Kiordítottunk magunkból 6 gólt

Frissítés: 2019-01-18 21:41:25

Az alapszakaszi végső helyezés szempontjából is fontos volt, hogy a Nyírgyulajt itthon is elkapja a DEAC futsalcsapata. A nehéz kezdés után végül magabiztosan gyűjtötték be Szentes-Bíróék a 3 pontot, így közel vannak az 5. hely megtartásához a rájátszás előtt.

Férfi futsal NB1 17. forduló
2019. jan. 18. Debrecen, DESOK

DEAC - Nyírgyulaj KSE 6-2 (3-0)
STAT ITT 

ELEK GERGŐ:
- Az egész mérkőzésen rendben volt a védekezésünk, kivétel a pontrúgások elleni, nem volt meg a határozottság, az anticipáció... Támadásainkban volt átütőerő, pontrúgásainkat jól, hatékonyan használtuk! Csapatként küzdöttünk, kisegítettük egymást, büszke vagyok a játékosokra!

A mérkőzés első tíz percében hiába gyürkőzött a DEAC, nem tudta feltörni ellenfele védelmét - legalábbis gólt érően nem, igaz, ugyanez igaz volt a Nyírgyulajra is.

Az, hogy mennyire akartak a mieink, Faragó Lajos vezetőtalálatának ünneplésében mutatkozott meg leginkább, hiszen amikor a 14. percben középről bombagólt ragasztott a kapuba, utána felszabadultan ordította bele a világba örömét (1-0).

Ezután, ha nem is futószalagon jöttek a gólok, de azért a szünetig még kétszer betaláltunk. Ráadásul látszott a srácokon a felszabadultság egyre inkább, meg az izgalom is, együtt. Elég csak a friss válogatottunk, Kondás Kristóf ordibálós lövésblokkolásaira vagy egy-egy egymást bíztató kiáltásra gondolni, amelyek mind jelezték, egyszerre élvezik a mieink a meccset, s veszik igen komolyan.

Pedig a Nyírgyulaj igyekezett szűkre venni a területet, de nem mindig sikerült nekik kordában tartani a mieinket. Amikor Kondásnál kezezést fújtak a bírók a hatos vonalánál, kicsit meghűlt a vér bennünk, hiszen majdnem belül volt, de igazából meg még az is kérdéses, hogy egyáltalán le kellett-e fújni azt, hiszen erősen rárúgták. Mindenesetre jól védekeztük ki ezt a szabadrúgást is, így gond nem lett belőle.

Az ellentámadásnál Tóth Attila a kapu elé robbanva csak combbal tudott irányítani egy belőtt labdát, ami így is veszélyesen pattant, majd válaszként Siska Gergő egy forintos beadást nem talált el szerencsénkre - ha jól ér bele, vélhetően gól lett volna.

Az "emóciók" cimke alá még befért egy kicsit megmosolyogtató jelenet is, amikor Szentes ordítva futott zárni Tóth Attilához, mondván "Ati, jövök!", ám végül azt érte el csak, hogy lendületből szépen fellökte ellenfelét, a labda meg már ott se volt, ám a síp néma maradt, s egyébként sem történt hatalmas inzultus.

Ezt követően Faragó Ádámnak kellett védenie lábbal, majd az ellentámadásból Tóthot hoztuk remek helyzetbe, de belegabalyodott kicsit a labdába. Így is megtartotta, de a helyzet oda lett, viszont játékba hozta a bal oldalt, majd bent Szentes-Bíró kapta a gólpasszgyanús átadást, de fölé lőtt. Mindenesetre szép volt.

Ez a helyzet kimaradt, ám nem úgy a következő! Varga Dánielt dicséri leginkább a 2-0-s találatunk. Dani elfutott a bal szélen, úgy, hogy a csele is bejött közben, erőszakosan nyomult előre, védővel kísérve, majd tökéletesen passzolt középre, ahol Szentes-Bíró Tamás bekotorta azt a kapuba.

Nagy volt az ölelkezés, hiszen egyfelől ezzel biztosabbá tettük a vezetésünket, másfelől tényleg egy remek gól volt. Ráadásul a két cimbora ugyanezt eljátszotta egy percen belül ismét!

