Egyenlítettünk, de a neheze még hátravan

Frissítés: 2019-02-28 10:52:32

Váratlan eredmény született kedden este az ERSTE Liga első negyeddöntő mérkőzésén; az alsóházból érkezett gyergyóiak nyertek a középszakasz harmadik DEAC ellen. Pontosan egy nappal később a két együttes másodszor is összecsapott egymással; ám a szerdai találkozó egészen más forgatókönyv szerint zajlott, az egyetemisták keményen ráfókuszáltak erre a meccsre. A légiós kontingensből ezúttal Vuorijarvi kapott pihenőt, helyette Kuleshov került keretbe.

Oda-vissza hullámzó játékkal kezdődött a második negyeddöntő meccs. A mieink kapták az első kiállítást, 04.02-nél Sillót küldték ki botfogásért, majd 04.56-nál a vendégektől Ezhov-ot ültették le. A harmad java részében jobbára kiegyenlített játék folyt a mezőnyben, de a mieink több gólszerzési lehetőséget teremtettek. Az utolsó előtti percben a vendégektől Vorobyev került a büntetőpadra, az emberelőny fele azonban áthúzódott a 2. periódusra.A 2. játékrészben a vendégek kivédekezték Vorobyev kisbüntetését. 31.48-nál Daradics ütője került a szabályosnál magasabbra, újra emberfórban játszhattak a mieink. 34.56-nál Markov tüzelt a kék vonalról, a lövése Ezhov-ról vágódott be Goryachevskikh hálójába. A 2. harmadban jóval többet kezdeményezett az egyetemista csapat, újabb találat azonban nem született, bár a két együttes végigzakatolta a második 20 percet is.A 3. harmadban is végig nagy volt a hajtás, a debreceni gárda a kapura veszélyesebb volt, mint az ellenfele. 57.27-nél újra találkoztak az erős emberek, Izacky és Bobcek ugrottak össze, mindketten 2+2 perces büntetésben részesültek. 59.35-nél a gyergyóik lehozták a kapusukat, majd időt kértek, de nem tudtak kiegyenlíteni. A kapuvédők végig kiváló formát mutattak a találkozón, Goryachevskikh 97 százalék fölött teljesített, Hetényi Zoli pedig tovább növelte góltalan mérkőzéseinek számát.A találkozón végig „munkás hoki” folyt a jégen. A mieink taktikusan, okosan játszottak a védekező harmadban, jól szűrték meg a gyergyóiak támadásait. Kezd újra összeállni az emberelőnyös játékunk is, bár előnygólt ezúttal sem tudtunk szerezni. Hetényi Zoli a szokásos magas színvonalon teljesített, de komoly támogatást kapott a védőjátékosoktól is. Kemény, hajtós összecsapást produkált a két csapat, a hozzáértő közönség élvezte a játékot. Hoztuk a második meccset, de korántsem dőlhetünk még hátra; a hétvégén két igencsak nehéz gyergyói megmérettetés következik!


fotók: Szepesi Boglárka

DAVID MUSIAL vezetőedző a tegnapinál jóval kisimultabb arccal nyilatkozott. „Tudtuk, hogy a mai napon is nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen a Gyergyószentmiklós nemcsak jó csapat, hanem rendkívül komoly tapasztalatokkal is rendelkezik. Reggel az öltözőben elmondtam a fiúknak, hogy keményen kell odaállni, mivel győzelemre játszunk, nem pontokért. Tudjuk, hogy lesz két nagyon nehéz találkozónk Gyergyóban is, de most elképesztően fontos volt, hogy hazai jégen 1-1-re hozzuk ki az egymás elleni állást.”

DEAC vs GYERGYÓI HK 1-0 (0-0, 1-0, 0-0) 1-1
Gólszerző: Markov


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2019-02-28 10:50:00

további cikkek a témában
Responsive image
Egyetlen pont kellene még

DEAC * 2019-02-22 15:20:00

Responsive image
Pesterzsébeten maradt a három pont

DEAC * 2020-01-04 17:55:00

Responsive image
Helytálltunk négy hiányzóval is

DEAC * 2020-01-17 10:52:16