Remek meccs és egy pont a bajnoki nyitányról

2018-09-10 09:45:00

Újonc csapatunk szeptember 9-én este játszotta le első ERSTE Liga mérkőzését a szurkolóik által a döntőbe álmodott FTC-Telekom otthonában. A két frissen összerakott gárda valós játékerejét nehéz volt pontosan felbecsülni, a tények arról beszéltek, hogy a zöld-fehérek alaposan megerősített kerettel álltak fel a találkozóra, míg a mieinkhez az építkezés eddigi utolsó fázisában érkezett egy gólvágó csatár, Hugo Turcotte személyében.

Kiélezett, nagy csatára volt tehát kilátás, amelyben bármelyik oldal felé billenhet a mérleg nyelve.

A fővárosi csapat kapujában Arany Gergely kezdett, míg a mieink hálóját Hetényi Zoltán őrizte. Az 1. harmadból alig fél perc telt el és máris a hazai kapuba vágódott a korong, Salló kipattanóját Izacky értékesítette. Három perccel később a gólszerzőt a büntetőpadra száműzték testre ütés miatt, majd Jiri Behal kisbüntetése következett. Erősen nyomott a Fradi, számos (19) lövéssel próbálkoztak, de Hetényi kiválóan védett, így a harmad végén maradt az egy gólos DEAC előny.

A 2. játékrészben gyorsan egyenlítettek a zöldek, Pavuk lövése több játékoson megpattanva a debreceni hálóban kötött ki. 32.27-nél Hári átadásával Turcotte nyargalt el és ismét mi vezettünk. A harmad második felében a játékot mindkét oldalon keménykedések tarkították, az eredmény azonban nem változott.

A 3. harmadban maradt a hazai mezőnyfölény, a debreceni védelem azonban jól állt a lábán. Mindez majdnem 53 percig tartott, akkor ugyanis egy eladott korongból Walls újra kiegyenlített és hosszabbításra mentette a meccset.

A „túlórában” maradt a döntetlen állás, bár Hári 62.27-nél 2+10 perces kiállítást kapott. Büntetőlövések következtek, mely az 5 párban dőlt el, Tóth Adrián betalált, ezzel az FTC a háromból két pontot otthon tartott.

A találkozó mindkét résztvevő számára fontos bizonyítékokkal szolgált. Az FTC részéről azt jelentette, hogy ez az együttes több, mint jól csengő nevek gyűjteménye, valóban jelentős szerepet játszhatnak az idei ERSTE Ligában. A mieink számára viszont azt bizonyította, hogy top csapatok egyenrangú ellenfeleként is képesek megállni a helyüket. Újonc együttesünk végig nagy harcot vívott a hazai pálya előnyét élvező zöld-fehérekkel, akik - bár fölényben játszottak - csak szerencsével tudták a találkozót a maguk javára fordítani. A szezonnyitón szerzett egy pont jó kezdetnek számít, bízunk a hasonlóan jó folytatásban!

David Musial vezetőedző a mérkőzés utáni nyilatkozatában pozitívan értékelte a történteket. - Úgy jöttünk ide, hogy tudtuk, a Ferencváros személyében egy nagyon jó csapattal találkozunk, akik fizikálisan is nagyon erősek. Próbáltunk defenzíven játszani és kihasználni a sebességünket. Az első játékrészben szerencsések voltunk, hogy gyorsan megszereztük a vezetést. A Fradi jobban játszott, több helyzete volt, de a kapusunk remek napot fogott ki. A második játékrészben már jobban játszottunk, sikerült újabb gólt szereznünk, ezzel izgalmassá tettük a mérkőzést. A Fradi ismét megpróbált egyenlíteni, mi rengeteget dolgoztunk a védekező harmadunkban, de tanulság, hogy egyetlen hiba is elegendő ahhoz, hogy egy Fradi szintű csapat kihasználja. A három a három elleni hosszabbítás mindig lutri, de nem lehetünk elégedetlenek az egy ponttal, és a saját szemszögünkből nézve is egy jó meccset játszottunk - mondta a tréner.

2018.09.09. 18.00 Pesterzsébeti Jégcsarnok

EL 6

FTC-TELEKOM – DEAC 3-2 bü (0-1, 1-1, 1-0, 0-0, 1-0)

Gólszerzők: Pavuk, Walls és Tóth A., valamint Izacky és Turcotte

Szöveg: = cs =, fotó: FTC Jégkorong Facebook


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-09-10 09:45:00

további cikkek a témában
Responsive image
Közönségszórakoztató játék, magabiztos győzelem

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-11-03 11:30:00

Responsive image
Elkezdődött a közös munka

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-07-22 19:23:00