Készülhetünk a MAC Újbuda ellen

Frissítés: 2019-10-31 10:09:45

A DEAC együttese biztonságos, hétgólos előnnyel várta a Magyar Kupa selejtezők első körének visszavágó mérkőzését. Mivel az egyetemisták voltak a HKB elleni, szerda esti meccs egyértelmű esélyesei, a szurkolók azt várták, hogy a srácok felszabadult játékkal, közönségszórakoztató hokival szolgálják ki a hazai publikumot.

Az első debreceni kapura lövést nagyjából fél perccel a korongbedobás után jegyezhettük fel. Aztán a 2. percben korongot veszítettünk a saját harmadunkban, a lövés azonnal érkezett, szerencsére középre, így Gönczi biztosan fogta. Nem sokkal később egy kontra végén odaütöttek a pakkra rátenyerelő hazai kapusnak, kisebb csetepaté kezdődött, kiállítások nélkül. A folytatásban előbb Gönczi Lajosnak akadt több dolga, majd Izacky lódult meg, de nem tudott betalálni, bár Madácsi kikorcsolyázott az előre vágott korongra. Jó iramú, nyílt sisakos mérkőzés alakult ki. A 9. percben Vokla tüzelt éles szögből, a kapuvas azonban a vendégcsapattal volt. Egyre nagyobb fölénybe kerültek a mieink, beszorították a fővárosi csapatot a védekező harmadába. 13.26-nál Molnár Dávidot állították ki, de az emberfórban nem csupán a védekezésre futotta; Phil Kiss indította a kontrát, a koronggal Novotny robogott el és a körből a rövid felsőbe vágta! 18.08-nál Izacky korizta le a védőjét, a pakkot Sági tette be a kapu elé, Vokla pedig a hálóba lőtte. A harmad kiegyenlített játékot hozott, enyhe hazai fölénnyel és két gólos vezetéssel.

A 2. játékrész elején szép akcióval indítottak a mieink, a 2. percben Rutherfordtól Essery, tőle Vokla kapta a pakkot, a debreceni hátvéd lövését azonban hárította a HKB portása. A 4. percben szépen járt körbe a korong a vendégek harmadában, a szabálytalankodó Bán ellen késleltetett kiállítást ítéltek, 6 az 5 ellen hokiztunk, végül 23.59-nél Rutherford elemi erővel zúzta be az ellenfél kapujába a korongot. A gólpasszt az ifi életkorú Szabó Kornél adta, aki ponttal tette emlékezetessé élete első felnőtt meccsét! Alig egy perccel később, egy kontra végén hibázott a hazai védelem, Petres góljával szépített a HKB, majd rövidesen újra Gönczinek akadt védeni valója. A harmad 7. percében Izacky-t játszották tisztára a mieink, a cseh légiós félmagas bombáját azonban védte a vendégek hálóőre. 30.51-nél a mieinkre ráfújtak egy technikai kisbüntetést,- túl sok játékosunk tartózkodott a jégen. Az előnyt jól játszotta meg a fővárosi csapat; addig forgattak, amíg Reiter üresen maradt a kapuval szemben és értékesítette a helyzetet. A mieink oldalán érezhetően csökkent a koncentráció szintje, 33.31-nél egy kontratámadásból Németh Árpád egyenlített. Az egyetemisták azonnal támadásba mentek át, az ördöngősen cselező Rutherford suhintotta kapura a pakkot, de a vendégek hálóőre ismét a helyén volt. A 39. percben Szappanost vitték ki a játékvezetők, a mieink támadtak, de gólt nem tudtak elérni.

A 3. harmad elején főleg a mezőnyben folyt a játék. 43.55-nél Berry-Lamontagna Ságival veszett össze, 2 percük volt rá, hogy visszanyerjék a higgadtságukat. 46.02-nél Németh Árpádot ültették ki, az emberfór azonban gyengécskére sikeredett, igaz, hogy 46.02-nél szépen védekeztünk Izacky 2 perces kisbüntetése alatt. Az 54. percben ismét kontrázott az ellenfél, hárman indultak rá egy védőnkre, de az utolsó pillanatban sikerült tisztázni. Az 56. percben Kozma, az 59. percben a vendégcsapatból Szűcs kapott kényszerpihenőt. A debreceni előnyben Rutherfordék sora kevergetett remekül, lett is egy óriási kavarodás belőle, de az eredmény döntetlen maradt.

A találkozóra tétnélküliség nyomta rá a bélyegét. Az egyetemista csapat időnként igen jól hokizott, de a koncentráció terén akadtak gondjaink. A mieink összességében tükörsimán jutottak tovább a következő körbe, ahol az Extraligás MAC Újbuda együttesével harcolnak majd az elődöntőbe kerülésért. Ne felejtsük el azt sem, hogy a srácoknak már pénteken este jelenésük van az Erste Ligában, az egyre jobb formába lendülő UTE csapata érkezik Debrecenbe és bizonyosan kőkemény meccsre lehet majd számítani.

A mérkőzés utáni nyilatkozatában David Musial vezetőedző a következőket hangsúlyozta: „Ki kell emelni, hogy Gönczi Lajosnak is lehetőséget tudtunk adni a kapuban, emellett egy újabb fiatal mutatkozott be Szabó Kornél személyében, ami mindenképpen öröm, nemcsak nekünk, hanem az egész csapat számára is. A meccset lejátszottuk, helyenként jól is játszottunk, de talán a legfontosabb az, hogy a MAC csapata érkezik a következő körben. Úgy gondolom, hogy a közönségnek is komoly ajándék, hogy ilyen remek csapat ellen hokizhatunk.”

DEAC – Hokiklub Budapest 3-3 (2-0, 1-3, 0-0)
Gólszerzők: Novotny, Vokla és Rutherford, illetve Petres, Reiter és Németh Á.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2019-10-31 09:45:00

további cikkek a témában
Responsive image
Elkezdődött a közös munka

DEAC * 2019-07-22 19:23:00

Responsive image
Be tudjuk-e fejezni a párharcot?!

DEAC * 2019-03-07 14:55:00

Responsive image
A kapitány is a DEAC mellett

DEAC * 2019-02-11 13:50:00