Veretlenek csatája következik

2018-09-22 18:14:00

Szeptember 23-án, vasárnap este vívja erdélyi túrájának következő mérkőzését a DEAC hokicsapata. Mint közismert, az első remekül sikerült, a mieink ötgólos különbséggel győzték le a jó erőkből álló brassói csapatot. A Csíkszereda elleni második azonban, ha léteznek egyáltalán fokozatok, még nehezebbnek ígérkezik.

Csíkszeredán a hoki  első számú közügy, ott kétféle ember létezik: aki jégkorongozott, és aki jégkorongozik. Bár még a szezon elején tartunk, megállapítható, hogy a szeredaiak az idén is magasra törnek, és ezt egy jó csapattal kívánják elérni. Nem véletlen, hogy a Lakosil kapuson kívül Sulakov és Panov személyében újabb orosz „rutin-rókákat” szerződtettek a tavalyi kontingens (Belov, Taratukhin és a cseh Valchar) mellé. Ezek a sok csatát látott légiósok nyilván rengeteget tudnak a hokiról, a legutóbbi, Vasas elleni meccsükön például mind a négy szeredai találatban benne volt az ütőjük. És akkor még nem említettük meg a szintén jól képzett, rutinos székely játékosokat, mint Becze, Papp Szabolcs, vagy Részegh Tamás és még sokan mások. A hét közepén még azt is mondhattuk volna, hogy velük szemben a mieinknek nincs vesztenivalójuk. A pénteki 6-1 után már annál inkább, erre az eredményre sokan felkapták a fejüket. Félnivalójuk viszont nincsen, elvégre a csapat remek, a tapasztalt, válogatottat is megjárt játékosok, valamint a lendületes fiatalok hatékony elegyet alkotnak benne. Valamennyien felkészültek, tisztában vannak a tét nagyságával és azzal, hogy az utolsó pillanatig kell majd figyelni, koncentrálni! És azt se feledjük el, hogy jelenleg a mieink vezetik az ERSTE Liga tabelláját is. Ki gondolta volna ezt szeptember elején?!

David Musial így vélekedik a Csíkszereda elleni találkozóról. - A Csíkszereda mostani játékát nézve jobb formában lévő és erősebb csapat, mint a Brassó, így biztos, hogy ismét kemény meccsnek nézünk elébe. Ha tartjuk a játékunkat, hogy egyszerűen játsszuk, és csapatként dolgozunk együtt az egész mérkőzés alatt, akkor biztos vagyok benne, hogy jó eredménnyel megyünk haza az első romániai túránkról - bizakodott a szakvezető.

  1. 09. 23. 17.30 - EL 30

Sport Club Csíkszereda – DEAC

Csíkszereda (ROU)

Szöveg: =cs=, PKZs.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-09-22 18:14:00

további cikkek a témában
Responsive image
Győzelem kétgólós hátrányból

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-01-09 10:56:00

Responsive image
Akit az ellenfél is dicsért

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-11-14 09:50:00

Responsive image
A jobb helyzetkihasználás döntött

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-10-22 11:00:00