Továbbra is versenyben a dobogóért

Frissítés: 2019-01-23 14:18:58

A DEAC U18-as fiú futsalosai a hétvégi két csatájuk során bebizonyították, hogy gyengébb játékkal is tudnak nyerni, illetve csere nélkül is képesek ki-ki meccsre a listavezetővel idegenben. A srácok továbbra is dobogósok, ám szoros az érmekért hajtók mezőnye. 

Fiú futsal I. o. U18 keleti csoport 13. forduló
2019. jan. 19. Kelebia Sporttelep

Kelebia-TEKO - DEAC 3-6 (2-1)
STAT ITT 

Szentes-Bíró Tamás:
- A szombati napon sajnos eddigi leggyengébb játékunkat mutattuk a bajnokság során, főleg az első félidőben. Talán a több mint 4 órás út vagy az MLSZ hibájából kialakult helyzet zavarta meg a srácokat (nem küldtek bírót, egy órával később kezdődött így a meccs, egy játékvezetőt sikerült intézni a másik spori, így Faragó Lajos volt). Sokat volt nálunk a labda, de sajnos sokszor nem is tudtuk hogy mit csináljunk vele. A hazai csapat hősiesen védekezett és óriási kapusbravúrokat bemutatva veszélyes kontratámadásokkal meg is szerezték a vezetést az első játékrész végére. A félidőben rendeztük sorainkat, főként a támadások felépítésén kellett pontosítanunk a szünetben. A második félidőben sajnos ott folytattuk ahol az elsőben abbahagytuk. Talán a befejezések hatékonyságán sikerült változtatni, hiszen szép gólokat szerezve tudtunk fordítani, de a mutatott játék még mindig messze volt a megszokottól. Ugyanakkor a srácok bebizonyították, hogy gyengébb teljesítménnyel is tudnak mérkőzést nyerni. Jók: Nyeste Csaba, Fülöp Attila, Tóth Benedek.

A meccs igazából nem a csapat legjobb találkozója volt, ellenben Nyeste Csaba megszórta magát, hiszen összesen 4 gólig jutott, s nagy szerepe volt abban, hogy a második játékrészben végleg eldöntöttük a mérkőzést. Bár a hazaiak a 23. percben még 3-1-re mentek, innentől kezdve nem találtak be (Tóth kapus lehúzta a rolót), viszont Nyestéék beindultak, s 9 perc alatt ötöt vágva győztek.

Fiú futsal I. o. U18 keleti csoport 11. forduló
2019. jan. 20. Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok

SCORE-GOAL Kecskemét - DEAC 3-2 (2-2)
STAT ITT 

Faragó Lajos:
- A vasárnapi bajnokira kicsit hiányosan érkeztünk meg, hiszen Nyeste Csaba eltiltás, míg Bernáth Bence sérülés miatt kénytelen volt kihagyni a mérkőzést. Az első játékrészt uralni tudtuk, az ellenfél az egyéni technikai hibáinkból élt, amiből egész meccsen adódtak lehetőségeik, így 2-2 es állással fordultunk. A második félidőben az egyik szemem sírt a másik pedig örült! A saját ki nem kényszerített hibáink száma növekedett, viszont ennyire csapatként játszani, és ennyire harcolni egymásért még soha nem láttam a fiúkat! Mindent megtettek a győzelemért, csúsztak-másztak, de ekkor meg szerencsénk nem volt. A végén aztán a négy ember koncentráció hiányából adódóan kaptunk egy teljesen elkerülhető gólt, ahol nem lehet hibáztatni senkit, hiszen öt emberrel játszottuk végig a 40 percet. Gratulálok a srácainknak, ezekre a dolgokra lehet építeni, és harcolunk tovább a dobogóért! Jók: Ungvári Gergely, Fülöp Attila, Tóth Benedek

A listavezető várt a mieinkre, s bár a Kecskemét kettővel kevesebbet játszott eddig, mint a DEAC, még megfogható, 3 pontos távolságban birtokolja a tabella első helyét. A két együttes az első félidőben váltakozó sikerrel vetette bele magát a találkozóba, hiszen a gyors hazai vezetésére szintén gyors debreceni válasz érkezett, sőt, a 10. percre (Fülöp Attila duplájával) már nálunk volt az előny. A szünet előtti percben viszont a kecskemétiek ismét egálra módosították az állást, vagyis a második félidőben kezdődhetett elölről a meccs. Ekkor a Faragó Lali által is elmondott koreográfia szerint semmi se jött össze nekünk, míg a hajrához érve a hazaiak megtalálták a végül győzelmüket jelentő találatot.

Így most a Kecskemétnek 27, a DEAC-nak 24 pontja van (ők 10, míg mi 12 mérkőzésből). A második helyünk egyelőre megvan, de alulról veszélyesen közeledik jó pár gárda, mint például a Nyírbátor, a Kartal, a Kistarcsa és az UTE.

Legközelebb a Kincsemet fogadjuk (január 26. 11.00 DESOK), ellenük a 3 pont begyűjtése a realitás kategóriájába sorolható.

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó (archív): Tóth Benedek kapus látható rajta, akit mindkét meccsen kiemeltek csapatvezetőink

Nagyobb tabelláért katt a képre!KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2019-01-23 10:20:12

további cikkek a témában