Szolnoki rangadót nyertek Mágáék

Frissítés: 2018-11-18 21:19:14

Előzetesen tartottunk tőle, de simán nyert riválisa ellen a női futsalcsapat szombaton. A DEAC ezzel továbbra is vezeti a női futsal NB2 keleti csoportját, ám december 1-én itthon várhatóan egy nehezebb összecsapás vár a mieinkre - ismét az addig várhatóan erősödő Szolnok ellen. 

Női futsal NB2, keleti csoport
2018. nov. 17. Szolnok

Szolnok Fanatic SE - DEAC 3-8 (0-4)
STAT ITT 

ÜVEGES KATA:
- A Szolnok tartalékosan állt fel, de ezt a csapatot Szolnoknak hívják és nem Vágó Anikónak, és mi most megvertük őket. Az első félideji eredmény önmagáért beszél. A másodikban aztán sikerült az ellenfél lassú, nem igazán futsalos játékát átvennünk nekünk is. Ilyenkor nehéz játszani. Úgy gondolom, hogy a december eleji következő, hazai meccsre ellenük még jobban fel tudunk készülni, vagyis várjuk őket, akárhogy is érkezzenek. Az idegenbeli sikernek nagyon örülünk, hiszen közvetlen riválist vertünk meg. Gratulálok a lányoknak ehhez!

Edzőnk nem véletlenül mondta azt amit: a hazaiak ugyanis nem a legerősebb keretükkel vágtak neki a csatának. Az NB2 jelenleg legtöbb gólt szerző játékosa, Vágó Anikó sem lépett pályára többek között. Az okokat biztosan nem ismerjük, hogy miért, így nem találgatunk. A lényeg, hogy tudomásunk szerint a debreceni "visszavágón" már erősebb csapattal áll ki a Fanatic SE.

Amely gárdát így is meg kellett roggyantani valahogy, s ez sikerült is, már az első félidőben a mieinknek. A meccsen ugyanis a mieink megtisztelték riválisukat azzal, hogy egyfelől aki hadra fogható volt utazott Szolnokra, másfelől odapakolták magukat a csajok, amíg nem dőlt el a lényeg. Nyilván utána is kellett volna, de most ez is belefért.

Örömteli, hogy a fiatal Mága Alexandra mesterhármassal hálálta meg a bizalmat, illetve, hogy már a találkozó legelején pörögtünk, nem bízva semmit a véletlenre: 1 perc után 0-1, 5 perc után már 0-3 állt az eredményjelzőn.

Horváth Viki és Mága Szandi, illetve Horváth Petra góljait később Üveges Kata találata követte. A második játékrészben pedig növeltük az előnyünket. Igaz, ahogy Kata is jelezte, ekkor már volt kivetnivaló a játékunkban, hiszen a rivális néhány kapura lövéséből 3 is beakadt - támadások során olykor elöl ragadtunk, nem futottunk vissza becsülettel, stb, kiszolgáltatva ezzel kapusunkat.

Apropó kapus, a bő egy hete kisebb sérülést szenvedő Tóth Reni helyén ezúttal Kósa Viki kezdett.

Mindenesetre a győzelmünket semmi veszély nem fenyegette, a második félidőben is 4-et pakoltunk be (ismét Üveg, majd Horváth Viki, végül kétszer Mága Szandi) a Szolnok hálójába, vagyis, ha nem is lett teljes kiütés a vége, azért ez a vártnál jóval könnyebben ment most.

Más kérdés, hogy itthon (DEC. 01. 18.00, DESOK) egy új meccs kezdődik majd két hét múlva. Akkor is le kell győznünk a Szolnokot!

Szép volt, csajok!

Duma, fotó: Koppányi Szabolcs


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-11-18 20:52:06

további cikkek a témában