálom, hogy így alakult – kezdte beszélgetésünket a DEAC trénere, Szabó Csaba. Az élet így aztán átírta a terveket. - Mindig úgy vágok neki az alapozásnak, hogy új dolgokat tanulunk, amelyekkel esetleg meglephetjük majd a mezőnyt. De ez nem mindig sikerül. Most is ez történt. Az új helyzet miatt igyekeztünk ifista fiatalokat beépíteni a csapatba. Vécsei Vencelt - aki már lehetőséghez jutott a felnőttben néhányszor-, illetve Lasancz Leventét és a kapus Mezei Bencét. A nádudvari Hornyák Bence pedig kettős igazolással játszik nálunk tavasszal. Pár új dolog került a repertoárba, de amit terveztem a lerohanás átalakításában, illetve, hogy előveszünk egy vegyes védekezési formát, azok elmaradtak – mondta az kézicsapat edzője.

A Nyíregyházánál sem teltek unalmasan az alapozó hetek. A csapatnál a gyengébb őszi szereplés miatt edzőváltás volt, emellett négy új játékossal erősítették meg a keretüket, ami amúgy sem volt rossz. – Nekünk bravúrosra sikeredett az őszi szereplésünk, és ebből kiindulva magunkkal szemben is elvárás, hogy nyerjünk ellenük pénteken, ezeket a lépcsőket magunknak lépjük. A Debrecen-Nyíregyháza meccs pedig mindig rangadó, kettőzötten kell bizonyítanunk. Nem egyszerű feladat, mert ők erősödtek, mi pedig Zoli kiválása miatt gyengültünk. Magyar csapatokkal ráadásul nem is nagyon játszottak edzőmeccset. Egy felkészülési találkozójukra átmentünk, hogy megnézzük őket, de nem engedtek be a csarnokba. Szóval most teljesen „fekete ló” a Nyíregyháza, így aztán a saját repertoárunkból kell mindent előhúzni, és alkalmazkodni a váratlan dolgokhoz – hangsúlyozta Szabó Csaba a tavaszi rajttal kapcsolatosan.

Ami a szezon egészét illeti, a csapat péntektől a szezonzáróig, vagyis május 18-ig hatszor játszik Debrecenben, így ezeket az időpontokat minden kézilabdabarátnak illik időben a naptárba vésni. A DESOK-ban fogadjuk a Nyíregyháza mellett a Kecskemétet, az éllovas Orosházát, a Balmazújvárost, az Ózdot és a Balassagyarmatot is. Kevésbé örömteli a sorsolásban az, hogy az öt idegenbeli meccsből háromszor olyan csapathoz látogatnak Minegászék, amely az első négyben töltötte a téli pihenőt, szóval a vendégmeccsek nagy része – vagy akár egésze- nem ígérkezik láblógatós túrának. Ezt így látja a DEAC vezetőedzője is. - Ez a tavasz pályafutásom egyik legnehezebb időszaka lesz. Az ősz nagyon jól sikerült, azzal kiegészülve reméljük, elég lesz a bennmaradáshoz a tavaszi teljesítményünk. Belső posztotokon eddig sem voltunk túl sokan, de Zoli volt ősszel a legjobb, és az ő hiányát megérezhetjük – zárta gondolatait Szabó Csaba.

Erdősnek tehát már nem szurkolhat tovább a debreceni nagyérdemű, a minden bizonnyal megkettőzött erővel harcoló DEAC-nak viszont annál inkább. Szükség lesz rá.

Férfi kézilabda NB I/B. keleti csoport - 12. forduló

DEAC – Nyíregyháza

Február 15. (péntek) 19:00 - DESOK

 

A tavaszi program:

2019.február 15. (péntek) 19:00 DEAC - Nyíregyházi SN Kft.

2019.február 23. (szombat) 18:00 ContiTech FKSE-Algyő - DEAC

2019.március 1. (péntek) 19:00 DEAC - KTE-Piroska szörp

2019.március 9. (szombat) 18:00 Békés-Drén KC - DEAC

2019.március 14. (csütörtök) 19:00 DEAC - Orosházi FKSE-LINAMAR

2019.március 23. (szombat) 18:00 PLER-Budapest - DEAC

2019.március 31. (vasárnap) 18:00 DEAC - Balmazújvárosi KK

2019.április 6. (szombat) 18:00 DEAC - ÓAM-Ózdi KC

2019.április 27. (szombat) 18:00 Mizse KC - DEAC

2019.május 11. (szombat) 18:00 DEAC - Balassagyarmati Kábel SE

2019.május 18. (szombat) 18:00 Törökszentmiklósi Székács - DEAC

PKZs.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2019-02-13 14:40:00

további cikkek a témában
Responsive image
Megvan az első győzelem

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2017-10-02 11:42:15

Responsive image
Nagy bravúr kellene a kézisektől

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-03-13 14:50:00

Responsive image
Idegenben (egyelőre) jobban megy

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-10-01 08:30:00