Szolnok a következő állomás

Frissítés: 2018-11-16 11:05:49

Két kulcsmeccs jön a DEAC női futsalosai számára. Először idegenben játszanak Tóth Nóráék most szombaton (nov. 17. 19.00), majd december 1-én jön 18.00-tól a hazai "visszavágó" a Szolnok ellen, az NB2-ben. Sajnos lesz hiányzónk ismét, de Üveg ismét győzelmet vár, a (talán) legnagyobb riválisunk otthonában is.

1. Jön az első felvonás a Szolnok ellen. Beszéltünk már róluk, Vágó megállítása fontos a soraikban, és a helyzetkihasználásunkon folyamatosan javítani kell. A most szombati, idegenbeli derbin mire számítasz elsősorban fejben a csajoktól?

ÜVEGES KATA:
- Bármennyire is kemény összecsapásnak nézünk elébe, én nagyon bízom a győzelemben! Tudjuk az ellenfél erősségeit, gyengeségeit, ezért ennek tudatában készülünk ellenük. Továbbra is úgy gondolom, hogy számunkra csak egyetlen ellenfél lehet ebben a bajnoki sorozatban, az pedig saját magunk!

2. Hogy áll keretünk, a gyakorlások mennyire sikerültek, hogy érzed, készen állunk a feladatra?

ÜVEGES KATA:
- Sajnos Erdős Edinát mindkét találkozón nélkülöznünk kell munkahelyi elfoglaltság miatt, illetve a kapusunk Tóth Renáta is újabb sérülést szenvedett a múlt pénteki edzés folyamán, akit Kósa Viki fog majd valószínűleg helyettesíteni, amennyiben nem lesz 100%-os formában. De őket leszámítva a többiek egészségesnek mondhatók. Teljes mértékben a védekezésé a főszerep most ebben az időszakban, de a támadási hibáink kijavítására is nagy hangsúlyt fektetünk.Reni pénteken (ma) elmondta, hogy a dereka csípődött be egy hete edzésen, de annyira, hogy az ügyeletre kellett vele menni. Ám már jobban van, s edzett is csütörtökön. Így majd szombaton kiderül, hogy ő vagy Viki áll a kapunkban.

Az ellenfél (Szolnok) eddig 3 győzelem és 1 vereség, valamint 39-16-os gólarányi mutatóval áll a tabella 3. helyén. A gólokból Vágó Anikó vette ki a részét leginkább, aki már 16-nál jár (4 meccsen), s ezzel egyelőre gólkirálya is az egész NB2-nek (keleti és nyugati csoport). A Nyírségnek 3-at, az Egernek 5-öt, a Rubeolának 3-at, míg a Berettyónak ismét 5-öt vágott. A sorminta szerint most ismét 3 jönne, de egyfelől reméljük, hogy védelmünk erősen leredukálja az ő termelékenységét, másfelől meg, ha nyerünk Szolnokon, tőlünk rúghat Vágó 3-at...

Mint már írtuk, a DEAC az NB2 keleti csoportját vezeti (4 győzelem 1 vereség, 35-8-as gólarány), de nagyon fontos lenne Vágóékat is elkapni, már idegenben is, hogy kissé leszakadjanak rólunk - hiszen elég tömör még az élmezőny. Ügyesen, lányok, Szolnokon is!

Duma, fotó: Koppányi Szabolcs


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-11-16 10:55:02

további cikkek a témában