Az NB3 az élvonal háttere még mindig

Frissítés: 2018-11-14 19:46:14

A DEAC NB3-as férfi futsalosai idén is a dobogó környékén szerepelnek, mint tavaly, igaz, a nagy sorozatterhelésnek kitett fiatal játékosokból álló keretet olykor meg kell osztania Zsuponyó Levente edzőnek, hogy a több fronton (U20, NB1 is az NB3 mellett egyeseknek) való szereplés ne zsigerelje ki a srácokat. 

EDZÉSVIDEÓ ITT

1. Az NB3-ban mennyire érzed 7 forduló után kiegyensúlyozottnak a mezőnyt? Van ugye 2 100%-os csapat eddig, és pont a DEAC-cal bezárólag (az 5. helyen) egy elég masszív élmezőny.


Tabella a képre kattintva.

ZSUPONYÓ LEVENTE:
- Számomra jelenleg úgy tűnik, hogy a Miskolc, Mád és DSI fogja egymás közt eldönteni a dobogós helyeket. A Miskolc és a DSI évek óta vágyik vissza a másodosztályba, míg a Mád a véleményem szerint balesetveszélyes hazai pályájával olyan egyedi versenyelőnnyel rendelkezik, melyet évről évre nagy hatékonysággal érvényesít is (az eleve kisméretű pálya vonalazása mellett nincs bukótér, az egyik oldalvonal mellett bordásfal, míg szemben téglafal található olyan távolságban, hogy a cserepadon ülő játékosok lába beér a játéktérre).

- A DEAC, Nagycserkesz, Hajdúnánás, Csenger és Gyulaháza aktuális eredményeit pedig meghatározza melyik csapat éppen milyen minőségű és mennyiségű játékossal vág neki a mérkőzésnek. Várhatóan a nagypályás labdarúgás téli szünetének beköszöntével az Ózd is csatlakozik majd ezekhez a csapatokhoz márciusig, aki eddig csak minket tisztelt meg azzal, hogy a Borsod megyei első osztályt vezető, NB3-ba vágyó labdarúgó csapatának játékosaival álljon ki.

- Tavaly az U20-as keretünk nem bírta eredményesen a kettős terhelést az NB1 U20 (szombat-vasárnap) és NB3 felnőtt (hétfő) bajnokságokban, ezért idén amennyiben vasárnap U20 mérkőzésünk van, akkor hétfőn az utánpótlásunkból már „kiöregedett” játékosainké a feladat, hogy sikerre vigyék csapatunkat. Mindkét versenysorozatban sikeresek szeretnénk lenni, így mielőbb meg kell találjuk a megfelelő egyensúlyt a két kiírásban szereplő keretek között.

2. Az egyik veretlen volt éppen az ellenfelünk nemrég, ám nem sikerült elkapni a DSC-SI grabancát (1-4). Azt a meccset hogy láttad edzőként?

ZSUPONYÓ LEVENTE:
- Az akkori vasárnapi U20 (ELTE BEAC – DEAC 3:3) mérkőzést követően U20 játékosok nélkül, de neveket tekintve bivalyerős kerettel vágtunk neki a mérkőzésnek (Krajcsi B., Révai Z., Sándor B., Illés D., Pázmándi D., stb.).

- Sajnos azonban a nevek a jegyzőkönyvben se nem szereznek gólt, se nem védekeznek a játékosok helyett, így hiába volt a 40-ből 35 percig nálunk és a DSI kapuja előtt a labda, a hazaiak szervezett és fegyelmezett védekezéssel, két pontrúgással és kontrákkal győzedelmeskedtek. Tekintettel arra, hogy a mérkőzésen pályára lépők még soha nem játszottak egymással együtt, illetve túlkoros mivoltukból fakadóan az utánpótlás edzéseket már nem látogatják - a felnőtt keretbe sem férnek oda, így nem vesznek részt futsal edzéseken, illetve újoncot is avattunk - nem voltam nekikeseredve. Az eredmény fontos dolog természetesen, de nem a legfontosabb.

3. Ezt követte egy papírforma siker a tök utolsó Geszteréd ellen. Viszont az pozitívum, hogy lenullázta a csapat ellenfelét (azért szoktak 1-2 gólt rúgni legalább), és 17-et vágni. Ezt a mérkőzést hogyan értékeled = DEAC - Geszteréd 17-0)?

ZSUPONYÓ LEVENTE:
- Hétvégén szabad napos volt az U20-as csapatunk, így valós értelmét az jelentette a mérkőzésnek, hogy heti szintű meccsterheléssel segítsük utánpótlás játékosaink fejlődését. Hálásak vagyunk a Geszteréd csapatának, hogy az Ibrány visszalépését követően beugorva tették lehetővé. hogy ne legyen minden fordulóban egy-egy szabadnapos csapat. A mérkőzésről szakmai szempontból nem szabad érdemben nyilatkozni, túlértékelni pedig pláne nem. Természetesen örülök, hogy nem kaptunk gólt, nem volt komolyabb sérülés valamint, hogy jól néztünk ki az új mezfelszerelésünkben.

Edzéskép4. A srácok eddigi munkáját, a csapat alakulását illetően milyen tapasztalataid vannak?

ZSUPONYÓ LEVENTE:
- Az U20-ból feljátszók és a túlkorosok munkáját külön kell választani ezen a téren. Az utánpótlás játékosok közül már többel 3. éve nyúzzuk egymást, és többé-kevésbé tudják, mit várok el tőlük, illetve én is ismerem a korlátaikat.

- Tavalyi erősen hektikus teljesítményünk már a múlté, sokkal kiegyensúlyozottabb játékra képesek a srácok. Nem engedek az elveinkből az eredményesség oltárán, ellenféltől és mérkőzésállástól függetlenül dominálni akarjuk a játékot. Ez még nem mindig megy, de Rómát se egy nap alatt építették fel. A fejlődést majd az idény végén a tabellán elfoglalt helyezésben és az NB1-es csapatba tétmérkőzésekre feladott játékosok számában is mérjük.

- A túlkorosok egyáltalán nem edzenek, így náluk a mérkőzések az edzések tulajdonképpen. Látható, hogy edzés nélkül az eredményesség gyakorlatilag lehetetlen, ezért nekem mint edzőnek kell megtalálnom az egyensúlyt az utánpótláskorú és túlkoros játékosok között a sorok összeállításában.

Legközelebb november 19-én a Levelek SE ellen idegenben játszik az NB3-as csapat. Itthon, rá egy hétre, november 26-án 18.30-tól a DESOK-ban. Idén egyébként még 4 találkozót vívnak a Zsuponyó-legények. A fent említett kettőn kívül december 3-án Mádon, valamint december 10-én Debrecenben a Nagycserkesz ellen (szintén 18.30-tól).

A DEAC eddig 7 meccset játszva az 5. helyen áll (12 pont, 4 siker, 3 vereség, 48-27-es gólarány).

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: (edzés) Zsuponyó Levente, Zsuponyó Levente (hivatalos DEAC-fotó)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-11-14 16:03:53

további cikkek a témában