Fokozatosan őröltük fel az ellenfelet

2018-12-29 20:00:00

A december 28-án lejátszott, Hokiklub Budapest elleni mérkőzésünk az előrejelzések szerint egyértelműen a „kötelező” kategóriába tartozott. Más végkimenetelt aligha várhattunk volna, hiszen a két vetélytársat a tabellán 6 pozíció, és 49 pont különbség választotta el egymástól. A mieink nevezési lapjáról hiányzott a sérült Novotny és az eltiltását töltő Behal neve, Rácz Kristóf viszont első felnőtt bajnoki meccsére készülődött. A találkozó eléggé nehézkesen indult, a végére azonban magabiztos győzelem lett belőle.

Kis híján hazai góllal indult az első harmad, Satek egymás után kétszer is célba vette Hetényi Zoltán kapuját, a válogatott hálóőr azonban bravúrral hárított. 01.51-nél Bernáth kiállítása nyomán a mieink kerültek emberelőnybe, de eléggé komótosan szövögették a támadásokat. 05.12-nél megszereztük a vezetést; Rácz Kristóf passzával Márton Koppány ugrott ki, lövése becsorgott Hajekről. 06.08-kor egyenlített a hazai gárda, egy védelmi megingást kihasználva Satek talált be a mieink hálójába. A következő percekben főként a mezőnyben folyt a játék. 14.06-nál Izacky-t állították ki, majd egy fölösleges szabálytalanság nyomán Silló is kiszállt, kettős előnybe kerültek a fővárosiak. Mind a dupla, mint a szimpla fórt kivédekezte a debreceni legénység. 17.27-nél Turcotte-t ültették ki, 19.07-nél azonban elcseréltük magunkat, rövid ideig megint kettős hátránnyal kellett szembenézni.

A 2. játékrészt emberhátrányban kezdtük, több, mint egy perc elteltével úgy egészültünk ki, hogy nem kaptunk gólt, Hetényi Zoltán klasszis teljesítményének is köszönhetően. A mérkőzés oda-vissza hullámzó játékkal folytatódott, a debreceniek kezdeményeztek többet, gólt azonban nem sikerült elérniük. 26.39-nél a hazai csapatból Bernáth került a büntetőpadra, az előnyt pedig keményen megnyomták a mieink. 26.51-nél Hári adta fonákkal középre a pakkot, az előző hét játékosának megválasztott Turcotte habozás nélkül bevágta, visszaszereztük a vezetést. A gól megnyugtatta a mieinket, akik egyre magabiztosabban hokiztak. A 32. percben Szappanost állították ki, az emberfórt azonban nem tudtuk kihasználni. A 2. harmadban főként a mezőnyben folyt a játék, a kapuk ritkábban forogtak veszélyben, 8-9 volt a kaput eltaláló lövések száma.

A 3. harmad legelején az agilisan játszó Turcotte ugrott ki, a helyzete azonban kimaradt. 40.48-nál Lakatos kapott 2 percet gáncsolásért, az előnyben Berta lövését, majd az ismétlést is hárította a hazaiak hálóőre, kevéssel később Salló közeli lövését hatástalanította. 44.46-nál a kapu mögül visszatett korongot Salló játszotta keresztbe, a jobb oldalon lesben álló Turcotte tisztán vehette célba a kaput, Hajek nem ért át időben. Biztosan vezetett és jól játszott ebben az időszakban a hajdúsági együttes, de időről időre szükség volt Hetényi Zoli hárításaira is. 48.09-nél Hetényi Péter került a büntetőpadra, a hátrányban ismét Turcotte lépett ki, de a párviadalukat ezúttal Hajek nyerte. 50.20-nál Köllő kapott 2 percet gáncsolásért, de a mérkőzés állása az előnyben sem változott. Az 53. percben Kozmát ültették ki, nem egészen két perc múltán a hazaiaktól Egyed következett. 58.15-nél a Hokiklub vezetőedzője, Dusan Kapusta időt kért és Hajek is elhagyta a ketrecét. Kilenc másodperccel később végleg eldőlt a meccs, 58.24-nél Kuleshovtalált be az Hokiklub üresen hagyott kapujába.

Összességében biztosan győzött a debreceni legénység, akik az EL- tabella 3. helyére léptek előre, mögöttünk azonban nagy a tülekedés; a negyedik Brassó két meccsel, az UTE pedig egy találkozóval kevesebbet játszott. Külön öröm számunkra, hogy a kanadai táblázatot és a gólpasszok listáját egyaránt Hugo Turcotte vezeti, a hátvédek kanadai táblázatát Kovács Bronson, a kapusok rangsorában pedig Hetényi Zoli áll az élen. Rácz Kristóf is szépen helytállt, gólpasszal tette emlékezetessé első ERSTE Ligás mérkőzését.

Hokiklub Budapest vs DEAC 1-4 (1-1, 0-1, 0-2)
Gólszerzők: Satek, illetve Turcotte(2), Márton és Kuleshov

=Müller Károly=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2018-12-29 20:00:00

további cikkek a témában