Ifjú titánok Fehérvárról

Frissítés: 2018-06-15 09:16:08

Ifjú titánok Fehérvárról

Fehérvárról igazolt két fiatal, ambiciózus, sokszoros ifi és junior válogatott jégkorongozót a DEAC. A két védő, Erdei Zoltán és Antal Arnold egyaránt a rájátszásba várja a csapatot az Erste Ligában. Velük együtt már 10 fős a DEAC jégkorong különítménye. Az elmúlt bő egy hétben összesen hat támadóval és négy védővel állapodott meg a klubvezetés, vagyis már van két sorunk.

A 20 éves hátvéd, Erdei Zoltán Debrecenben született, ám már kissrácként elkerült a cívisvárosból, és játékos pályafutása meghatározó részét Székesfehérváron töltötte. Sokszoros ifi és junior válogatott. 2016-tól 48 mérkőzésen szerepelt a MOL és az ERSTE Ligában. A 2013-14-es szezonban csapatával megnyerte az osztrák ifi (EBJL), a következő idényben az osztrák junior (EBYSL) bajnokságot. Erdei Zoltán azt mondta, a DEAC-tól kedvező ajánlatot kapott, ez pedig nagyon jólesett neki.

– Sokat számított emellett az is, hogy a jégkorongról alkotott felfogásom nagyban megegyezik az egyesület nyilvánosságra hozott elveivel. Úgy gondolom, hogy számomra kiváló lehetőségek nyílnak meg itt, már az is nagy megtiszteltetés, hogy magamra ölthetem szülővárosom csapatának mezét. A célom az, hogy minél többet tudjak fejlődni, és minél többet segíthessek a csapatomnak. A fizikai állapotomon mindenképpen javítani szükséges, ezért rendszeres konditermi edzésekkel készülök a csapatszintű edzések megkezdéséig. Nem tartom magam kész játékosnak, sokat kell még tanulnom ahhoz, hogy érett jégkorongozóvá válhassak, és csekély hibaszázalékkal tudjak dolgozni a mérkőzéseken. Szerintem az együttesünk célja az ERSTE Ligában a rájátszásba kerülés lehet, ha benn vagyunk, akkor pedig lehet még nagyobbakat álmodni. Úgy hallom, hogy sok hozzám hasonló korú srác lesz a csapatban, bízom abban, hogy fiatalos erővel és szellemiséggel összetartjuk a brigádot” – mondta Erdei Zoltán.

A 21 esztendős védő, Antal Arnold Marosvásárhelyen látta meg a napvilágot, később pedig Székesfehérváron lett ifi és junior válogatott sportoló. 2013-2014-ben osztrák ifi, az azt követő idényben pedig osztrák junior bajnoki címet szerzett a Fehérvár AV19 csapatával. A 2016-2017-es és a 2017-2018-as szezonban összesen 37 Mol Liga-és ERSTE Liga mérkőzésen lépett pályára. Antal Arnold legfőképpen azért döntött a DEAC mellett, mert úgy gondolja, itt új impulzusok érik majd, amelyek segítenek abban, hogy jobb sportolóvá váljon.

- Tizennégy éve játszom ugyanabban az egyesületben, és az utóbbi időben úgy éreztem, hogy kezdek belefásulni a napi rutin egyhangúságába. A DEAC-nál új csapat vár, új közeg, új közönség és helyszín, másfajta mentalitás. Bízom abban, hogy ezek serkentőleg hatnak majd a közérzetemre és a játékomra egyaránt. Persze nem lesz egyszerű otthagyni a családot, a barátokat, de én akkor is úgy látom, hogy eljött a váltás ideje. A célom az, hogy az új csapatomban stabil helyet harcoljak ki magamnak, és minél többet tegyek hozzá a sikerekhez. Úgy gondolom, hogy az elsődleges célunk a rájátszásba jutás, ám ennél többre is vihetjük, mivel a társaság nagyon ambiciózus és fiatal – mondta Antal Arnold, aki hozzátette, örül, hogy Debrecenben folytathatja sportpályafutását, és úgy véli, hogy további fejlődésének feltételei itt teljes mértékben adottak.

Így állunk most:

támadók: Berta Ákos, Németh Attila, Molnár Dávid, Vincze Péter, Jakub Izakcky, Dominik Novotny

védők: Hetényi Péter, Jiri Behal, Erdei Zoltán, Antal Arnold

 

fotók: Mudra László/ fehervarav19.hu

(Adatforrás: Elite Prospects.com)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-06-15 09:15:00

további cikkek a témában
Responsive image
Kellemetlen ellenfélhez látogatunk

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-12-20 22:35:00

Responsive image
Két hátrányban beszedett gól és egy rövidzárlat döntött

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-09-21 17:30:00

Responsive image
Erste Liga – itt a középszakasz programja

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-01-15 10:00:00