Parádés DEAC-győzelem az UTE ellen

2018-09-29 17:10:00

Nagyon fontos sikert aratott, és egyben nagy skalpot gyűjtött be a DEAC jégkorongcsapata péntek este. A Debreceni Egyetem legénysége 4-3-ra verte a kiváló erőkből álló Újpestet. A késői időpont ellenére ezúttal is zsúfoltságig megtelt a Jégcsarnok, nagyszerű szurkolótábor előtt lépett jégre a DEAC.

A szeptember 28-ai DEAC-UTE összecsapás előtt az EL tabelláján abszolút holtverseny alakult ki a két együttes között, az egyetlen különbség abban állt, hogy a debreceni csapat három meccset nyert meg rendes játékidőben, míg a lilák csak kettőt, utóbbiak viszont a három harmados találkozókon még hibátlan mérleggel bírtak. Mindenki egyenlő erők csatájáról, rangadóról beszélt, a vezetőedzői nyilatkozatok rávilágítottak arra, hogy a küzdő felek felkészültek az ellenfélből. Úgy tűnt, mindkét oldalnak megvan a győzelmi receptje. Mind a két alakulatnak voltak sérültjei, a mieink részéről végül Behal nem léphetett jégre, míg az újpesti oldalon Nagy Nilan és Sági maradt sérültlistán.Ahogyan az várható volt, a meccs kezdetén nagy tempót diktált az UTE. 01.52-nél a vezetést is megszerezték, Horváth Ákos maradt szabadon a debreceniek kapuja előtt. A hazai gárda nem ijedt meg, szívós munkával egyre inkább kiegyenlítették a játékot; sikerrel védekezték ki 06.06-nál Erdei kisbüntetését, amiben Hetényi Zoli is komoly érdemeket szerzett. A 13. percben Turcotte játszotta vissza a pakkot a lilák kapuja mögül, Novotny kétszer próbálta bepaskolni a levegőből; nagy mázlija volt a vendégeknek. 18.19-nél Izackyt állították ki a játékvezetők. Nyolc másodperccel később Varga Arnold ment oda verekedni Kovács Bronsonhoz, nem véletlenül kapott 2+2+10 percet, míg a hazai bekk megúszta egy kétpercessel. Az 1. harmadban a lila-fehérek meglepték a mieinket, többet lőttek kapura (13-8), de az újpesti gól után már jól zárt a DEAC védelme.

A 2. játékrész elejére az UTE érkezett ki élesebben. Nagy iramot mentek, megpróbálták felőrölni a mieinket, minden helyzetből célba vették a hazai kaput. Az egyetemisták keményen állták a sarat, a közönség is megérezte, hogy elkél a segítség és nagy hangerővel buzdította a fiúkat. 28.35-nél Turcotte indult meg szélsebesen Kovács Bronson átadásával és a botos kesztyű alá vágta a pakkot. A vendégek azonnal megpróbáltak visszatámadni, de ezt a debreceni védelem – Hetényivel az élen – meghiúsította. 37.16-nál Hári lépett be jól az újpesti harmadba, a kipattanójára Németh Attila érkezett és az üresen maradt vendégkapuba lőtt. 39.40-nél Ropret csapott oda az ellenfelének, 2 percre ki is vonták a forgalomból.

A 3. harmadban az emberelőnyös helyzet birtokában villámrajtot vett a debreceni csapat; 40.46-nál Németh Attila fűzte az UTE védőit, majd visszapasszolt a kapu mögül, Hári szúrta rá a pakkot, Kovács Bronson ismételt,- növeltük az előnyünket! Egy perccel később Kafka tüsténtkedett a lila-fehérek harmadában, átadását Kuleshov vágta be, már két góllal vezettek a mieink! Szilassy Zoltán időt kért és valószínűleg nem dicsérte a játékosait. 43.32-nél Turcotte került a büntetőpadra, a hátrányban Németh Attila szólót vitt, Sila azonban bravúrral hárított. Röviddel később Stefishen hagyta fenn a botját, majd az 50. percben Berta Ákost is kiállították. A mezőnyben óriási munkát végzett a debreceni csapat, önbizalomtól teli, okos játékkal őrizték az előnyüket. 2.17 perccel a harmad vége előtt egy pillanatra lazult a figyelem és az üresen hagyott Kocsis szépített. A rövidzárlat azonban nem ért véget, 58.59-nél Sikorcin kontrából egy gólra hozta fel a csapatát. David Musial időt kért, Szilassy pedig lehívta Silát a kapuból, de ez a húzás már nem hozott eredményt.

A találkozón rangadóhoz méltó játékot produkált a két csapat. A DEAC megérdemelten győzött, egyrészt azért, mert nagyobb munkát tett a mérkőzésbe, másrészt az ő oldalukon több kiváló egyéni teljesítményt jegyezhettünk fel, Hetényi Zoltán például 41 lövést hárított. Az összecsapás végén adott nyilatkozatában David Musial vezetőedző is a pozitívumokat hangsúlyozta ki. - Az első harmadban jól ment a játék, különösen a védekezéssel voltam elégedett. Ellenfelünk csak egyszer tudott lőni, igaz abból gólt is kaptunk. A második játékrészben már gólokká érett a jó játékunk. Az utolsó harmad végén öt perc volt már csak hátra, amikor mindenki azt hitte, hogy ez a meccs már zsebben van, de nem így lett. A csapat izgalmassá tette a végjátékot, aminek a végén mi örülhettünk. Egy jó meccsen egy jó csapatot sikerült legyőzni - hangsúlyozta a szakvezető.

Sikerével a DEAC fellépett a EL tabellájának harmadik helyére, megállás azonban nincsen, vasárnap idegenben az FTC-Telekom következik.

2018.09.28. 20.00 Debreceni Jégcsarnok
[EL 41] DEAC-UTE 4-3 (0-1, 2-0, 2-2)
Gólszerzők: Turcotte, Németh A., Kovács B. és Kuleshov, illetve Horváth, Kocsis és Sikorcin

További meccsfotók a jégkorongcsapat hivatalos web galériájában: deacjegkorong.hu/galeria

= cs =


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-09-29 17:10:00

további cikkek a témában
Responsive image
Beszédes számok; gólok, gólpasszok, védések

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-11-09 16:15:00

Responsive image
Minden tudásunkra szükség lesz

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-01-09 10:55:00

Responsive image
Kedden elrajtol a Magyar Kupa!

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-10-21 00:00:00