A pénteki meccs is nagyon kemény lesz

2018-09-13 12:23:00

Éppen három nappal a hazai bemutatkozó mérkőzésünk után újabb, ha lehet, még keményebb ellenfél látogat Debrecenbe. A DEAC csapata szeptember 14-én este a Fehérvári Titánok együttesével küzd meg a bajnoki pontokért.

A Fejér megyei társulat kedden debütált az idei ERSTE Ligában és a mieinkhez sokban hasonlító meccset vívott a Hokiklub Budapest csapatával. A fővárosiak 40 percig vezettek, a fehérvári legénység csak hosszabbításban tudta megfordítani az eredményt, Jack Lewis két találatának köszönhetően. A DEAC-hoz hasonlóan a fehérvári együttesben is sok a fiatal, de az új vezetőedző, Kiss Dávid keretében a magyar felnőtt válogatottat megjárt játékosok és tapasztalt tengerentúlról érkezett légiósok is megtalálhatók. Elsődleges céljuk az elődöntőbe jutás, ami reális elvárás, tekintettel a játékoskeretük színvonalára. A DEAC játékosainak vállát nem nyomja hivatalos eredménykényszer, Dave Musial vezetőedző és a kerettagok is a rájátszásba kerülésben látják a szezonban elérendő optimális célt. Adva van tehát két ambiciózus fiatal gárda, két sikeresen abszolvált főpróba, így minden együtt áll ahhoz, hogy a péntek esti előadás is magas színvonalú és izgalmas legyen.

David Musial vezetőedző így nyilatkozott a pénteki derbivel kapcsolatban. - Tegnap megnéztünk néhány részletet a Fehérvár KMH elleni meccséről, hogy minél több információt begyűjthessünk róluk. A mi előző ellenfelünk, a Vasas egy nagyon defenzív játékot mutatott, főként a védekezésre összpontosított. Lényeges különbség ehhez képest, hogy a Fehérvár ellen azért nagyon komoly, szervezett akciókra kell majd felkészülnünk, ám pontosan tudjuk, hogy hogyan kell majd ezt kezelni. A legfontosabb, hogy vállaljuk fel a kemény ütközéseket, és emellett egyszerű játékot játsszunk. Szintén az előző meccsünkből tanulva azt fogom kérni a srácoktól, hogy jóval több lövést tegyenek a kapura. Fontos, hogy a saját játékunkat tudjuk játszani – hangsúlyozta a kiváló tréner.

 

  1. 09. 14. (péntek) 18.00, EL – 13

Debreceni Jégcsarnok

DEAC - Fehérvári Titánok

 

szöveg: =cs=, PKZs


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-09-13 12:23:00

további cikkek a témában
Responsive image
Emlékezetes győzelem egy varázslatos estén

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-03-11 12:00:00

Responsive image
Ponterős támadót igazolt a DEAC

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-10-06 09:00:00

Responsive image
Sikeréhes UTE érkezik

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-09-25 15:25:00