Ám Szentes úgy érezhette, hogy kölcsön gólpassz visszajár, így most ő adott szinte kihagyhatatlan zsugát Vargának, aki a jobb kapufánál felvágta a léc alá a labdát, mielőtt visszaért a kapus (3-0). A történeti hűség kedvéért jegyezzük fel azt is, hogy a két gól között, bár nem telt el 60 másodperc, még belefért egy Tóth Attila-féle "majdnemgól" is, ám a szép támadásunk végén a gyulaji hálóőr és a kapufa közösen tisztázott valahogy az agilis játékosunk elől.

Mivel mindez a félidő utolsó percében esett, mondhatjuk, hogy tökéletesen zárta az első etapot a DEAC.

A másodikban sem adtuk alább. Igaz, a Nyírgyulaj nagyon összekapta magát, és látszott, hogy borzasztóan akarják a szépítést, majd ha lehet később az egyenlítést. Rögtön több nagy helyzettel nyitottak, de a szögletből belőtt labdát középről fölé rúgták. Majd Fara lábbal tisztázott, végül szintén nagy helyzetben a vendégjátékos jobbal a bal lábára rúgta a bőrt, így azt hatástalanította is egyúttal. Köszi.

A DEAC kiheverte ezt a gyulaji nyomulós időszakot, majd növelte előnyét. Pallai Zsolt szélső elfutása után a szögletpont körülről, jobbról beadott, érkezett Tóth Attila, és a lábak alatt bevágta a negyediket (4-0)!

Pallai nagyon belejött, nem sokkal később Ronaldós háttal ollózós passzal akarta kiugratni társát, de lefülelték a passzt.

A gyulajiak ugyanakkor nem adták fel, és remekül küzdöttek végig. Ennek meg is lett az eredménye (4-1), hiszen Gömze Antal jobbról egy spicces gólt ragasztott a hosszú alsóba (lehet látta Dróth egyik találatát a szerdai DEAC - Haladás meccsen, s gondolta megy ez neki is... Hát, ment.)

A vendégek komolyan gondolták, hogy van keresnivalójuk, s igazuk is volt, hiszen még a félidő fele hátra volt, amikor kijöttek 5 a 4 elleni játékra. Igaz, ez sokat nem dobott a hatékonyságukon, viszont például Vékei egy ízben az üres kapura emelhetett messziről, de nem célzott jól.

Aztán akadt egy érdekes kapufánk is, amikor ugyancsak az ellenfélnél a kapus nélküliséget használtuk ki majdnem. Ám az előrevágott labda pattogva a ficak kapufát találta el.

A Gyulaj viszont tovább kapaszkodott. Kántor Tamás szabadrúgásból varrt be egy nagy gólt - ami szép az szép (4-2). Ugyanakkor nem éreztük azt, hogy most megfordulna a mérkőzés, hiszen a mieink jól játszottak. Ezt bizonyítandó Vékei Nándor és Varga Dani is betalált még a végén. Vékei megérdemelte nagyon, mert sokat küzdött előtte is a gólért. Ezúttal addig passzolgatott a társakkal, amíg ide-oda keveredett, de végül üresre játszotta magát, majd önzetlenül jobbra paszolt volna, de beleléptek az átadásába. Így a labda visszakerült hozzá, amit már nem adott másnak, hanem spiccel a jobb alsóba küldött (5-2).

Varga gólja se volt gyenge, Szentes adta a gólpasszt, Dani pedig bepörgette a labdát a kapuba (6-2).

Előtte még bejött két ifjoncunk is. Előbb Gellérfi Sándor, majd Berecz Rafael. Utóbbinak volt szép blokkja, kiharcolt egy szabadrúgást is, szóval minden rendben volt a srácokkal.

A DEAC jól játszva, élvezetes meccsen nyert. Két idegenbeli találkozónk van még az alapszakaszból hátra. A BME-hez megyünk, illetve Szigetszentmiklósra.

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: Derencsényi István


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2019-01-18 21:38:04

további cikkek a témában