Másodszor az Acélbikák ellen

Frissítés: 2018-11-01 14:29:59

November 2-án este a Dunaújvárosi Acélbikák együttese lesz a DEAC csapatának vendége, a két gárda ebben az idényben másodízben találkozik.

A szezonbeli első mérkőzésre október 7-én, Dunaújvárosban került sor és egygólos debreceni győzelemmel ért véget. Mindez nyilvánvalóan David Musial vezetőedzőt, valamint a Dunából vele tartó játékosokat igazolta. Közülük Turcotte 2 góllal terhelte meg az újvárosiak hálóját, Izacky egy gólt és egy asszisztot jegyzett, Novotny is betett egy pontot a közösbe. Akkor a dobogó (konkrétan annak 3. foka) volt a tét, és éppen az újvárosi siker nyomán tudtunk 4 ponttal meglépni az Acélbikáktól.

November elejére a két csapat helyzete némileg megváltozott. A DAB ugyan most is szeretne csatlakozni az élmezőnyhöz, ám a 3. helyezett Brassótól jelenleg 11 pont választja el őket. A dobogós helyezés visszaszerzésére a mieink sokkal nagyobb esélyekkel rendelkeznek, lemaradásunk a Brassóval szemben mindösszesen 2 pont, miközben 3 találkozóval kevesebbet játszottunk a barcasági együttesnél. A statisztika fontos, ám nem mindenható, csupán zárójelesen említjük meg, hogy a DEAC 17 meccsen 34 pontot, míg a DAB 15 találkozón 25 pontot szerzett.

Mostani formáját tekintve az Acélbikák jelen pillanatban az az együttes, amelyik a tényleges játékerejénél gyengébben teljesít. Ez főként az élmezőnyhöz tartozó csapatokkal szemben válik kézzelfoghatóvá, még nem tudtak igazi nagy skalpokat begyűjteni. Az utolsó meccsükön például nyertek a Hokiklub ellen, előtte viszont hazai jégen kaptak egy hatost az FTC-Telekom csapatától. Pedig az egyéni képességek terén nem állnak rosszul, a tapasztalt, magyar játékosokon kívül minőségi légiósokkal rendelkeznek. A finnek, Uski, Franssila és Turtiainen mellett náluk játszik a hátvédek kanadai táblázatát vezető Heinrich Jabornik, vagy a nemrég visszatért Vladimír Dubek is.

Az említettek ellenére sincs komoly ok arra nézve, hogy a debreceni szurkolók túlaggódják magukat. David Musial és a tavaly még dunaújvárosi színekben hokizó játékosok nyilván jól ismerik pénteki ellenfelünk gyengéit és erősségeit. A DAB természetesen nehéz ellenfél, akik bármikor képesek lépést váltani. Biztosra vehető, hogy izgalmas és fordulatos mérkőzés vár ránk, ahol a fiúknak ezúttal is szükségük lesz a szurkolók töretlen támogatására.

2018.11.02. (péntek) 19:00 - EL 103
DEAC - Dunaújvárosi Acélbikák
Debreceni Jégcsarnok

= cs =

Fotók: Dunaújvárosi Acélbikák


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-11-01 14:25:00

további cikkek a témában
Responsive image
Már élesben megyünk

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-07-25 11:15:00

Responsive image
Nagyszerű meccs, nagyszerű győzelem!

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2020-01-31 13:03:00

Responsive image
Már megint a Szereda jön

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-10-26 09:10:00