Szerdán a kupában, pénteken a bajnokságban, itthon

Frissítés: 2019-01-15 08:35:35

A Magyar Kupa sorsolása kutya nehéz ellenfelet hozott össze nekünk, hiszen a hazai viszonylatban top gárda Haladás ellen vívunk kétmeccses párharcot a 4 közé kerülésért. Az első felvonás itthon lesz szerdán, 19.00 órától. Ráadásul pénteken már a gyulajiak érkeznek (NB1-es mérkőzésre) szintén a  DESOK-ba (18.30-tól).

- Újra a Haladás, ezúttal a kupában, az első, hazai mérkőzésen (odavágó). Bár egyszerre csak egy meccsel foglalkozol, de itt muszáj szólni róla, hogy 2 nappal később pedig a bajnokságban a Nyírgyulaj érkezik Debrecenbe, az meg fontos találkozó lesz. Ennek fényében mire készülünk a Hali elleni derbin?

ELEK GERGŐ:
- Mindenképpen olyan eredményt szeretnénk elérni, hogy legyen értelme a visszavágónak! A Haladás elleni legutóbbi védekezés megfelelő is lenne, támadásban kell javulnunk, főleg azok befejezésében! A Nyírgyulaj meccs egész más kávéház, ott nyernünk kell, nem lesz könnyű, de nincs más opció!

Mint emlékezhetünk rá nemrég egy kimondottan jó meccset játszottak fiaink a Halival itthon (NB1), s bár kikaptunk, de a hajráig nyílt volt az ütközet, s csak a vendégek egy-két klasszismegmozdulása okozta vereségünket - na, meg a kihasználatlan helyzeteink. (EMLÉKEZTETŐ ITT).

A Haladás persze jobb csapat annál, hogy azt higgyük, ne lenne képes még komolyabb nyomást helyezni ellenfelére, ha kijön Dróth Zoltánéknak a lépés, vagyis ha ismét egy ki-ki meccset akarunk játszani velük, újfent majdnem tökéletesen kell koncentrálnunk végig.

Szerencsére a DEAC eljutott odáig már, hogy bárkivel is játszik az NB1-ben (és a kupában), biztosan tud több-kevesebb szép akciót vezetni, így erre számítunk most is majd a Haladás ellen. Banálisan egyszerűnek tűnik, de a kérdés nyilván az, hogy hátul hogy muzsikálunk, illetve elöl miként élünk lehetőségeinkkel.

Ami a pénteki, Nyírgyulaj elleni NB1-es futsalmeccset illeti, az még odébb van, de a szurkolók tájékoztatása végett említsük meg: 18.30-tól a DESOK-ban az abból a szempontból más összecsapás lehet, hogy ott nagyjából egyenlő erők csapnak majd össze, és egyértelműen van sanszunk a sikerre, s bízunk is benne. Az NB1-ben jelenleg a Nyírgyulaj a 8. helyen áll, 4 győzelem mellett 1 döntetlennel és 10 vereséggel, 13 megszerzett ponttal. A DEAC a tabella 5. helyét birtokolja, 18 ponttal, ami 6 sikerből és 9 vereségből jött össze. Egyértelmű, hogy a mezőny ezen részében (5-8. helyig) fontos minden pont, hiszen a DEAC, az Aramis, a Szigetszentmiklós és a Nyírgyulaj 3 ponton belül található.

Vagyis, míg a Gyulaj ellen számítunk a jó játék melletti 3 pontra pénteken, addig a Hali ellen ez bravúr lenne szerdán. Ám mivel utóbbi egy kupapárharc első találkozója, nem is lehet más a célunk, mint hogy (Elek Gergő szavaival élve) úgy teljesítsünk idehaza, hogy legyen értelme a visszavágónak majd február 6-án, Szombathelyen.

Szerdán este héttől, pénteken pedig fél héttől várunk titeket, drukkerek a DESOK-ba, vagyis az egyetemi sportcsarnokba, hiszen két nagyon izgalmas férfi futsalmeccs fog szórakoztatni titeket!

Duma: Koppányi Szabolcs


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2019-01-15 08:30:26

további cikkek a témában