Csak a meccs előtt tervezünk meglepetést

Frissítés: 2018-11-15 21:25:21

Az UTE ellen elveszített, szerdai ERSTE Ligás találkozó után gyorsan itt a lehetőség a javításra. November 16-án este fél nyolctól a Dunaújvárosi Acélbikák látogatnak Debrecenbe.

Jelen állás szerint az újvárosiak a tabella 6. helyén tanyáznak, míg az egyetemisták a negyedik pozíciót foglalják el. A pontkülönbség viszont jelentős, a debreceni együttes 13 egységgel múlja felül a vendégcsapatot. A mieink az eddig begyűjtött 40 pontjukból hatot éppen a pénteki ellenféltől szereztek meg, legutóbb november 2-án, hazai jégen nyertek 6-2 arányban. A hétközi megmérettetés egyik gárdának sem sikeredett túl fényesre, a DEAC rendes játékidőben szenvedett vereséget, az Acélbikák pedig csak a hosszabbításban kerekedtek felül a Schiller-Vasas fiataljain.

Az újvárosiak kerete kimondottan erős, számos jól képzett játékossal rendelkeznek, elegendő, hogyha Azari Zsolt, vagy a légiósok közül Franssila, Dubek, illetve Henrich Jabornik nevét említjük. A csapat támadójátéka eredményes, eddig 76 gólt szereztek, többet, mint bárki a mezőnyben, az első négy csapatot kivéve. A DAB mostanáig kevésbé volt sikeres az élcsapatokkal szemben, viszont aránylag biztosan intézte el a tabellán mögötte állókat. Valami még sincs igazán rendben a nagy múltú alakulat háza táján, ezt jelzi Antti Karhula vezetőedző november 12-én bejelentett menesztése is. Ettől függetlenül azonban biztosra vehető, hogy a vendégek Debrecenben is bizonyítani szeretnének, és kettőzött erővel vetik majd magukat a küzdelembe.

Összességében az esélyek azért inkább a mieink mellett szólnak, a tényleges sikerhez azonban arra is szükség van, hogy a játékosok túltegyék magukat a szerdán este történteken, és visszataláljanak ahhoz a gyors és kreatív játékhoz, amit a mérkőzéseik java részében produkáltak. A fegyelem szintén kulcskérdés. A társaság igen sok kiállítást kap, ráadásul ezeknek egy része fölöslegesen begyűjtött büntetés, melyektől feltétlenül tartózkodni kell a jövőben.

A reméljük szép számban kilátogató közönségnek érdemes lesz időben megérkezni a Jégcsarnokba, mivel a szervezők több meglepetéssel várják a nagyérdeműt, némelyikhez szükség lesz a szurkolók aktivitására is. A mérkőzésen viszont nem szeretnénk semmiféle meglepetést, megelégszünk egy úgyszólván hétköznapi hazai győzelemmel.

2018. 11. 16. (péntek) 19:30, EL-116
DEAC - Dunaújvárosi Acélbikák
Debreceni Jégcsarnok

 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-11-15 21:15:00

további cikkek a témában
Responsive image
Nehéz meccsen tartottuk itthon a 3 pontot

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2020-01-11 11:00:27

Responsive image
Három pont és sok-sok plüssmaci

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-11-29 11:50:00

Responsive image
A kapitány az ötödik debreceni szezonjára készül

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-07-04 11:45:00