Jól sikerült az első jeges edzés

Frissítés: 2018-08-07 15:22:25

Először lépett jégre a DEAC újonc jégkorongcsapata hétfő délelőtt a Debreceni Jégcsarnokban. Valamennyi játékosunk csatasorba állt, közöttük a szombaton érkezett Kuleshov. David Musial igazi lendületes edzést vezényelt, sok korizással, lövéssel a tréning első részében, egymás elleni játékkal a második „felvonásban”.

A Debreceni Jégcsarnok pályáját az elmúlt hetekben újjávarázsolták, hiszen a kezdőkörben már ott van a DEAC címere, mellette pedig a Debreceni Egyetemé is. A fiúkon pedig vadiúj szerelések, közöttük a DEAC-edzőmezzel, tehát minden rajtra készen volt hétfő délelőtt. A nézőtérről úgy tűnt, hogy a hangulat jó, minden játékos motivált és keményen odateszi magát. Játékosokat és az edzői stábot arról faggattuk, hogy látták mindezt belülről.

Hetényi Zoltán és Berta Ákos egyetértettek abban, hogy az edzés jól sikerült, ahhoz képest különösen, hogy ez volt a legelső. A fiúk azt mondták, hogy minden jó volt, az pedig külön öröm volt számukra, hogy sokan kijöttek megnézni őket.

Kecskeméti Áron kapusedző véleménye szerint nehéz lenne már az első edzés alapján levonni a következtetéseket, mivel ezek az alkalmak mindig a jégre való „visszatalálásról” és a felszerelés megszokásáról szólnak. Összességében az edzői stáb pozitív visszajelzéseket kapott a hálóőrökről, különösen, ami a fiatal kapusok igyekezetét, jó edzésmorálját illeti.

A vezetőedző, David Musial a csapat örömét is tolmácsolta. „- Úgy vettem észre, mindenki örült, hogy a nyári szünet után újra felmehetett a jégre. Egyébként ezek az első alkalmak néha viccesre sikerülnek, láttam már olyat is, hogy valaki elesett a szokatlan felszerelésben. Komolyra fordítva a szót, összességében elégedett vagyok az első edzéssel. Mindenki hajtott, igyekezett, de a lényeget majd a mérkőzéseken fogjuk meglátni” – tette hozzá David Musial.

A DEAC jégkorongcsapatának tagjai a héten napi egy jeges és egy erőnléti edzéssel, valamint naponta regeneráló futással vagy kerékpározással készülnek a bajnoki küzdelmekre. Az első edzőmeccsre pedig még bő egy hetet kell várni. A srácok először a csehországi Ostrava-Porubában, a Torax Kupán mérettetik meg magukat augusztus 16-tól három napon át.

További képek a galériában: http://www.deac.hu/kepek 

Szöveg: =cs=, fotók: Tóth Attila (unideb)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-08-06 15:50:00

további cikkek a témában
Responsive image
Ők a kaput lőtték, mi a gólokat

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-01-22 11:04:00

Responsive image
Büntetőlövésekkel szereztük meg a győzelmet

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-11-24 19:05:00

Responsive image
Gyorshír: David Musial a jégkorongcsapat edzője

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-05-16 12:04:00