Példátlan jégkorongos összefogás a súlyos beteg lányért

2019-11-15 14:00:00

Egymillió forint gyűlt össze a DEAC jégkorongcsapatának jótékonysági aukcióján. Az együttes októberben viselt, egyedi tervezésű rózsaszín mezeire lehetett az elmúlt napokban licitálni, így a sportszerető debreceniek és a klub páratlan összefogásából ezzel az összeggel támogathatjuk Szilágyi Ivett gyógyulását.

Óriási volt az érdeklődés a DEAC jégkorongcsapatának jótékonysági kezdeményezésére. Idén először egyedi rózsaszín mezekkel hívta fel a csapat a figyelmet októberben a mellrák elleni küzdelem, a megelőzés és a szűrések fontosságára. A trikók azzal a nem titkolt céllal készültek, hogy a kampány végeztével „kalapács alá kerülnek”. A mezeket – illetve később egy sportrajongó olvasó által felajánlott ütőt - november 8-án aukcióra bocsátotta a Debreceni Egyetem klubja, és az ajánlatokból alig egy hét alatt 923.000 forint gyűlt össze. Az összeget a jégkorong szakosztály sportszakemberei 1.000.000 forintra egészítették ki.
Klubunk ezzel az összeggel szeretné támogatni a Ewing-szarkómával küzdő fiatal, biharkeresztesi lány, Szilágyi Ivett kezelését és gyógyulását. A speciális, orvostechnikai eszköznek minősülő több tízezer forintos gyógytermékek ugyanis súlyos anyagi terhet rónak a családra. Bízunk benne, hogy könnyebbé tehetjük ezzel Ivett és a szülők mindennapjait.

A Debreceni Egyetem Atlétikai Club nevében ezúton köszönjük a licitálóknak, hogy részt vettek a csapat jótékonysági akciójában, felajánlásukkal egy igazán nemes ügy mellé álltak!


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2019-11-15 14:00:00

további cikkek a témában