Álomszerűen kezdtük a tornát

Frissítés: 2018-09-22 10:33:42

Történetének első erdélyi túráját kezdte meg pénteken este Brassóban a DEAC jégkorongcsapata. Az egyetemisták főként a lehengerlő középső harmadnak köszönhetően magabiztosan, 6-1 arányban verték a Corona Brasov együttesét saját otthonában.

Az előzetes esélylatolgatások ezúttal inkább a hazai csapatot preferálták, David Musial is beszállt az ellenfél méltatásába, nyilvánvalóan azért is, hogy levegye a fiai válláról a terhet. A Corona az idény első hazai ERSTE Ligás meccsére készülődött, így elképzelhető volt, hogy az eredménykényszer jobban nyomasztja majd őket, mint a mieinket.

Így volt, vagy nem, az 1. harmad viszonylag kevés izgalmat hozott, jobbára mezőnyjáték folyt a pályán. Két vendég és egy hazai kiállítás történt, a kapura lövéseket a brassóiak nyerték 12-5 arányban, a sokszoros válogatott Hetényi Zoltán azonban remekelt a DEAC kapujában. A játékrész gól nélküli döntetlennel zárult. 19.26-nál Berta Ákos összeszedett egy 2 perces kisbüntetést, amelynek java áthúzódott a 2. harmadra.

Még tartott a csatár kiállítása, amikor Hetényi Péter pontos átadással indította Németh Attilát, aki 20.38-kor, emberhátrányos szituációban szerezte meg a vezetést a DEAC-nak. Alig több mint négy perccel később Izacky gyűjtötte be a maga 2 percét, majd Silló pillanatai következtek. A szeredai születésű csatár Molnár passzát értékesítette. A csalódott brassói játékosok elkezdtek keménykedni, egy percen belül előbb Molnár Zoltán, majd Bíró Ottó szállt ki a játékból. A mieink kíméletlenül kihasználták a dupla fórt, Hári passzából az offenzív  Kovács Bronson már a harmadik találatunkat jegyezte. Hugo Turcotte-ról kiderült, hogy nemcsak tehetséges hokis, hanem konzekvens ember is. A 34. és a 37. percben egymás után kétszer állították ki botfogásért. Két brassói kisbüntetés között 38.47-nél Silló és Kovács Bronson átadásából Kuleshov volt eredményes, meseszerűen alakult az eredmény, 4 góllal nyertük a 2. harmadot.

A 3. játékrészt a brassói Molnár Zoltán kései ütközése vezette be, ami 2 percet ért. A 45. percben Molnár Dávid és Turcotte átadásával Silló talált be, majd Turcotte és Hári passzából Németh Attila megszerezte a második, egyben csapata hatodik gólját. Kezdett kiütéshez hasonlítani a dolog. Lehet, hogy Garrett Clarke babérjaira pályázott Molnár Zoltán, amikor az 51. percben kivitelezett egy fejre irányuló támadást, ezért már 2+10 perc volt a büntetési tétel, és el kellett hagynia a pályát. Az mieink játszottak emberfórban, de 6 gólos vezetésnél azért nem könnyű koncentrálni. Tendler 1-6-ra módosította az állást. 56.26-nál Cescon és Turcotte páros mérkőzése következett, a két kanadai bunyómeccse a játékvezetőknél döntetlent és 5-5 perces büntetést ért, ők is elmehettek zuhanyozni. Pár másodperccel később is történt egy atrocitás, de ez már különösebben nem zavarta a kedélyeket.

Kiváló játékkal, megérdemelten győzött első brassói meccsén a debreceni alakulat, és ezzel vezeti az Erste Liga tabelláját. Csapatunk nemcsak eredményesen, hanem ponterősen is játszott, Németh Attila és Silló 3-3 pontot szerzett, Hetényi Péter, Molnár Dávid, Hári és Turcotte egyaránt 2-2 pontot gyűjtött, de Kovács Bronson és Kuleshov is jegyzett egyet-egyet. Álomszerű kezdést hozott ez a találkozó, reméljük, hogy a Csíkszereda elleni meccs végén sem kell majd felébredni.

Sokszoros válogatott kapuvédőnk, Hetényi Zoltán így nyilatkozott: „Nagyon örülünk, hogy be tudtuk húzni ezt a mérkőzést. Az idegenben játszott meccsek mindig nagyon fontosak, az ott megszerzett pontok különösen sokat érnek. Ez ma számunkra egy nagy győzelem volt, nagyszerűen játszott a csapat, és remélem, hogy így fogjuk folytatni vasárnap Csíkszeredában is! Az is egy nagyon fontos találkozó lesz.”

  1. 09.21. 17.30 Brassó (ROU)

EL 25

ASC CORONA BRASOV – DEAC (0-0, 0-4, 1-2)

Gólszerzők: Tendler, illetve Németh A.(2), Silló(2), Kovács Br. és Kuleshov

 

= cs =


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-09-22 10:30:00

további cikkek a témában
Responsive image
A Fradinak megvan a pályaelőny

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-02-13 09:40:00

Responsive image
Minden tudásunkra szükség lesz

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-01-09 10:55:00

Responsive image
Ők a kaput lőtték, mi a gólokat

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-01-22 11:04:00