Jönnek a farmer srácok

2018-12-07 13:10:00

Azaz a farmcsapat, a Vienna Capitals II, mégpedig december 7-én, alig több, mint 24 órával a fantasztikus DEAC-Csíkszereda mérkőzés után. Előfordulhat, hogy a listavezető ellen megvívott csata fáradalmai benne lesznek a debreceni lábakban, meg a fejekben is, de ez legyen a fizioterapeuta és a kiváló mentális felkészítő hírében álló David Musial dolga.

Az egyetemisták előtt álló pénteki feladat nyilván nem azonos azzal, amit előző nap letudtak, bár semmiképpen sem tekinthető sétagaloppnak. Ténykérdés, hogy a két ellenfelet jelentős távolság választja el egymástól. A DEAC jelen pillanatban 51 ponttal a negyedik helyen áll, a bécsi fiatalok viszont 20 ponttal a kilencedikek. Míg a Vienna csapatának tulajdonképpen nincs mélysége, Musial-nak azért van honnan meríteni, ha netán valaki megsérül, vagy pihenésre szorul. A mieink közelmúltbeli eredménylistája eléggé vegyesre sikeredett, de úgy tűnik, a Vasas elleni fiaskó volt a gödör alja, ahonnan egy rakéta sebességével indultak meg felfelé, ahogyan azt a Csíkszereda elleni nagyszerű győzelem ékesen bizonyította.

A farmcsapat mérlege még véletlenül sem pozitív; méretes zakót kaptak a Csíkszeredától, a Titánoktól, sőt a Hokiklubtól is, az utóbbi hetekben mindössze egy meccset nyertek, azt is a mostanában teljesen kiszámíthatatlan Acélbikák ellen. A pénteki találkozóra nagy valószínűség szerint ugyanazokkal a játékosokkal érkeznek majd, akiket az előző hetekben szerepeltettek. Túl sok újdonságra aligha lehet/kell tőlük számítani: gyorsak, erősek, szívósak és nem szabad hagyni, hogy elhiggyék, ők is nyerhetnek!

Nagyjából ennyi lehet a Vienna Capitals II elleni győzelem receptje, de nyilvánvaló, hogy David Musial ennél jóval komolyabb szakmaisággal igazítja majd el a játékosait. A debreceni gárdának a Csíkszereda elleni nagy győzelem után is úgy kellenek a pontok, mint egy falat kenyér, hiszen az UTE ott liheg a mieink nyakán, a hátrányuk csak 4 pont, ráadásul a DEAC-nál két mérkőzéssel kevesebbet játszottak. Tehát a győzelem a cél, mégpedig rendes játékidőben.

DEAC vs EV Vienna Capitals II
2018.12.07. (péntek) 19:00
Debreceni Jégcsarnok

= MK=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-12-07 13:10:00

további cikkek a témában
Responsive image
Nem sok nyitott kérdés maradt

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-01-21 13:15:00

Responsive image
Erdélyi és debreceni rangadó

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-12-05 11:45:00

Responsive image
Alig három hét és kezdődik!

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-07-04 10:15:00