Már megint a Szereda jön

2018-10-26 09:10:00

Valójában nem jönnek, hanem mi megyünk, de nem ez a lényeg. Legutóbb október 19-én találkoztunk velük, és pontosan egy hét múltával, október 26-án ismét ellenük kell a jégre lépnünk. 

Az idei Szereda ellen játszani korántsem életbiztosítás, különösen úgy, hogy legutóbb Debrecenben is nyerni tudtak, vannak tehát pozitív emlékeik. Arra az összecsapásra azonban az egyetemisták is büszkék lehetnek, minthogy egészen kiváló játékkal rukkoltak elő, csupán egy hajszálon múlt a pontszerzés.

A mieink utoljára vasárnap játszottak tétmeccset, ugyanakkor a csíkiek két találkozót is lenyomtak; előbb nyertek a Hokiklub ellen, az FTC viszont megállította a menetelésüket. Ha az esélyeket próbáljuk latolgatni, az utóbbi összecsapást csak módjával lehet tekintetbe venni. Egyrészt az FTC jelenleg a legjobb formában lévő csapat a Ligában, másrészt a Szereda a megszokottnál kicsit fáradtabban mozgott ellenük. Még mindig jelentős előnnyel vezetik a ligát, a támadó potenciáljuk rendkívül hatékony. Elegendő érv, ha csak a kanadai táblázat élén álló Becze-Részegh-Valchar trió teljesítményét említjük. Ehhez járul még a hazai pálya, a fanatikus szurkolótábor támogatása, és máris előttünk áll egy feladat, amelyet roppant nehezen lehet megoldani.

Pedig nem ártana egy meglepetés-győzelem. A Brassó lemaradása mindössze egy pont a mieink mögött és pénteken, a Hokiklub ellen inkább feléjük billen a mérleg nyelve. Nyilván a Szereda sem félistenekből áll, nem legyőzhetetlenek, ezt éppen a Fradi igazolta. Persze csak akkor követhető a zöld-fehérek példája, ha beton szilárdságú a mieink védekezése (ennek egyik fő eleme Hetényi Zoltán személyében adottnak tekinthető), kreatív és hatékony a támadó játék, illetve a mieink oldalán nincsenek fölösleges kiállítások. Kicsit hasonlóan ahhoz, amit szeptember 23-án Csíkszeredában produkáltunk, kivéve Becze gólját az 56. percben… A DEAC-os fiúknak négy teljes napjuk volt a felkészülésre, bízzunk abban, hogy David Musial és stábja ezalatt kifőzött néhány pontot érő okosságot.

2018.10.26. (péntek) 17:30 EL-85
Sport Club Csíkszereda - DEAC
Vákár Lajos Műjégpálya

= cs =


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-10-26 09:10:00

további cikkek a témában
Responsive image
Kemény csatára, igazi ki-ki meccsre van kilátás

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-10-27 20:00:00

Responsive image
Remek meccs és egy pont a bajnoki nyitányról

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-09-10 09:45:00

Responsive image
Parádés DEAC-győzelem az UTE ellen

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-09-29 17:10:00