Itthon vehetünk revánsot a Nyírségen

2018-12-05 14:26:42

Az utóbbi időszakban a Szolnokot oda-vissza legyűrték a csajok, így kellően ráhangolódhattak egy újabb fontos mérkőzésre a női futsal NB2-ben. December 8-án DEAC - Nyírség NSC találkozót rendezünk a DESOK-ban (13.00 óra!!!), vagyis az a csapat látogat Debrecenbe, amelyik eddigi egyetlen vereségünk okozója - még az első meccsen ősszel. Itt az ideje visszavágni!

1. A Nyírséget is jó lenne elkapni, főleg, hogy a pontok mellett fűthet a bizonyítási vágy is minket az első fordulós fiaskó miatt. Persze, ha ez görcsösség teszi a lányokat, nem jövünk ki jól belőle. Hogy látod előzetesen ezt a mérkőzést játékosedzőként?

ÜVEGES KATA:
- Csapatom a hibák ellenére stabilan és magabiztosan játszik folyamatosan. Az akkori vereséget a rossz kezdésnek és az összeszokatlanságnak tudom be, valamint annak, hogy az edzői kívánalmakat még nem igazán tudta magáévá tenni a csapat. A görcsösség sokszor elkerülhetetlen, általában ilyenkor erre rámegy az első félidő, de utána szerencsére mindig felébredünk és elkezdünk lendületesebben játszani.

2. Mire számíthatunk az ellenféltől, s magunktól?

ÜVEGES KATA:
- Hétvégén megtekintettem a Berettyóújfalu - Nyírség találkozót. Szerettem volna tisztán látni, hogy mi az amire jobban oda kell ellenük figyelnünk. Az biztos, hogy a labdakihozatalokra kell a heti munka során nagyobb hangsúlyt fektetnünk, az ellenfél ugyanis általában egész pályás letámadást, labdabirtoklásnál pedig center játékot játszik. Erre próbálom felkészíteni most a lányokat, hogy ne ott érjen minket meglepetés!

Jelenleg a DEAC 1. a keleti csoportban (NB2), a szintén 18 pontos, de egymás elleni eredményben és gólkülönbségben is rosszabb Rubeola előtt. A Szolnok a 3. 13 ponttal, míg aktuális ellenfelünk, a Nyírség a 4. szintén 13 ponttal. Reméljük, hogy védelmünk ezúttal is jól működik, hiszen eddig 7 meccsen 13 gólt kaptunk, ami nem egészen 2 gólos átlag mérkőzésenként, viszont rúgtunk 48-at, ami majdnem 7-es átlag.

Hajrá, csajok!

Duma, fotó: Koppányi Szabolcs


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-12-05 14:26:42

további cikkek a témában