Igazgatói köszönet a DEAC sportolóinak

Frissítés: 2019-11-19 15:37:02

A Debreceni Egyetem jégkorongozói és kosárlabdázói ebben az évben is csatlakoztak a mellrák elleni küzdelem októberi kampányához. Előbbiek rózsaszín mezzel és annak elárverezésével, utóbbiak pink színű póló viselésével igyekeztek felhívni a sportszerető közönség figyelmét a megelőzés fontosságára. A gesztust személyes találkozón köszönte meg az Onkológiai Klinika megbízott igazgatója kedden.

A két csapatot képviselő élsportolóknak és edzőknek Dr. Árkosy Péter kifejtette, hogy az összefogás, ami az egyetemi sportklub szakosztályai között van, nagyban segíti az ő munkájukat is.- Egy olyan betegséget hoztak a fókuszba fiatal, erős sportemberek - akik tele vannak energiával, sikeresek, népszerűek - amibe Magyarországon évente kétezer nő belehal, gondolok itt az emlőrákra. Egy olyan betegségre irányították rá a figyelmet – és irányítják rá a prosztatarák elleni kampánnyal novemberben - ami egészségtudatos életmóddal és korai kiszűréssel megelőzhető, illetve gyógyulási esélyei jelentősen nőnek. A DEAC sportolói egy olyan példát állítottak, amit bízunk benne, hogy követnek majd mások is. Nagyon szépen köszönjük ezt a nemes gesztusukat – zárta gondolatait a megbízott igazgató, egyben sok sportsikert kívánt a két szakosztály képviselőinek.

Az ötletgazda, Kecskeméti Áron Amerikában ismerkedett meg a „pink october” hagyományával, ami ott nagyon elterjedt és magas szintű összefogást eredményez a sportolók körében. A DEAC jégkorongcsapatának másodedzője szerint nagyon sikeres volt a kampányuk.- Nagy felelősség nekünk az, hogy úgymond egy csatorna vagyunk, amelyen talán gyorsabban eljut az emberekhez ez az információ, és jó példát tudunk vele mutatni. Amerikában az összefogás természetessé vált, és mi ezt szerettük volna itt debreceni szinten is több sportágba bevezetni, és a jövőben hosszú távon minél nagyobbá tenni, hogy tudjunk segíteni – fejtette ki a fiatal másodedző, aki egyben köszönetet mondott mindazoknak, akik a rózsaszín jégkorongos mezekre licitáltak, és ezzel egymillió forinttal járultak hozzá egy fiatal, beteg lány gyógyulásának támogatásához.

Dr. Árkosy Péter végül egy-egy rózsaszínű papírra írt köszönőlevelet nyújtott át a kosár- és a jégkorongcsapatot képviselő sportolóknak, Bognár Kristófnak és Berta Ákosnak.

PKZs., fotó: METK/Tóth Attila


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2019-11-19 15:30:00

további cikkek a témában
Responsive image
Kevés hiányzott a pontszerzéshez

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-02-19 12:30:00

Responsive image
Dave Debrecenben

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-07-05 14:21:00

Responsive image
A hatodik meccs sem hozott döntést

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-03-09 12:56:00