Listavezető és dobogós is van UP csapataink között

2018-12-12 16:37:09

A DEAC futsal utánpótlása a hétvége után egy 1. helyet (U20), egy 2. helyet (U18) és egy 5. pozíciót (U17) tud felmutatni a jelenlegi helyezésüket illetően az országos élvonalbeli bajnokságban. 


Fiú futsal I. osztály U18 keleti csoport

4. forduló (elhalaztott meccs volt), 2018. dec. dec. 7. Debrecen, DESOK

DEAC - Vác Futsal SE 10-1 (1-1)
STAT ITT

Az 1-1-es félidőhöz képest merőben más játékrészt láthattunk a folytatásban. Az ezt a szakaszt 9-0-ra nyerő DEAC eléggé markánsan tett róla, hogy ne legyenek kérdések végül a győztest illetően.

ZSUPONYÓ LEVENTE:
- Egy félidőn keresztül hatékonyan állta rohamainkat a vendégcsapat, erejükből több veszélyes kontrára is futotta. A félidő végén jött egyenlítő találatunk nyugtatólag hatott. A második játékrészben egy sajnálatos váci bokasérülés és piros lapot követően sebességben nem tudta tartani a lépést velünk ellenfelünk és a szezon legnagyobb arányú győzelmét arattuk.

A DEAC a 2. helyet foglalja el 1 ponttal lemaradva a Kartal SE mögött az U18-as bajnokságban. A fiúk 6-szor nyertek, 3-szor kikaptak - igaz, vannak kevesebbet játszók még látótávolságon belül mögöttünk.

Katt a tabellákra nagyításhoz!
Fiú futsal I. osztály U20
9. forduló, 2018. dec. 9., Csömör

Rubeola FC - DEAC 2-3 (0-0)
STAT ITT

A győzelmükkel jelenleg listavezető debrecenieknek nehéz dolga volt a hátsó régióban tanyázó csömöriek otthonában vasárnap. A csapatok a második félidő közepéig hadakoztak egymással, majd szinte megnyerte a mérkőzést a hazai gárda. A 34. percben legalábbis még így tűnt, de szerencsére 3 gólt pakolt be a hirtelen megtáltosodó DEAC a kapujukba, így az utolsó pillanatban a győzelmet is kicsikarta.

ZSUPONYÓ LEVENTE:
- Számunkra lassan új fejezet kezdődik a bajnokságban, hiszen a tabella alsó/középső régióiban tanyázó csapatok „megtisztelnek minket”, rendre zárt védekezésből induló kontrákkal igyekeznek átvészelni rohamainkat. A Rubeola fegyelmezett zónavédekezésének feltörése, kontráik megakadályozása nagy koncentrációt igénylő feladat volt. Türelemmel kerestük védekezésük gyenge pontjait, a labda túlnyomó részben játékosaink lábán vándorolt. A góltalan első félidőt követően egy hazai pontrúgás és kontratámadás is góllal végződött, de kétgólos hátrányban sem estünk kétségbe. Az állandó nyomásgyakorlás hatására a hazaiak a mérkőzés végére felőrlődtek, és három perc alatt megfordítottuk az eredményt, néhány extra teljesítménynek köszönhetően. Próbált újítani ellenfelünk a mérkőzés végén, volt is lehetőségük az egyenlítésre, de a meccs összképe alapján győzelmet érdemeltünk.

A DEAC az élen található! Az U20-sok között a mieink játszották le a legtöbb meccset eddig, ám így is megsüvegelendő a listavezető pozíció, hiszen 8 sikerből, 1 döntetlenből és 2 vereségből tevődik össze.

Fiú futsal I. osztály U17
9. forduló, 2018. dec. 9., Csömör

Rubeola FC - DEAC 5-4 (3-3)
STAT ITT

A srácok sajnos beleszaladtak egy olyan vereségbe, amely bár nagyon kicsin múlt, de edzőnk szerint rávilágított jó pár alaphibánkra - ami a jövőben még jól jöhet, ha sikerül ezeket kiküszöbölni.

ZSUPONYÓ LEVENTE
:
- A mérkőzésen ötször kerültünk egy gólos hátrányba, négyszer egyenlítettünk. A szándék látszott a srácokon, mit szeretnének a pályán megvalósítani, sajnos páran valós tudásuk alatt teljesítettek, míg igazán kiemelkedő teljesítménnyel senki nem tudott előrukkolni. Nagyon sok tipushibánk mutatkozott meg, gondolok itt a koncentráció hiányára, rossz döntések meghozatalára, külső körülményekben való hibakeresésre. A csapatban rejlő potenciált mutatja, hogy így is igen közel jártunk az idegenbeli pontszerzéshez.

Itt az U17-ben a leghektikusabb a DEAC szereplése. A jeelnlegi 5. helyet 4 győzelemmel, 1 döbtetlennel és 6 vereséggel értük el, de jóval több meccset játszva a többségnél. 

Duma: Zsuponyó Levente, Koppányi Szabolcs
Fotó: Papp Attila (archív, az U20-as gárda látható rajta)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-12-12 16:37:09

további cikkek a témában