Nehéz ellenfelekhez látogatunk a hétvégén

Frissítés: 2018-09-20 12:59:28

Erdélyi túrára indult csütörtök reggel a DEAC hokicsapata. A mieink pénteken magyar idő szerint 17.30-tól a Corona Brasov, míg vasárnap ugyanebben az időpontban a Csíkszereda otthonában lépnek jégre. Mindenki előtt világos, hogy két roppant kemény meccs vár a csapatra.

A fiúk 9 pontjukkal az EL-tabella második helyén tanyáznak, ám az eddig lejátszott négy összecsapásból hármat a mezőny közepére-végére rangsorolt ellenfelekkel szemben játszottak, csak a szezonnyitón kaptunk az élbolyba prognosztizált ellenfelet. Nem panaszkodhatunk, a hétvégén kijut nekünk is a jóból.

Vegyük szemügyre elsőként a pénteki riválist, a Corona Brasov együttesét. Az elmúlt szezonban a brassóiak kiválóan szerepeltek, bejutottak az elődöntőbe, ahol aztán a későbbi bajnok, a MAC söpréssel intézte el őket. Az új szezonra új csapat formálódott a Barcaságban. Martin Lacroix helyére új vezetőedző érkezett Greg Lindqvist személyében, és vele új légiósok, közöttük a svéd Lidhammar, a dán Nielsen és a kanadai különítmény, Cescon, Carlson, Tendler és Clarke. A Brassó két győzelemmel nyitott, aztán az Acélbikák Dunaújvárosban 4-1-re nyertek ellenük. Az általában stílusosan hokizó Brassó hazai jégen mindig nehéz falat. Saját közönségük előtt nyilván bizonyítani akarnak, egyszóval nem lesz sétagalopp a pénteki meccs, amelyről David Musial, a DEAC vezetőedzője is beszélt honlapunknak.

- A Brassó egy elképesztően kemény és jó ellenfél lesz. Egy olyan csapatról beszélünk, amelyik akár a bajnoki címért is harcba szállhat a szezon végén. Úgy gondolom, hogy ők tipikus észak-amerikai, kemény és fizikai játékstílust képviselnek. Mi szeretnénk továbbra is elsősorban a saját játékunkkal foglalkozni, és természetesen szeretnénk egyszerűen játszani. Bízom benne, hogy ismét kemény munkát hagynak a srácok a jégen, és emellett biztos vagyok abban, hogy ha a csapat újra a maximumot nyújtja, akkor ismét remek mérkőzést fogunk játszani – így a cseh-német vezetőedző.

A vasárnapi, Csíkszereda elleni meccs sem ígérkezik kevésbé könnyűnek. A csíki legénység a 2017-18-as idényben bejutott az EL elődöntőjébe, ahol a Jegesmedvék állították meg őket. Úgy tűnik, Szeredában komolyan gondolják a döntőbe jutást, erre utal, hogy Leo Gudas vezetőedző komoly bevásárlást rendezett az előszezonban. A tavaly már Csíkban hokizó cseh Valchar és az orosz Belov, Taratuhin és Schastlivy mellé újabb KHL-es játékosokat hozott a csapathoz, Sulakovot és Panovot szerződtették. Nem újoncokról van szó, közülük Valchar a legfiatalabb a maga 29 évével, az oroszok átlagéletkora 35 év, Schastlivy megközelítette, Panov pedig elérte a negyvenet, igaz, az utóbbi tavaly még a KHL-ben vitézkedett. Nem kérdés, hogy ezek a légiósok mindent tudnak a hokiról, és velük Csíkszeredába érkezett újabb nagy adag KHL-es meccstapasztalat is. Hogy meddig bírják a hajtást, az a jövő zenéje, de a mieink pár nap múlva szembe kerülnek velük. A Fradi nemrég a szétlövésig vitte a küzdelmet, reméljük, a mi srácaink se adják alább.

  1. 09. 21. 17.30, EL 25 - Brassó

Corona Brasov – DEAC

  1. 09. 23. 17.30, EL 30 - Csíkszereda

SC Csíkszereda – DEAC

 

Szöveg: =cs=, PKZs


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-09-20 12:33:00

további cikkek a témában
Responsive image
Kétgólos hátrányból fordítottunk

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-12-22 15:30:00

Responsive image
Készülhetünk a MAC Újbuda ellen

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-10-31 09:45:00

Responsive image
Fokozatosan őröltük fel az ellenfelet

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-12-29 20:00:00