Nyerni akarunk Gyergyóban is!

2018-10-27 21:20:00

Bár messze van még az alapszakasz vége, három csoport kezd körvonalazódni az idei Erste Liga mezőnyében. A közvetlen élcsoporthoz tartozik az SC Csíkszereda 42 ponttal, őket a 40 pontos az FTC-Telekom követi.

A középmezőnybe négy csapatot sorolhatunk, akik 27 és 16 közötti pontszámokkal rendelkeznek, ezek az UTE, a DAB, a Titánok és a Gyergyó, míg a sereghajtók között a többé-kevésbé juniorokból verbuválódott három alakulat (Vienna Capitals II, Hokiklub és Schiller-Vasas) foglal helyet.

A mieink 16 mérkőzésen kiharcolt 31 pontjukkal összekötő kapocsnak tekinthetők a közvetlen élmezőny és a középcsoport között, de ide sorolható a 17 meccsből 30 pontot szerző Brassó is. Vasárnapi ellenfelünk, a Gyergyói HK viszont 16 szerzett ponttal a középmezőny utolsó tagjának tekinthető. Nagy reményekkel és erős légiós kontingenssel vágtak neki a szezonnak, de az eredmények eddig nem igazolták a gyergyószentmiklósiak várakozásait. Az előző héten a Gyergyó hazai jégen két győzelmet könyvelhetett el, nem kevés nehézség árán, ámde nyertek a Fehérvári Titánok és a Schiller-Vasas ellen. Előtte viszont kétszer is nulláztak, az FTC és a mieink jóvoltából.

Az egyetemista alakulatnak ugyancsak kemény dolga volt az előzőekben, szoros meccseken szenvedtek vereséget a Szeredától, illetve a Fraditól. A gyergyói találkozóhoz viszont közelebb esik a péntek esti bravúrgyőzelmük a Csíkszereda otthonában. A tényleges erőviszonyokról még annyit, hogy a két erdélyi ellenfelünk csütörtökön találkozott a román bajnokságban, ez az összecsapás 6-3-as szeredai győzelemmel zárult.

Bár közismert tény, hogy minden mérkőzés más és más, valamelyest azért csak ki lehet indulni a most említett adatokból. Az feltétlenül megállapítható, hogy az imént említett két együttes közül szerkezetileg és játékerő szempontjából is a Csíkszereda az erősebb, tehát alig valószínű, hogy a gyergyóiak legyőzése a szeredainál nagyobb feladatot jelentene.

Gyergyóban tehát jó esélyekkel lépünk jégre, feltéve, hogy a DEAC a péntekihez hasonló elánnal, kreativitással hokizik majd vasárnap is, Hetényi Zoli pedig úgyszintén a megszokott szuperformáját futja. A szeredai találkozó előtt azt mondtuk, bízzunk abban, hogy David Musial és stábja kifőzött néhány pontot érő okosságot. Amit vártunk, az bejött, reméljük, hogy a vasárnapi meccsen sem történik ez másként.

2018.10.28. (vasárnap) 17:30
Gyergyói HK - DEAC
Gyergyószentmiklós

= cs =


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-10-27 21:20:00

további cikkek a témában
Responsive image
Tornagyőzelemmel hangoltak a jégkorongozók

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-09-03 08:07:00

Responsive image
Rangadót nyertek a mieink

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-02-11 14:58:00

Responsive image
Erdélyi és debreceni rangadó

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-12-05 11:45:00