Üveges Kata ismét a nemzeti csapatban

Frissítés: 2019-01-12 16:13:36

A DEAC női futsalosainál játékosedző Üveges Kata (korábbi sokszoros válogatott) februárban a magyar válogatottal gyakorol Portugáliában 4-5 napig. Kirívó eset, hogy az NB2-ből is behívnak valakit a nemzeti együttesbe, legutóbb pont Radics Ágival fordult elő - szintén a DEAC-ból.

ÜVEG
:
- 2008 óta, mióta megalakult a női futsaválogatott, mindig ott voltam  keretben. Legutóbb Madridban a spanyolok ellen játszottunk, de aztán 2 évig nem volt válogatott. Majd tavaly tavasszal újra összerakták, és Dombó Jánost nevezték ki az élére. Ő akkor a nagypályásokat preferálta, s akiket jobban ismert, talán jobban is bízott akkor bennük, de azóta folyamtosan változtatott ezen a kereten. A napokban pedig engem is felhívott, hogy szeretné ha kimennék velük Portugáliába február 6-10. között egy összetartásra. Nagyon boldoggá tett a felkérés, mivel az egész életemet a futsalra alapoztam, és mindig is végtelen nagy büszkeséggel töltött el a címeres mezt magamra ölteni.

A fenti slide kép teljes változata (katt rá nagyításhoz), Üveges Kata 11-esben, Radics Ágnes 9-esben látható egy korábbi, olaszok elleni találkozón.A pályafutása során több magyar, illetve egy olasz csapattal is bajnoki elsőségeket szerző, kupagyőztes és itthon és külföldön is gólkirály Üveges Kata ebben a szezonban már 26 gólnál jár az NB2-ben és a Magyar Kupában (előbbiben vezeti is a rangsort) - DEAC-osként. Csapatunk erőssége, kulcsembere ő, akire a jelek szerint a válogatottnál is újra számítanak, ahol egy kis epizódtól eltekintve máskor is szerepelt a neve mindig. 

Sok sikert a nemzeti csapatban és további jó szériát itt, Debrecenben, Kata!

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: Üveges Kata archívumából


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2019-01-12 15:33:11

további cikkek a témában