Őrizni kell az előnyt

2018-12-27 13:00:00

December 28-án a Hokiklub Budapest csapatának vendégei lesznek a mieink. A találkozó – persze csak papíron – a könnyebben abszolválható meccsek közé tartozik.

A két csapatot jókora távolság választja el a tabellán, míg a mieink a negyedik helyet foglalják el, addig a fővárosiak a 10. (utolsó előtti) helyen állnak. A szerdai mérkőzése egyik együttesnek sem sikerült túl jól, a mieink az újpestiekkel szemben maradtak alul, a Vasas pedig éppen a HKB ellen szerezte meg a szezonbeli első rendes játékidős győzelmét. Van tehát miért hajtani mind a két résztvevő csapatnak. A szerdai eredményektől függetlenül a játékerő tekintetében jókora a különbség a pénteki opponensek között, ráadásul a mieink eddig mindig eredményesen hokiztak a fővárosi együttessel szemben. Bízunk abban, hogy az UTE elleni fiaskó mindössze kisiklás volt és még véletlenül sem egy hullámvölgy kezdete.

A pontok természetesen mindig fontosak, de mostanság, az alapszakasz végéhez közeledve különösen. „Érik” a felsőházi tagságunk, de egyáltalán nem mellékes, melyik pozíciót foglaljuk el az alapszakasz legvégén, ugyanis ettől függ a középszakaszba magunkkal vihető bónusz-pontok száma. A Musial-legénység eddig bőven a várakozásokon felül teljesített, így joggal számíthatunk arra, hogy nem hullajtanak el olyan pontokat, amelyek hiányozni fognak a végelszámolásnál. Amennyiben együttesünk a megszokott szilárd védekezést és az energikus támadó játékot produkálja, akkor komoly esélye van a három pont megszerzésére. A felkészülésre ugyan nincs túlzottan sok idő, de reméljük, ez is elegendő lesz a megújulásra.

Hokiklub Budapest vs DEAC
2018.12.28. (péntek) 18:40
Tüskecsarnok, Budapest


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2018-12-27 13:00:00

további cikkek a témában