DEAC jégkorong: fiúk, munkában

Frissítés: 2018-08-07 15:17:50

Elkezdte a felkészülést a 2018/2019-es szezonra a DEAC Erste Ligás jégkorongcsapata. Az együttes tagjai hétfő délelőtt az egyetemi fitneszközponban, az UniFit-ben találkoztak, s vágtak bele a munkába David Musial vezetőedző, Kecskeméti Áron másodedző és Farkas Zoltán erőnléti edző vezetésével.

Az első két hétben napi egy konditermi edzés szerepel a DEAC jégkorongcsapatának programjában. A hétfő délelőtti, sajtónyilvános tréningen a huszonegy kerettagból mindössze hárman hiányoztak. Berta Ákos, Németh Attila és Kuleshov Vladislav később csatlakozik a kerethez. A többiek viszont alaposan megizzadtak, igaz, ez csak a kezdet volt, mondta Farkas Zoltán erőnléti edző.

– Most, az elején átmozgató edzésekkel kezdünk. A csapat tagjai, az edzők ismerkednek úgymond egymással. Megnézzük, hogy ki milyen kondícióban van. Hosszú volt a nyár, sokan nem is nagyon edzettek, ám én a fiúk fizikai állapotát illetően pozitívan csalódtam. Van még hová fejlődni, de kezdésnek ez egy jó alap. Augusztus 6-tól, amikor már lesz jég, akkor jön azért a java. Mára elég volt egy kis láb-, derék- és karerősítés, egy kis fogás, szóval, egy átmozgató, teljes testedzés – mondta az erőnléti edzéseket vezénylő Farkas.

Ami már az első közös tréning alatt és után jól látszott, a csapat tagjai igen hamar megtalálták a közös hangot. Már most sem maradtak el a csipkelődések és a közös, vidám szelfik sem. Hári Norbert szerint jó kezdet volt a mai nap.

– Ez még az első napunk együtt, és igen, máris úgy tűnik, hogy kezdünk összeállni, mint csapat. Fontos, hogy együttműködjünk, hogy senki ne érezze magát úgymond „kívül”. Az első edzés jó volt, mindenki bírta erővel. Nem volt túl kemény, nem voltak olyan nehéz súlyok, de azt gondolom, hogy bemelegítésnek éppen elég volt. A következő hét már szerintem nehezebb lesz – tekintett előre a támadó.

Két hét konditermi edzés után már jeges edzések is lesznek, a csapat összesen nyolc hétig készül az Erste Liga 2018/2019-es szezonjára, benne nyolc felkészülési találkozóval.

Képriport az első edzésről a galériában.

Szöveg: PKZs, fotók: Bódi Sándor (unideb), PKZs


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-07-23 14:40:00

további cikkek a témában
Responsive image
Nehéz ellenfelekhez látogatunk a hétvégén

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-09-20 12:33:00

Responsive image
Hétfőn Dunában játszunk rangadót

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-11-25 09:23:00

Responsive image
Sikerült szoros és jó meccset játszani

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-12-09 11:15:00