Erdélyi és debreceni rangadó

Frissítés: 2018-12-05 13:19:59

December 6-án, csütörtökön két rangadót is játszanak az ERSTE Ligában. Gyergyóban a hazaiak a Brassóval csatáznak, míg Debrecenben az SC Csíkszereda lesz a vendég. Várhatóan a gyergyói találkozó is izgalmas lesz, de ami minket most elsősorban foglalkoztat, az a DEAC és a Szereda következő összecsapása.

Ebben a szezonban eddig háromszor találkozott a két együttes. Az elsőre még szeptember végén, Csíkszeredában került sor és egygólos hazai győzelemmel ért véget. Az október 19-ei, debreceni derbit megint az erdélyi gárda nyerte, ismét egy góllal, és ezúttal is az 56. percben dőlt el a csata a csíkiek javára. Egy héttel később Szeredában alaposan visszavágtak a mieink, 4-0-ra nyertek, Németh Attila két találatot jegyzett, Novotny emberhátrányban szerzett gólt, a válogatott keretben ismét helyet kapó Hetényi Zoli pedig shutout-ot ért el.

Valami hasonlót a hét közepén is elfogadnánk, de a papírformát tekintve most nem nekünk áll a zászló. A mieink nincsenek éppen csúcsformában, a legutóbbi négy meccsükből háromszor is vesztesen kellett elhagyniuk a pályát, ezek közül a Vasas elleni vereség volt a legfájdalmasabb. A csíkiek mérlege jóval kedvezőbb, ők négyből háromszor nyertek, a többi között az FTC ellen, bár hétfőn otthon kaptak ki három góllal a szárnyakat kapott brassóiaktól. Ez is bizonyítja, hogy a csíki alakulat sem verhetetlen, de játékerő és tapasztalat tekintetében nagyon erős, nem véletlenül állnak a Liga első helyén. A kanadai táblázatot az ő embereik, Valchar és Becze vezeti, ugyanúgy, mint a gólpassz listát, de ugyancsak ott vannak a góllövőlista első ötös fogatában is, Shulakov pedig a negyedik a hátvédek kanadai táblázatán. A Csíkszereda 28 mérkőzésből szerzett 21 győzelemmel, 66 ponttal áll, ők lőtték a ligában a legtöbb gólt, szám szerint 138-at, viszont elég sokat (84) is kaptak.

A mieink esetében ugyanezek az adatok a következők: 26 mérkőzés, 14 győzelem, 48 pont, 103-74 a lőtt és a kapott gólok száma. A mi játékosaink közül Turcotte áll a legelőkelőbb, ötödik helyen a kanadai táblázaton, negyedik a gólpasszlistán, a hátvédek között Kovács Bronson a harmadik, a kapusrangsort pedig Hetényi Zoltán vezeti. Mivel azonban nem számítógépes játékról van szó, a statisztikai adatok keveset számítanak.

A lényeg az, hogy a listavezető érkezik csütörtökön, egy rendkívül masszív, tapasztalt alakulat. A mieink győzelméhez feltétlenül bravúr kell/kellene, különösen az elmúlt időszak tükrében. A bravúr azonban nem a lehetetlen kategóriájába tartozik, a mi játékosaink képesek erre. Amire ehhez feltétlenül szükség van, az a kihagyások nélküli, fegyelmezett és kemény védekezés, a kreatív támadójáték és azok az akarati tényezők, amelyek az utóbbi időben néha bizony hiányoztak a mieink repertoárjából. Mindemellett pedig bízunk abban is, hogy közönségszórakoztató, jó mérkőzést láthatunk majd a debreceni rangadón!

David Musial vezetőedző a találkozó kapcsán elmondta, sikerült rendezni a sorokat a Vasas elleni fiaskó után, és már csak előre néznek. - A Csíkszereda elég hatékony emberelőnyben. Ha fegyelmezetten tudunk játszani, és nem szedünk össze sok kiállítást, akkor öt az öt ellen jó esélyeink lehetnek a győzelemre. Az egész szezonban vannak gondjaink a fölösleges kiállításokkal. Nyilván nem büntethetem meg ezért a srácokat, de sokat beszélünk erről. Néhány tizedmásodperc alatt kell döntést hozniuk, de tanultunk a hibákból, és az utóbbi meccseken már javultunk ezen a területen. A rájátszásban ennek még kiemeltebb jelentősége lesz - véli a cseh szakember.

DEAC vs Sport Club Csíkszereda
2018.12.06. (csütörtök) 18:00
Debreceni Jégcsarnok

= MK=


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-12-05 11:45:00

további cikkek a témában
Responsive image
Közönségszórakoztató meccsen nyertünk

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-08-30 09:05:00

Responsive image
Nem találtuk a játékunkat

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-10-05 10:00:00

Responsive image
Egyetlen pont kellene még

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-02-22 15:20:00