Aktuális kedvencünk: Szentes-Bíró Tamás

Frissítés: 2019-01-24 21:44:42

A DEAC futsalosai közül egyelőre a strandfoci-válogatottban is évek óta szereplő szőke srác talált a legtöbbet az ellenfelek kapujába. Ugyanakkor maga Tomi is amondó: a társak szerepe ebben elévülhetetlen. Lássuk néhány idénybeli kedvencét, ezáltal kicsit visszapörgetve a mieink ősz óta lejátszott találkozóira is!

1. A DEAC NB1-es futsalcsapatánál jelenleg te vagy a legeredményesebb gólvágó. 15 találat a bajnokságban, 2 a kupában. Mindez 20 meccsen, vagyis átlagban majdnem mindig számíthatunk gólra tőled. A szezonbeli találataid közül melyik a kedvenc?

SZENTES-BÍRÓ TAMÁS:
- A góljaim nagy részét a csapat többi tagjának is köszönhetem, szóval nagy kedvencet nem tudok kiemelni. Talán a Csömör elleni idegenbeli mérkőzés alkalmával szerzett első gólom az amit megemlítenék. Akkor Varga Dani cselezte át magát egy védőn, majd passzolt nekem a hosszú sarok irányába, és a szinte üres kapus helyzetet cseréltem el két visszacselre, majd a végén két védőn és egy kapuson keresztül sikerült a felső sarokba lőni a labdát. Belülről szép gólnak éreztem, kívülről lehet csak egy átlagos gól volt.

2. A bajnokság alapszakasza hamarosan befejeződik. Van élmény bőven mögöttetek, és feladat előttetek. Visszatekintve melyik a kedvenc meccsed eddig?

SZENTES-BÍRÓ TAMÁS:
- Szerencsére idén már több alkalommal is győztesen hagytuk el a pályát, sőt több olyan mérkőzés is volt ahol favoritnak számítottunk. Én személy szerint mégis egy olyat emelnék ki, ahol nem mi voltunk az esélyesek és végül a győzelem se sikerült. Ez az MVFC Berettyóújfalu elleni idegenbeli találkozó, ahol úgy éreztem, hogy nagyon együtt volt a csapat, tudtunk egymásért küzdeni, és sikerült megszorongatnunk a bajnokesélyes hazaiakat. Szerintem az ilyen meccsekre lehet építeni és ezért volt ez a kedvencem!

3. Melyik volt a legnehezebb meccsünk az eddigiek közül szerinted?

SZENTES-BÍRÓ TAMÁS:
- Véleményem szerint nincs olyan, hogy könnyű vagy nehéz mérkőzés, minden meccsen maximális koncetrációra van szükség, és sokszor ezt a legnehezebb megtartani. A Dunaújváros elleni hazai találkozó azonban igen rosszra sikerült. Talán azért is mondanám ezt nehéznek, mert akkor ellenfelünk teljesen a saját kapunk elé kényszerített minket, letámadásukkal már a labdakihozatalainkat is megnehezítették, és ezáltal nagyon kevés helyzetet tudtunk kialakítani a kapujuknál. Belülről ezt egy nehéz mérkőzésnek éreztem.

4. S mi volt a kedvenc pillanatod a pályán - lehet gól, passz, csel, egyéb, ami egyénhez vagy a csapathoz köthető?

SZENTES-BÍRÓ TAMÁS:
- A kedvenc pillanatom, ami eszembe jut, az a Nyírgyulaj ellen szerzett gólom. Akkor ismét Varga Dani volt az előkészítő, egy kontratámadás alkalmával egymás után 2 embernek adott kötényt, majd a kapussal szemben lepasszolta nekem a labdát, hogy üres kapura én szerezzek gólt. A passz azonban kicsit mögém jött, így gondoltam visszapasszolok, de úgy sikerült eltalálnom a játékszert, hogy az a kapus lába alatt/között a kapuba gurult. Ekkor, illetve utána az ünneplés alkalmával készült a fotó, ami egyben az 5. kérdésre a válaszom.

5. Szóval akkor: az ebben az idényben megjelenő képek közül, bárki is készítette, melyik volt a kedvenc fotód (magadról vagy bárkiről a csapatból)?

Íme, Szentes-Bíró Tamás választottja (készítette Derencsényi István)!

Duma: Koppányi Szabolcs


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2019-01-24 21:22:13

további cikkek a témában