Csömörön távolodnánk a Csömörtől

Frissítés: 2019-01-16 08:17:36

Bajnoki meccsel folytatja a januári szereplését az Üveges Kata edzette NB2-es női futsalcsapat vasárnap (nem sokkal később pedig kupavisszavágó lesz, de az még odébb van). A Rubeola csömöri pályáján egy vélhetően eltökélt gárda vár a mieinkre, akik ellen a győzelem a cél, de ehhez bizonyára a hazaiaknak is lesz egy-két szava.

- A Rubeola pofont kapott a Szolnoktól nemrég (ellenük amúgy se megy a csömörieknek ebben a bajnokságban), most pedig mi utazunk hozzájuk január 20-án, vasárnap (19.00), pontokért. Ha nyerünk, őket talán már le is szakítjuk végleg az alapszakaszban, s marad egyetlen esetleges riválisként a Szolnok (legalábbis itt, Keleten, az NB2-ben). Még mindig fizikai edzésekből érkezve a vasárnapi idegenbeli meccsbe mire számítasz?

ÜVEGES KATA:
- Igen, mindenképp szeretnék ebben az időszakban nagyobb hangsúlyt fektetni az erőnlétre, hogy mire aktuális lesz (pl. Magyar Kupa), addigra a többi szakaszával együtt a felkészülésnek felépíthessem a csapatot! Ez a hétvége fordulatosnak ígérkezik, habár az egymás elleni találkozónk annak idején nem jelentett különösebb kihívást. Ezt persze sosem lehet előre kőbe vésni! Bárki is kerül velünk szembe, azt sosem szabad félvállról venni! Ráadásul mi megyünk most idegenbe, nem is keveset!

A Rubi az a csapat, amelyik a legutóbbi fordulóig a 2. helyen állt a keleti NB2-es tabellán. Vagyis első számú üldözőnk volt, ám két dolgot érdemes megemlíteni velük kapcsolatban. Először is a nem teljes kerettel felálló Szolnok pár napja páholta el őket elég rendesen, 11-4-re (és előzte meg őket ezáltal), másfelől a Rubeola egyébként is hajlamos a rendkívül hektikus teljesítményre. Emlékezhetünk rá, hogy az ősz végén Debrecenben egy akkor elsőre hihetetlennek tűnő 9-0-val küldtük haza őket. Az az eredmény, talán nem volt reális (hiszen nem játszott jól a vendégcsapat, míg mi nagyon hatékonyan támadtunk), de fogalmazzunk úgy, hogy jól esett nekünk. Viszont emellett a csömörieknek azért voltak magabiztos sikereik a bajnokságban - igaz, a papíron gyengébbek ellen többnyire.

A lényeg, hogy ezúttal a papírforma érvényesüljön, hiszen az a DEAC győzelmét prognosztizálja, idegenben is. Bár biztosan meg kell dolgoznia majd érte a csajoknak!

Hajrá, hölgyek!

Duma, fotó: Koppányi Szabolcs


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2019-01-16 08:13:06

további cikkek a témában