Beteglátogatóban

Frissítés: 2019-01-18 16:47:51

A DEAC férfi futsalosai lassan elfogynak. Elek Gergő, az NB1-es csapat vezetőedzője a minap nyilatkozta, hogy ez van, ezt kell szeretni, alkalmazkodni tudni kell - de azért nyilván nem örül a helyzetnek. Lássuk, mi a helyzet a Kovács-Rácz-Dobi-Esztergomi négyessel!

A mai, Nyírgyulaj (18.30 DESOK!!!) elleni hazai meccsre készülő csapatból 4-en biztosan hiányozni fognak, és nem is afféle "itt is fáj, ott is fáj" problémák miatt (az van a többieknek), hanem bizony őket nemcsak 1-2 meccsre veszítette el a csapat.

Persze van, aki csak nemrég szedte össze sérülését, míg más már december óta maródi, s a visszatérésük sem egyszerre történik meg.

Dobi Attila kapus sérülése az egyik legbanálisabb, hiszen ő a tél áldozata, mivel a csúszós úton esett - autóból kiszállás után - oly balszerencsésen, hogy azóta be van dagadva a térde, behajlítani csak félig tudja. Ha lemegy a víz róla, pontosabb kivizsgálás vár rá. Az biztos, hogy 1-2 héten belül nem igazán lesz bevethető, ami nem jó hír.

Hasonló módon nemrég szenvedett sérülést a fiatalok egyik jeles képviselője, Rácz Zsolt, akiről írtunk már: a csömöri derbin tört el a keze. Ő maga a minap (Dobival a lelátóról nézve a Haladás elleni kupameccset) mesélte, hogy amikor megiramodott a labdával, ellenfele becsúszott messziről, és már nem tudott se irányt változtatni, se megállni, se kikerülni, így elsodorta őt, majd ráesett a kezére. Az orsócsontja tört el, nem kicsit. Ronda látvány volt, mivel hegyes szögben kiállt a csuklójánál az a rész... Ne is részletezzük jobban! Zsolt kezét már a fővárosban helyre rakták, majd itthon, Debrecenben is, illetve azóta megműtötték. A szokásos 6 hetes lábadozás alap, de reméli, hogy a gipszet már 1-2 héten belül leveszik, aztán kötéssel rögzítik csak. Ha minden jól alakul - bár ennyire kevés idővel a sérülés után felelőtlenség ezen okoskodni -, talán márciusban elkezdhet edzeni.

Kovács Istvánt viszont már régebb óta nem láttuk a pályán. Ő az ünnepek körüli hagyományos kispályás tornán, a Real Team Kupán szenvedett combizomszakadást, ami kapcsán elsőre 4-5 hetes kihagyást jósoltak. Ebből letelt már majdnem a fele, így Kokó reménykedik benne, hogy február elején már a pályán köszönthetjük ismét. Addig is, mint mondta, sokat játszott, játszik a nevelt fiával, sőt, együtt erősítenek, meg sok munkával telnek a napjai. Igaz, hozzátette, hogy mivel már nem húsz éves (azért nem is veterán a maga 31 esztendejével), úgy érzi, kicsit lassabban regenerálódik, de nemsoká már újra a csapat hasznára lesz.

Bízunk benne, hogy Esztergomi Ádámra is ez áll, akinek gerincsérve van, és Elek Gergő nemigen számíthat rá sem egy ideig. Ádi szerint mintegy fél éve voltak derékproblémái, amelyek mostanra annyira elviselhetetlen tünetekkel jártak, hogy lépni kellett. A vizsgálat szerint egy kezdetleges ágyék környéki gerincsérvvel küszködik. Ám a viszonylag gyors diagnosztizálás miatt a jelenlegi gyógytorna, amely a mindennapjait tölti ki eredményezheti, hogy nagyjából egy hónap múlva futsalozhat.  

Minden maródinak gyógyulást kívánunk, ha lehet mielőbb, de főként teljes mértékben!

A csapat pedig addig is vívja meccseit, hiszen a bajnokság és a kupa küzdelmei folyamatos kihívások elé állítják a DEAC-ot.

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: Derencsényi István


 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2019-01-18 16:42:24

további cikkek a témában