Két jó harmaddal indítottak mieink

2018-08-17 09:22:00

A DEAC jégkorong együttese a Torax Kupán játszotta első éles felkészülési mérkőzését csütörtök este. A debreceniek az A-csoportban a házigazda HC RT Torax Poruba, valamint a lengyel 1. ligás JKH GKS Jastrzebie csapatával mérkőznek meg.

A küzdelmek már augusztus 15-én este elkezdődtek, az első találkozó némi meglepetésre a lengyel alakulat 2-1 arányú győzelmével ért véget a Poruba ellen.

Csütörtökön következett a házigazda és a DEAC összecsapása, amelynek első harmadában kiváló játékkal lepték meg ellenfelüket a debreceni fiatalok. Az első pillanattól kezdve felvették a tempót, motivált, lendületes hokit játszottak, egyenlő létszám mellett abszolút egyenrangú ellenfelei voltunk a hazai gárdának. A 14. percben Hetényi hárított óriási bravúrral, így maradt a döntetlen állás. A 15. perc végén Németh Attilát állították ki 2+10 percre, a helyszínen szurkoló debreceniek nem látták okát ilyen szigorú ítéletnek. A hátrány ellenére 0-0-s állásnál Silló tudott kiugrani, egy az egyben vezette kapura, de sajnos csak kapuvas lett a lövésből. A rutinos házigazdák ezután viszonylag gyorsan gólra váltották a fórt és megszerezték a vezetést. Egy perccel később a játékvezetők Vuorijarvi-t szórták ki 2 percre, a hazaiak pedig egy erős, lapos lövéssel növelték az előnyüket. A számszerű eredmény ellenére a nyitó harmadban kitűnően helytálltak az egyetemisták, a felkészülésben jóval előbbre tartó ellenfelükkel szemben.

A második játékrész áthúzódó debreceni emberelőnnyel indult, amelyet Vuorijarvi révén sikerült kihasználni, a finn bekk Hári átadását értékesítette. A játékrész 6. percében váratlan szünet következett, a palánkot kellett helyreállítani. A kényszerű leállásból a hazai csapat jött ki jobban, az ostravaiak egyre fokozták a tempót, de Hetényi továbbra is bravúrok sorát mutatta be. A harmad végére a mieink kezdtek elfáradni, az ellenfelünk pedig előbb egy váratlan ellenakcióból, majd emberelőnyből, a végén pedig kapu előtti kavarodásból is betalált.

Csapatunk harmadik harmadban visszatalált az első játékrészben mutatott játékához. A kölcsönös keménykedések mellett túl sok esemény nem történt, de ennek mi tudtunk jobban örülni, mivel 55.11-nél egy másik hátvéd, Kovács Bronson góljával sikerült feljebb zárkózni.

David Musial az alábbiak szerint értékelte a találkozót. „Az első harmadban lendületesen és jól játszottunk. A második játékrészben sok hibával hokiztunk, korongokat adtunk el, az ellenfelünk pedig ezeket kihasználva gólokat szerzett. A harmadik periódusban visszataláltunk a nyitó harmadbeli játékunkhoz, meg is nyertük ezt az etapot. Holnap a mai mérkőzés pozitív tapasztalataival, attitűdjeivel feltöltődve kell a pályára lépnünk – hangsúlyozta a vezetőedző.

Folytatás péntek este 19.15-től a lengyel Jastrzębie ellen. A másik csoportban, a B-jelű trióban a cseh másodosztályban játszó Frýdek-Místek, a szlovén U20-as válogatott és a lengyel 2. ligás Toruń küzd a döntőért.

2018.08.16. 19.15 Ostrava (CZE)

HC RT TORAX Poruba-DEAC 5-2 (2-0, 3-1, 0-1)

Gólszerzőink: Vuorijarvi és Kovács Bronson

További képek a galériában!

= cs =


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-08-17 09:22:00

további cikkek a témában
Responsive image
Otthonában győztük le a bajnokot!

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-12-23 11:15:00

Responsive image
Hoztuk az első gyergyói meccset

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-03-03 12:00:00

Responsive image
A HKB ellen kezdünk a Magyar Kupában

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-08-29 11:00:00